Jennifer Aniston:

«Forfulgt» av Rachel: - Fikk panikk

Ikke alt var fryd og gammen for skuespilleren etter «Friends»-suksessen.

POPULÆR: Jennifer Aniston ble for alvor en av Hollywoods største stjerner etter at hun spilte rollen som Rachel Green i «Friends». Foto: NTB scanpix
POPULÆR: Jennifer Aniston ble for alvor en av Hollywoods største stjerner etter at hun spilte rollen som Rachel Green i «Friends». Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Det er få som kan smykke seg med et like stort stjernestempel som Jennifer Aniston (51) fikk etter at tv-serien «Friends» begynte å rulle på skjermene i 1994.

Siden den gang har 51-åringen vært å se på forsiden av en rekke magasiner, blitt kåret til verdens vakreste kvinne og vunnet flere priser - blant annet en Golden Globe for den ovennevnte rollen i komiserien.

BYR PÅ SEG SELV: Jennifer Aniston får mye oppmerksomhet i sosiale medier etter hun deltok under SAG Awards natt til mandag. Video: Rød Løper / NTB scanpix Vis mer

Likevel er det en bakside ved å slå gjennom på måten Aniston gjorde, da hun enda den dag i dag huskes som Rachel Green, og sammenlignes med karakteren som naturligvis bare er en karakter, og ikke speiler 51-åringens virkelige person.

SAMMENLIGNES: Jennifer Aniston sammenlignes den dag i dag med karakteren Rachel Green. Foto: NTB scanpix
SAMMENLIGNES: Jennifer Aniston sammenlignes den dag i dag med karakteren Rachel Green. Foto: NTB scanpix Vis mer

Da er det heller ikke så rart at karakteren til tider har gått skuespilleren på nervene. Da The Hollywood Reporter nylig samlet seks innflytelsesrike kvinnelige skuespillere kunne Aniston nemlig røpe at hun ikke er like stor fan av karakteren som alle andre.

Ble utmattende

I en lengre samtale som foregikk mellom nevnte Aniston og fem andre - Reese Witherspoon (44), Zendaya Coleman (23), Rose Byrne (40), Janelle Monáe (34) og Helena Bonham Carter (54), snakket de om alt fra den pågående coronapandemien til sine opplevelser i filmbransjen.

Det var da de seks kvinnene fikk spørsmål om noen av dem har hatt et ønske om å bli sett på en måte industrien ikke har ønsket å se dem på, at Aniston åpnet seg opp om rollen som har fulgt henne i snart tre tiår.

POPULÆR: «Og nå er vi Instagram FRIENDS også. Hei Instagram», skriver den amerikanske stjerna Jennifer Aniston (50) på Instagram tirsdag ettermiddag. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV Vis mer

- Herregud, ja. Man blir bare utslitt. Jeg mener, jeg hadde aldri klart å riste av meg Rachel Green. Jeg kunne ikke flykte fra «Rachel fra Friends», og serien går hele tiden og man tenker «Slutt å spill av det jævla showet!», sier hun lattermildt, ifølge The Hollywood Reporter.

En evig kamp

Videre forteller 51-åringen at det var først da hun fikk en rolle i filmen «The Good Girl» i 2002 at hun i et kort sekund kunne legge karakteren Rachel bak seg og bare forsvinne i en annen i et øyeblikk.

- Det var en så stor lettelse for meg. Men jeg husker panikken som kom innover meg og at jeg tenkte: «Herregud, jeg vet ikke om jeg klarer dette. Kanskje de har rett. Kanskje alle andre ser noe jeg ikke ser, som er at jeg bare er den jenta i New York-leiligheten med lilla vegger», sier hun.

Aniston forteller videre at hun på mange måter tok på seg en helt annen rolle bare for å bevise for seg selv at hun er mye mer enn Rachel fra «Friends». Hun beskriver det som en evig kamp mot seg selv og den hun var innad i bransjen.

Først når hun ble eldre klarte hun å se vekk fra alle andres forventninger, og forteller at hun i dag føler seg mye friere da hun ikke bryr seg like mye lenger.

TÅREFULT: En tydelig rørt Jennifer Aniston var i det gavmilde hjørnet, da hun overrasket en familie som har hatt en tøff periode. Video: Kan ses på Viaplay. Vis mer

Gjenforening

Til tross for at Aniston tilsynelatende har jobbet hardt med å bli kvitt Rachel Green-stempelet sitt, hindrer det henne ikke i å gjenåpne «Friends»-kapittelet en siste gang.

Tidligere i år ble det nemlig kjent at skuespillerne i serien har planlagt en spennende gjenforening for fansen, og det var lenge knyttet spenning til om det gjaldt en helt ny episode av den populære tv-serien.

I februar kunne fansen slippe jubelen løs, da det ble bekreftet at nevnte Jennifer Aniston og skuespillerkollegene Courteney Cox (56), Lisa Kudrow (56), Matt LeBlanc (52), Matthew Perry (50) og David Schwimmer (53) skulle dukke opp sammen på HBO Max i mai.

GJENFORENES: «Friends»-skuespillerne planlegger gjenforening. Her avbildet sammen i 2002. Foto: NTB scanpix
GJENFORENES: «Friends»-skuespillerne planlegger gjenforening. Her avbildet sammen i 2002. Foto: NTB scanpix Vis mer

Det var imidlertid ikke snakk om en ny episode av serien, til tross for at skuespillerne skulle samles på settet av serien som i dag er vel bevart ved Warner Bros Studios i Los Angeles. De skulle derimot samles for å mimre tilbake til seriens gode dager - noe som ikke falt i smak hos alle.

Gjenforeningen endte derimot opp, slik som mye annet, med å bli utsatt da coronapandemien herjet i verden for fullt, da innspillingen i utgangspunktet skulle skje. Indiewire skrev i april at den derfor er utsatt på ubestemt tid. Det bekreftet en representant fra HBO Max overfor nettstedet.

LES OGSÅ: - På middag med eksens nye kjæreste

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer