Petter Stordalen:

Foreviget jordbær-filosofien på kroppen

- Denne uken tok jeg skrittet fullt ut.

TOK TATOVERING: Petter Stordalen tatoverte sin egen jordbær-filosofi på overkroppen. Hele seansen delte han med følgerne sine på Instagram. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TOK TATOVERING: Petter Stordalen tatoverte sin egen jordbær-filosofi på overkroppen. Hele seansen delte han med følgerne sine på Instagram. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

(Seoghør.no): Hotelleier og investor Petter Stordalen (54) har gjort stor suksess med hotellkjeden Nordic Choice Hotels, og ifølge Kapital er han den niende på listen over Norges rikeste personer.

Til tross for suksessen er den frittalende milliardæren kjent for å være jordnær og ydmyk i forhold til egen suksess.

Dette gjør han også tydelig når han nå har tatovert et enormt jordbær på overkroppen.

Jordbæret skal nemlig symbolisere en filosofi Petter har utviklet etter et råd fra sin far da han var ung, og som han mener er filiosofien som ligger til grunn for den eventyrlige suksessen han har oppnådd.

- Selg de bæra du har, sa fattern. De ordene, som jeg i dag kaller jordbærfilosofien, skulle definere mitt liv og bli starten på et vanvittig eventyr, skriver Petter på sin blogg Strawberry.

- Jeg er faktisk et levende bevis på at du ikke trenger å være et geni for å lykkes. Du trenger ikke engang være flink på skolen! Det du trenger er en god idé, evnen til å gjennomføre og viljen til å satse alt. Det er det jordbærfilosofien handler om, skriver han.

Petter skriver videre at han valgte å tatovere jordbæret på kroppen fordi det for ham symboliserer verdiene han har med seg fra barndommen, lærdommen, alt arbeidet, menneskene som har vært med ham på reisen og alle mulighetene som ligger i morgendagen.

- Det kostet litt blod, litt svette og litt tårer. Etter at jeg nå har blottlagt smerteterskelen min for hele verden, får kanskje stoltheten seg også en knekk, skriver Petter.

Stor suksess

Hotellkjeden Nordic Choice Hotels betår av hotellkjeder med varierende prisklasser fra alminnelige hoteller som Choice, Quality og Clarion, til frittstående luksuriøse hotell som «The Thief» på Tjuvholmen i Oslo.

HOTELL-MOGUL: Petter Stordalen ble millionær etter stor suksess innenfor hotellbransjen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
HOTELL-MOGUL: Petter Stordalen ble millionær etter stor suksess innenfor hotellbransjen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Men milliardæren er ikke av de som klager over dårlige forhold for businessen i Norge. I et lengre intervju med den danske storavisen Berlingske Tidende i sommer, gjengitt av E24, ga Petter uttrykk for at han betaler skatt med glede.

- Skatt er sivilisasjonens omkostning. Jeg betaler min med glede. Skatt er ikke en utgift, det er en investering. De som ikke innser det, mangler perspektivet. Når du har mye penger er ansvaret enda større, mener investoren.

Den eksakte størrelsen på formuen, er tilsynelatende ikke Petter selv så opptatt av.

- Kan det ikke bare være likegyldig om det er 15 eller 20 milliarder kroner? Jeg kan spise meg mett og drikke meg full. Jeg tror alle milliardærer savner kontakt med virkeligheten. Det er lett å miste den når man blir rik, fortalte Petter til avisen.

Alvorlig syk

Petter vet bedre enn mange at livet er langt fra noen dans på roser, og har vært gjennom mange opp-og nedturer i løpet av sitt 54 år gamle liv. I 2010 giftet han seg med legen og miljøforkjemperen Gunhild Stordalen (38) i et luksusbryllup i Marrakesh, Marokko.

- DET GÅR LITT OPP OG NED: Petter Stordalen snakket om kona Gunhilds sykdom da han gjestet «Skavlan» fredag 16. oktober. Video: NRK Vis mer Vis mer

Siden 2014 har Gunhild kjempet med den livstruende bindevevssykdommen systemisk sklerose.

38-åringen har gjennomgått flere tøffe behandlinger de siste åra, og i fjor uttalte Petter at Gunhilds tidligere stamcelletransplantasjoner har gått bra.

Han la imidlertid vekt på at behandlingene er eksperimentelle, og at det dermed er umulig å vite når eller om kona vil bli frisk.

- Jeg ville gjort alt i verden for at Gunhild ikke skulle bli rammet av sykdommen. Samtidig ville jeg ikke byttet bort de siste 2,5 - 3 årene. Jeg har lært masse. Krevende situasjoner har også mange lyspunkter. Det er viktig å holde på humøret, troen og håpet. Og det kommer fra meg som er agnostiker. Jeg vet at det finnes en enorm kraft i troen og håpet.

Saken fortsetter nedenfor.

SAMMEN I TYKT OG TYNT: Petter Stordalen snakker i varme ordelag om kona Gunhild, og alt hun har klart å utrette - på tross av å være alvorlig syk. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
SAMMEN I TYKT OG TYNT: Petter Stordalen snakker i varme ordelag om kona Gunhild, og alt hun har klart å utrette - på tross av å være alvorlig syk. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

I et større intervju med svenske Expressen i mai, åpnet Petter seg blant annet opp om kjærligheten til Gunhild etter det ble kjent at hun var syk.

Foruten å berømme 38-åringen for sin innsats når det kommer til arbeidet med Eat, fortalte Petter også om hvordan forholdet dem imellom er blitt påvirket av konas livstruende sykdom.

- Jeg synes hun jobber nesten like mye som tidligere. Hun sover kanskje litt mer, og det er bra. Men hun er så dedikert, reiser så mye og prioriterer så knallhardt at jeg bare er utrolig imponert over kjæresten min, sa han og fortsatte:

- Hun er på mange måter mannen i forholdet, som reiser rundt og tror hun skal redde verden, mens jeg tror på henne. Når jeg ser på det jeg har utrettet i dag, når jeg bare Gunhild til knærne.

LES OGSÅ: Gunhild Stordalen delte bilde med ekskona til Petter