Tricia Helfer:

Forgiftet av hårextensions

- Visste at noe var galt.

BLE SYK: Tricia Helfer ble forgiftet av extensionsene sine. Foto: Christine Chew/UPI/Shutterstock/NTB
BLE SYK: Tricia Helfer ble forgiftet av extensionsene sine. Foto: Christine Chew/UPI/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den kanadiske modellen og skuespilleren Tricia Helfer (49) opplevde marerittet da hun skulle forberede seg til en film som aldri ble noe av. Det forteller hun i et eksklusivt intervju med People.

Helfer, som blant annet har spilt i «Battlestar Galactica», har gjennom en lang karriere brukt hårforlengelser utallige ganger. Både med teip, de som limes på og de som sys på. I 2018 skulle hun derimot teste clip-on extensions med metal for første gang.

I flere måneder har romanserykter svirret rundt stjernene Kylie Jenner og Timothée Chalamet. Nå sirkulerer en video av dem som setter ekstra fyr på ryktene. Video: TMZ / TikTok / Rød Løper Vis mer

I intervjuet forteller Helfer at hun satte på løshåret da hun potensielt skulle spille inn en indiefilm - som endte med å bli vraket. Hårextensions er ikke billig, og skuespilleren valgte derfor å beholde dem selv om filmen ikke ble noe av.

To måneder senere begynte hun å merke at hodebunnen kjentes øm og sår, og etter hvert dukket også flere uvanlige symptomer opp.

- Jeg lå i sengen og bare presset på hodet mitt fordi hodebunnen min gjorde vondt. Jeg klarte ikke å bruke tanntråd fordi tannkjøttet gjorde vondt. Jeg våknet og følte at huden min under øynene så litt solbrent ut. Alt var litt irritert, forteller 49-åringen.

UKJENT REISEFØLGE: I våres ble det kjent at Tiktoker Anny Isabella Øvrehus hadde blitt singel etter flere års forhold. Men nå er det flere som lurer på om hun er sammen med eksen etter en ferietur og some-videoer fra et veldig kjent kjøkken. Video: Thea Hope, Jenny Emilie Aas/ Rød Løper Vis mer

Etter tre måneder skulle hun spille inn en annen film, og det var da frisøren la merke til det: skuespilleren hadde seks eller åtte skallede flekker på toppen av kronen på hodet.

- Jeg fjernet extensionsene umiddelbart, for på det tidspunktet visste jeg at noe var galt.

Metallklipsene hadde blitt grønne, og Helfer tok dem med og viste dem til legen - som sendte henne rett til en hudlege. Ingenting ble oppdaget, men hodebunnen føltes bedre.

Men hun hadde fortsatt en vond følelse på at noe ikke var som det skulle.

Du har kanskje fått med deg den virale «crazy plane lady»-videoen, som gikk sin seiersgang på internett noen uker tilbake. Nå har ei som hevder å være kvinnen i videoen tatt til orde i en ny video, denne gang delt på hennes premisser. Video: Tiktok/X. Reporter: Anabelle Bruun/Dagbladet TV Vis mer

- Da jeg var på innspilling hadde jeg problemer med å huske replikkene mine. Jeg følte meg tåkete, og opplevde bare generell ubehag. Noen ganger var jeg litt kvalm. Jeg ble andpusten av gå opp en trapp. Jeg følte at jeg ikke husket ting.

Etter en stund gikk hun til legen for å prøve og finne ut hva som var galt. Da resultatene kom tilbake var det klart: Hun hadde tungmetallforgiftning.

De neste månedene ble Helfer behandlet med kortisonsprøyter på de skallede flekkene, og fikk kelatterapi for å fjerne metallene fra kroppen. Når man mottar kelatterapi tilføres kroppen et stoff som binder seg til metallmolekylene i kroppen, og frakter disse ut av kroppen, skriver NAFKAM.

Etter noen måneder begynte hun å føle seg bedre. Hårveksten kom også tilbake, men det tok et par år, forteller skuespilleren.

Ting gikk ikke helt på skinner da Martine Lunde skulle sablere en flakse musserende. Reporter: Christian Fjermeros. Video Martine Lunde/Tiktok Vis mer

LES OGSÅ: Var døden nær: - Veldig dårlig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer