Martine Lunde fra «Farmen kjendis»:

Forfulgt av ukjent mann

Bloggeren fikk tilsendt en forlovelsesring i posten av en sinnsforvirret mann. Bare dager senere sto han på døren.

LIVREDD: Martine Lunde ble i 2016 for-fulgt av en gal mann og var livredd da han troppet opp på døra hennes. Hun ringte politiet for hjelp. Foto: TV 2
LIVREDD: Martine Lunde ble i 2016 for-fulgt av en gal mann og var livredd da han troppet opp på døra hennes. Hun ringte politiet for hjelp. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter at hun vant «Paradise Hotel» i forfjor, har mulighetene stått i kø før blogger Martine Lunde (22) fra Oslo.

Gjennom programmer som «Skal vi danse», «Bloggerne» og «Farmen kjendis» har hun gjort en god figur, og blitt et velkjent ansikt også utenfor bloggsfæren.

Martine seiler i medvind, men fikk tidlig merke livets skyggesider. Livet i rampelyset har hatt sin pris, i form av kritikk, hets, trusler og uønsket oppmerksomhet.

TØFT PÅ GÅRDEN: - Mangel på mat og søvn, pluss savnet etter kjæresten, var en dårlig kom-binasjon for meg, sier bloggeren om oppholdet på «Farmen kjendis». Foto: TV 2
TØFT PÅ GÅRDEN: - Mangel på mat og søvn, pluss savnet etter kjæresten, var en dårlig kom-binasjon for meg, sier bloggeren om oppholdet på «Farmen kjendis». Foto: TV 2 Vis mer

Uvelkomment besøk

Den skumleste hendelsen fant sted for tre år siden, da bloggeren fikk en forlovelsesring i posten. I kortet som fulgte med pakken, omtalte avsenderen Martine som «sin prinsesse», og la ikke skjul på sin fascinasjon.

Samme mann sendte henne også en lang e-post, med detaljerte beskrivelser av hennes liv og hverdag. Kort tid senere sto han på døren.

- Han mente at dette var rette tidspunkt for at vi skulle møtes. Jeg ble dødsredd, forteller Lunde åpenhjertig.

Ekstra foruroligende var det at mannen hadde funnet frem til Lundes leilighet, selv om hun bor på hemmelig adresse.

- Jeg aner ikke om han hadde fulgt etter meg hjem fra byen, eller hva han gjorde for å finne frem. Jeg synes det er utrolig ubehagelig å tenke på dette, fortalte Martine i et blogginnlegg.

BRÅK: Trude Mostue fortsetter å tirre på seg de andre deltagerne. Denne gangen er det Martine Lunde som forteller om hvordan hun opplevde kjendisveterinæren inne på gården. Vis mer

Ringte politiet

22-åringen kjente umiddelbart igjen mannen fra bilder han hadde sendt henne på e-post. Hun nektet å åpne døren, og ringte faren og bestefaren for å få hjelp. De kom raskt til og forsøkte å overtale ham til å dra, noe han nektet. Til slutt ble politiet tilkalt.

- Han fikk besøksforbud, men det endte ikke der. Jeg har hemmelig nummer, så han kunne ikke kontakte meg. Derfor sendte han masse meldinger til familien min, der han blant annet skrev at jeg var hans prinsesse og at han var en prins.

Etter dette hørte hun ikke noe mer fra den tydelig sinnsforvirrede og gale mannen, men den ekle hendelsen satte dype spor.

- I lang tid etterpå var jeg redd for å være alene, rett og slett fordi jeg ikke visste om han ville komme tilbake. Jeg er mye mer forsiktig nå. Skulle noe slikt skje igjen, er politiet de første jeg ringer, sier Martine.

MANGE REAKSJONER: I fjor ga 22-åringen alt på parketten i «Skal vi danse» sammen med dansepartner Fredric Brunberg. Også under denne innspillingen ble hun hetset, men hevet seg over kritikken og sikret seg tredjeplass i konkurransen. Foto: Thomas Reisæter / TV 2
MANGE REAKSJONER: I fjor ga 22-åringen alt på parketten i «Skal vi danse» sammen med dansepartner Fredric Brunberg. Også under denne innspillingen ble hun hetset, men hevet seg over kritikken og sikret seg tredjeplass i konkurransen. Foto: Thomas Reisæter / TV 2 Vis mer

Truet av ungdom

Den bisarre opplevelsen er ikke eneste gangen ungjenta har måttet tåle store psykiske påkjenninger. Som blogger er hets og negative kommentarer daglig kost.

Etter finalen i «Paradise Hotel» ble innboksen fylt til randen av hatefulle meldin-ger, og til og med drapstrusler. Martine reagerte også sterkt på at flere av truslene kom fra ungdom.

- Her må noen foreldre stilles til ansvar. At tolvåringer sender meg masse dritt på nettet, om at jeg bør begå selvmord, eller bli banket opp, er ikke greit, uttalte hun til Dagbladet.

Også etter deltakelsen i «Skal vi danse» i fjor, fikk Martine gjennomgå. I motsetning til «Paradise»-hetsen, kom personangrepene denne gangen fra uventet hold.

- Det var private meldinger på Facebook fra gamle damer som skrev at jeg var stygg og fæl, sier en oppgitt Martine i en episode av TV 2s «Bloggerne».

FORELSKET: Når Martine møter motgang, finner hun støtte i kjæresten Aleksander Sæterstøl. De har vært rivaler både i «Paradise Hotel» og «Skal vi danse». Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
FORELSKET: Når Martine møter motgang, finner hun støtte i kjæresten Aleksander Sæterstøl. De har vært rivaler både i «Paradise Hotel» og «Skal vi danse». Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

Kjærlighetssorg

Det siste året er Oslo-jenta blitt tøffere.

- Jeg kan ikke la folks me-ninger gå inn på meg. Jeg har bygget meg opp og blitt sterk, og nå klarer jeg å sile bort det negative, forteller hun til Se og Hør.

Når det stormer som verst, finner hun også god støtte i kjæresten Aleksander Sæterstøl (22). Paret falt pladask for hverandre, da de begge var deltakere i «Paradise Hotel» i 2017. Savnet etter kjæresten ble også bloggerens største utfordring under innspillingen av «Farmen kjendis» i fjor.

- Jeg følte nesten som vi hadde gjort det slutt, og jeg gikk gjennom en liten kjærlighetssorg. Det å ikke ha kontakt med Aleksander, var det aller tøffeste med «Farmen» for min del, innrømmer Martine.

AVKREFTER SJALUSI: Lørdag kveld var det hett på dansegulvet for både Martine Lunde og Aleksander Sæterstøl. Likevel avkrefter de begge at de føler på sjalusi overfor hverandre. Reporter: Henriette Eilertsen Video: Kine Falch Vis mer

LES OGSÅ: - Meghan knuste hjertet hennes

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer