COMEBACK?: NRK avslører at det jobbes med en ny arkivavtale som gjør at Skomakergata igjen kan bli tilgjengelig for folket.  Foto: Scanpix
COMEBACK?: NRK avslører at det jobbes med en ny arkivavtale som gjør at Skomakergata igjen kan bli tilgjengelig for folket. Foto: ScanpixVis mer

Forhandler om «Jul i Skomakergata»

NRK ønsker å vise den tradisjonsrike julekalenderen på nett.

SEOGHØR.NO: I år igjen raser debatten om julekalenderen «Jul i Skomakergata». NRK mener TV-serien har et innhold, tempo og en teknisk kvalitet som er fremmed for dagens unge.

På det sosiale nettstedet Facebook er derimot 70 000 medlemmer uenige, og mener at statskanalen skal oppheve det de mener er en boikott av serien.

Nå åpner NRK opp for at den populære serien likevel kan komme tilbake på nett-TV.

- Vi har lenge forhandlet med opphavsrettsorganisasjonen NORWACO for å kunne legge ut innhold på nett. Vi håper det kan skje allerede neste år. Det er ganske manger serier folk ønsker å se igjen, sier TV-sjef i NRK Arne Helsingen til Dagbladet.

Helsingen tror det ville ha kostet NRK oppunder en million kroner hvis de bare skulle ha sikret seg rettighetene til «Jul i Skomakergata». Kanalen ønsker derimot en større avtale som inkluderer flere serier.

«Jul i Skomakergata» er per dags dato kun tilgjengelig på DVD. Der topper den bestselgerlisten for jule-dvd-ene.

LES OGSÅ:   Raser mot Skomakergata-stopp