Athina Onassis:

Forfulgt av dødsfall og skandaler

Athina Onassis arvet en enorm formue, men til tross for alle pengene er hun dypt ulykkelig.

NYSKILT OG ALENE: I likhet med sine forfedre sliter styrtrike Athina Onassis (midten) med å finne lykken. Hun har mistet moren sin og saksøkt faren sin, og nylig skilte hun seg fra sin brasilianske ektemann, Alvaro de Miranda Neto (t.v.). Her er paret avbildet i 2007. Foto: AFP/ NTB scanpix
NYSKILT OG ALENE: I likhet med sine forfedre sliter styrtrike Athina Onassis (midten) med å finne lykken. Hun har mistet moren sin og saksøkt faren sin, og nylig skilte hun seg fra sin brasilianske ektemann, Alvaro de Miranda Neto (t.v.). Her er paret avbildet i 2007. Foto: AFP/ NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Familien Onassis bygget opp et mektig shipping-imperium i hjemlandet Hellas, men med all rikdommen fulgte også dødsfall, rettssaker, utroskap og sykdom.

Nå ser det ut til at den eneste gjenlevende arvingen, Athina Onassis (33), følger i forfedrenes tragiske fotspor.

Selv om hun arvet en formue på rundt 20 milliarder kroner, forblir Aristoteles Onassis’ barnebarn ensom og ulykkelig.

- Jeg skulle ønske jeg kunne brenne alle pengene. Ingen penger, ingen problemer, uttalte hun som 13-åring ifølge Vanity Fair.

Falt for skjørtejeger

Helt fra sine unge år har Athina holdt en lav profil. Hun ble raskt kjent som en sky hestejente, som trivdes best i stallen. Det var også her hun forelsket seg i Alvaro de Miranda Neto (45), bedre kjent som Doda.

Den brasilianske sjarmøren var 12 år eldre enn Athina, og en anerkjent rytter. Han tok den 17 år gamle arvingen med storm.

Problemet var at Doda var sammen med modellen Cibele Dorsa, og hadde en tre år gammel datter og en stesønn. Likevel flyttet Doda raskt inn i Athinas nye luksushus i São Paulo i Brasil. Og så ble de mann og kone, i desember 2005, et par måneder før Athinas 21-årsdag.

HEST ER BEST:
Rederarvingen lever et isolert liv, og trives aller best på hesteryggen. Her er hun imidlertid i aksjon i en sprangkonkurranse i Paris i juli. Foto: Reuters/ NTB scanpix
HEST ER BEST: Rederarvingen lever et isolert liv, og trives aller best på hesteryggen. Her er hun imidlertid i aksjon i en sprangkonkurranse i Paris i juli. Foto: Reuters/ NTB scanpix Vis mer

Turbulent familiebakgrunn

Rikmannsdatteren tok med seg mye emosjonell bagasje inn i ekteskapet. I barndommen ble selv dukkeklærne hennes designet av Chanel, og Athina hadde sin egen dyrehage.

Jenta var rik på penger, men manglet stabilitet og trygghet. Moren, Christina Onassis, slet med depresjon og pillemisbruk, og døde av et hjerteinfarkt da Athina var tre.

DØDE UNG:
Athinas mor, Christina Onassis, slet med depresjon og spiseforstyrrelser. Hun ble funnet død i badekaret da datteren (t.h.) bare var tre år gammel. Foto: NTB scanpix
DØDE UNG: Athinas mor, Christina Onassis, slet med depresjon og spiseforstyrrelser. Hun ble funnet død i badekaret da datteren (t.h.) bare var tre år gammel. Foto: NTB scanpix Vis mer

Faren, Thierry Roussel (65), hadde rykte på seg for å være en grisk lykkejeger. Da han fikk to barn med sin svenske elskerinne, Marianne «Gaby» Landhage, var ekteskapet med Christina over, og foreldrene skilte lag mens Athina var spedbarn.

Skilsmissen var endelig i 1987, og noen få år senere, i 1990, giftet faren seg med sin tidligere elskerinne. De to fikk til sammen tre barn sammen mellom 1985 og 1991: Erik, Sandrine og Johanna.

GIFTET SEG MED ELSKERINNEN: Faren til Athina, Thierry Roussel (t.h.), giftet seg i 1990 med svenske Marianne «Gaby» Landhage (t.v.). Her er de tre avbildet sammen i 1997. Thierry og Marianne er fortsatt gift, og de har tre barn sammen. Foto: Reuters/ NTB scanpix
GIFTET SEG MED ELSKERINNEN: Faren til Athina, Thierry Roussel (t.h.), giftet seg i 1990 med svenske Marianne «Gaby» Landhage (t.v.). Her er de tre avbildet sammen i 1997. Thierry og Marianne er fortsatt gift, og de har tre barn sammen. Foto: Reuters/ NTB scanpix Vis mer

Ektemannens eks døde

Athinas største ønske var derfor å bygge opp et stabilt familieliv da hun selv var blitt voksen.

- Alle liker å leve på sin egen måte. Jeg liker roen vi har, sa en lykkelig og nygift Athina Onassis til hestemagasinet L’Eperon.

Etter hvert tok paret til seg Dodas datter og stesønn. Hans tidligere samboer, Cibele Dorsa, hadde det imidlertid langt fra enkelt.

I 2008 var hun involvert i en alvorlig bilulykke som tok livet av vennen hennes, som hadde kjørt bilen. Et par år senere ble hun sammen med Gilberto Scarpa, som jobbet i tv-kanalen E! Brazil. De to hadde tenkt å gifte seg i april 2011, men i januar samme år begikk Scarpa selvmord.

Etter disse prøvelsene skal Cibele ha vært knust av sorg, og hun tok sitt eget liv et par måneder etter kjærestens død.

- Det føles ut som noen har revet ut hjertet mitt, skrev hun i sitt avskjedsbrev.

Saken fortsetter nedenfor.

Tatt på fersken

Til tross for tapet av moren sin, trivdes de to barna hos pappa Doda og stemor Athina. En stund virket de som en lykkelig familie, men fasaden slo raskt sprekker.

Storsjarmøren Doda var stadig utro. Til slutt ble han tatt på fersken av konas sikkerhetsvakter - i seng med en annen kvinne.

Athina søkte om skilsmisse, og Doda krevde først 3,3 millioner kroner i måneden i bidrag fra henne!

Han skal likevel ha endt opp med en mye mindre sum, etter at Athina la frem bevis på hans mange utenomekteskapelige affærer. Skilsmissen ble fullført i 2017.

UTRO: Ektemannen Alvaro de Miranda Neto skal ha vært notorisk utro, allerede kort tid etter det ekstravagante bryllupet for 11 år siden. Paret fikk ingen barn sammen, men Alvaro har en datter og stesønn fra tidligere forhold. Her er han og Athina avbildet i 2005, før bryllupet. Foto: NTB scanpix
UTRO: Ektemannen Alvaro de Miranda Neto skal ha vært notorisk utro, allerede kort tid etter det ekstravagante bryllupet for 11 år siden. Paret fikk ingen barn sammen, men Alvaro har en datter og stesønn fra tidligere forhold. Her er han og Athina avbildet i 2005, før bryllupet. Foto: NTB scanpix Vis mer

Saksøkte faren

Athina Onassis opplevde altså nok en gang å bli sveket av en av sine nærmeste. Allerede i barndommen opplevde hun nemlig det ultimate svik fra faren Thierry.

Etter morens død, prøvde han å ta kontroll over datterens formue, og overtalte henne til å signere en rekke viktige dokumenter som ga ham stadig mer kontroll.

Etter hvert så tenåringen farens grådighet, og 17 år gammel saksøkte hun ham for å ta tilbake arven.

Etter en bitter og langvarig rettssak, skal de ha inngått et forlik der Athina endte opp med å betalte faren rundt 500 millioner kroner.

ISFRONT: I oppveksten hadde Athina et godt forhold til faren, Thierry Roussel, men oppdaget senere at han manipulerte henne for å ta kontroll over formuen. 17 år gammel havnet far og datter i retten, der de kjempet om shipping-milliardene. Her er de to i Athen i 1998, da Athina var 13 år gammel. Foto: AP/ NTB scanpix
ISFRONT: I oppveksten hadde Athina et godt forhold til faren, Thierry Roussel, men oppdaget senere at han manipulerte henne for å ta kontroll over formuen. 17 år gammel havnet far og datter i retten, der de kjempet om shipping-milliardene. Her er de to i Athen i 1998, da Athina var 13 år gammel. Foto: AP/ NTB scanpix Vis mer

Brutte løfter

Den gigantiske arven kommer fra shipping-imperiet som bestefaren til Athina, Aristoteles Onassis (1906-1975), bygget opp. Han var en av verdens rikeste menn.

En stund smilte livet da Aristoteles giftet seg med sin første kone Athina (1929-1974), som barnebarnet er oppkalt etter.

De fikk to barn sammen, Christina og Alexander, men tobarnsmoren ble fra seg da hun fikk vite om ektemannens langvarige affære med operasangeren Maria Callas, og de gikk hver til sitt i 1960.

I CELEBERT SELSKAP: Aristoteles Onassis og Maria Callas (midten) avbildet sammen med prinsesse Grace av Monaco (t.v.) og prins Rainier III av Monaco (t.h.) i Palma de Mallorca i 1961. Foto: AP/ NTB scanpix
I CELEBERT SELSKAP: Aristoteles Onassis og Maria Callas (midten) avbildet sammen med prinsesse Grace av Monaco (t.v.) og prins Rainier III av Monaco (t.h.) i Palma de Mallorca i 1961. Foto: AP/ NTB scanpix Vis mer

Aristoteles og Maria hadde et forhold i mange år, men milliardæren skal til slutt ha gått fra sangeren for å gifte seg på nytt.

Og Aristoteles ble enda mer berømt i sitt andre ekteskap, ettersom han giftet seg med John F. Kennedys enke, Jackie Kennedy. De to ble smidd i Hymens lenker 20. oktober 1968, på hans private, greske øy Skorpios.

GIFTET SEG PÅ NY: Aristoteles Onassis (t.h.) sammen med sin ferske kone Jackie, på vei ut fra kapellet på øya Skorpios, der de giftet seg i 1968. Foot: AP/ NTB scanpix
GIFTET SEG PÅ NY: Aristoteles Onassis (t.h.) sammen med sin ferske kone Jackie, på vei ut fra kapellet på øya Skorpios, der de giftet seg i 1968. Foot: AP/ NTB scanpix Vis mer
ALT GIKK GALT: Aristoteles Onassis og kona Jaqueline «Jackie» Onassis hadde ikke et særlig lykkelig ekteskap. Omtrent samtidig som de to giftet seg, ble Onassis-familiens lykke erstattet av en endeløs rekke tragedier.
Foto: NTB scanpix
ALT GIKK GALT: Aristoteles Onassis og kona Jaqueline «Jackie» Onassis hadde ikke et særlig lykkelig ekteskap. Omtrent samtidig som de to giftet seg, ble Onassis-familiens lykke erstattet av en endeløs rekke tragedier. Foto: NTB scanpix Vis mer

Ga opp livet

I 1973 ble Aristoteles knust av sorg da sønnen Alexander døde av skadene han pådro seg i en flyulykke, bare 24 år gammel.

Det ble begynnelsen på slutten for Onassis-familien. Aristoteles mistet viljen til å leve, og døde to år senere av en muskelsykdom.

Hans fraskilte kone Athina slet med pillemisbruk, og døde i 1974, bare 45 år gammel. Den offisielle dødsårsaken ble oppgitt å være akutt lungeødem, men det er også blitt hevdet at hun døde av en overdose.

TRIST SLUTT: Her er Aristoteles Onassis med kona Athina og barna Alexander og Christina i 1953. Alle møtte en trist skjebne. Foto: Zuma Press/ NTB scanpix
TRIST SLUTT: Her er Aristoteles Onassis med kona Athina og barna Alexander og Christina i 1953. Alle møtte en trist skjebne. Foto: Zuma Press/ NTB scanpix Vis mer

I løpet av få år var den berømte Onassis-familien blitt sterkt redusert, og datteren Christina overtok forretningene.

Hennes overdådige jetset-liv sikret henne berømmelse, men bak fasaden slet hun som nevnt med både spiseforstyrrelser og depresjon.

Etter fire ekteskap og årevis med ulykkelig kjærlighet, ble Christina i 1988 funnet død i badekaret etter et hjerteinfarkt. Hun ble bare 37 år gammel, og datteren Athina Onassis var tre. Og de 30 årene som har gått siden, har altså heller ikke vært spesielt lyse ...

I dag er både Aristoteles Onassis, sønnen Alexander og datteren Christina gravlagt på øya Skorpios, som Athina Onassis eier.

LES OGSÅ: Dronning Sonjas ukjente tragedie

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer