STRAFFER BARNA: Forfatter Camilla Läcberg gjester «Skavlan», der hun forteller programleder Fredrik Skavlan om hvordan hun lærer barna sine å ta ansvar for ting i huset. Og hvis de ikke oppfyller pliktene sine, vanker det straff. Video: NRKVis mer Vis mer Vis mer

Camilla Läckberg:

Forfatteren straffer barna: - Det å se på tv eller å ha telefon er ingen menneskerett

Den svenske forfatteren, Camilla Läckberg, snakker nok en gang ut om hvordan hun straffer sine egne barn.

Publisert

(Seoghør.no): Fredag gjester den svenske forfatteren, Camilla Läckberg (42), kveldens episode av NRK-programmet «Skavlan».

Under intervjuet, som blant annet omhandler hennes fars kreft og hvordan hun forholder seg til «deadlines», tar hun nok et oppgjør med barneoppdragelse.

Tidligere i høst fikk forfatteren, som blant annet har gjort stor suksess med sine krimbøker om forfatter Erica Falck og politimannen Patrik Hedström, massiv kritikk etter en uttalelse i det svenske talkshowet «Malou efter tio». Der snakket hun om hvordan hun oppdrar barna sine.

Slik straffer hun barna

Alt oppstyret den gang har imidlertid ikke skremt forfatteren fra å prate om temaet igjen.

På besøk hos Fredrik Skavlan i Stockholm snakket hun gladelig ut om tematikken igjen.

- Det handler om å lære barn om hvordan voksenlivet er. Jeg kan ikke slenge ut fire unger som ikke har lært seg noen ting om hvordan livet fungerer, sier Läckberg til Skavlan.

Ifølge den svenske forfatteren har familien en tavle hjemme i gangen, der oppgavene barna skal utføre iløpet av uka står oppført.

SNAKKER UT: Den svenske forfatteren Camilla Läckberg forteller i «Skavlan» om hvordan hun straffer barna sine. Skjermdump: NRK
SNAKKER UT: Den svenske forfatteren Camilla Läckberg forteller i «Skavlan» om hvordan hun straffer barna sine. Skjermdump: NRK Vis mer

Läckberg, som har rukket å få fire barn, tre sammen med sin tidligere ektemann Martin Melin og ett med sin nåværende samboer Simon Sköld, fordeler oppgavene likt mellom de store barna.

Oppgavene innebærer blant annet middager en kveld i uken hver, klesvask og rydding, og om oppgavene ikke gjøres medfører det straff.

- Straffen handler om å ta fra barna noe de verdsetter. Det å ha telefon eller å se på tv ser jeg på som luksus, det er ingen menneskerett barna har. Det virker nesten som at mange foreldre tror det er skrevet inn i (FNs) barnekonvensjon, sier forfatteren.

Skapte furore

Läckberg har en svært aktiv Instagram-konto, der fansen oppdateres jevnlig med større og mindre begivenheter.

«Én over 40 i undertøy, med morratryne og null sminke», skrev stjerneforfatteren til et bilde av sin voksende gravidmage i fjor. Bildet fikk godt med likerklikk, men ikke alle var like fornøyde med stuntet.

Flere skal ha beskyldt 41-åringen for å ha manipulert bildet, noe Läckberg ikke gadd å finne seg i særlig lenge.

Bare timer etterpå lastet hun opp bildet på nytt, denne gang uten et såkalt fargefilter.

«Jaha. Såklart skal noen beskylde meg for å ha jukset med bildet (Kommentarene har dog forsvunnet, kanskje de angret seg, eller så har noen vært snille og rapportert). Det trenger dere ikke gjøre, la det stå, jeg er ei stor jente», skrev hun.

Läckbergs eksmann, Martin Melin, kastet seg for øvrig inn i diskusjonen på ironisk vis, med følgende kommentar: «Ser manipulert ut».

Barneoppdragelse er også noe hun har høstet kritikk for å uttale seg om. Hun har fortalt om hvordan foreldre som setter grenser mislykkes, dersom det ikke får konsekvenser for barna når disse blir oversteget.

Det endte med en massiv reaksjon hvor det haglet inn med kommentarer fra folk som var uenig at straff er en riktig måte å oppdra barn på.

LES OGSÅ: Slik prøver Eva Longoria å holde seg ung

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer