Thea Næss fra «Skal vi danse»:

Forelsket seg i skjul

I all hemmelighet falt Thea Næss for 13 år eldre Christian Galvez.

FÅR ALDRI KNOCK AV HVERANDRE: Thea Næss og Christian Galvez forelsket seg på boksetrening, men holdt lenge forholdet skjult før de viste omverdenen sin kjærlighet. Foto: Espen Solli / Se og Hør
FÅR ALDRI KNOCK AV HVERANDRE: Thea Næss og Christian Galvez forelsket seg på boksetrening, men holdt lenge forholdet skjult før de viste omverdenen sin kjærlighet. Foto: Espen Solli / Se og Hør Vis mer
Publisert

I «Skal vi danse» har kickbokser Thea Næss (33) nærmest slått knockout på de andre deltakerne, og tatt både dommerne og publikum med storm.

Få hadde sett for seg at den tøffe kickbokseren skulle være så elegant på parketten. Også Theas ektemann Christian Galvez (47) er overrasket over konas imponerende prestasjoner.

- Før sending er jeg ofte nervøs på hennes vegne, og jeg er helt målløs over hva hun har fått til. Da jeg så Thea danse tango i første program, ble jeg veldig rørt, innrømmer Christian.

KJÆRESTE OG TRENER:Christian er også en av Theas trenere, og støtter henne i alt hun gjør. Foto: Espen Solli / Se og Hør
KJÆRESTE OG TRENER:Christian er også en av Theas trenere, og støtter henne i alt hun gjør. Foto: Espen Solli / Se og Hør Vis mer

Grepet av dansen

Se og Hør møter turtelduene på kafé i hovedstaden. Idrettskvinnen har klart å presse inn et intervju i en allerede svært hektisk hverdag. Hver dag øver hun i timevis med dansepartner Ivo Havranek (32).

I tillegg kommer kickboksingtrening og jobben som trener på Wang toppidrettsgymnas og idrettsungdomsskole. Det er tydelig for alle at Thea har funnet en enorm glede i dansen, og store deler av hverdagen er dedikert til dansetrening.

- Helt fra første trening ble jeg grepet av dansen. Jeg har det kjempegøy. Det er en bratt læringskurve og gir en veldig mestringsfølelse, forteller Næss og skryter av dansepartneren Ivo.

Mannen tar husarbeidet

Dansen har gjort hverdagen til et ekstra komplisert puslespill, men Thea får god støtte fra Christian.

- Alt husarbeidet er nå blitt hans jobb. I tillegg er han ofte innom på trening med mat til meg, og sørger for at jeg har det bra, forteller hun og gir ektemannen et varmt smil.

Christian er også en av konas kickboksingtrenere, og vant til at humøret endres når konkurranseinstinktet våkner og nervene melder seg.

- Nå som hun danser, er humøret elendig på onsdager og torsdager. Fredag kommer det kanskje et lite smil, forteller Christian lattermildt.

ÅPEN FOR FAMILIE: - Jeg elsker å være sammen med barn, og vi kan absolutt tenke oss det i fremtiden, sier Thea. Hun og Christian har nå vært samboere i ti år. Foto: Espen Solli / Se og Hør
ÅPEN FOR FAMILIE: - Jeg elsker å være sammen med barn, og vi kan absolutt tenke oss det i fremtiden, sier Thea. Hun og Christian har nå vært samboere i ti år. Foto: Espen Solli / Se og Hør Vis mer

Falt for treningskameraten

Konkurranseinstinktet har vært helt nødvendig i kickbokserkarrieren. Askerjenta er syv ganger verdensmester, fem ganger europamester og 14 ganger norgesmester.

Lidenskapen for sporten ble vekket i tenårene. Den gangen ante hun ikke at hun også skulle finne sitt livs kjærlighet gjennom idretten.

Under en treningssamling møtte hun chileneren som ti år senere skulle bli hennes ektemann. Christian er tidligere kickbokser, og de to trente lenge side om side, før de ble et par.

- Jeg var bare 16 år da vi møttes første gang. Jeg la merke til ham tidlig, og syntes han var veldig kjekk, sier Thea, og ler ved minnet om det som nærmest startet som en ungdomsforelskelse.

VERDENSMESTER: Thea har hele syv VM-gull og er fem ganger europamester. Her jubler hun etter EM-seieren i 2009. Foto: NTB Scanpix
VERDENSMESTER: Thea har hele syv VM-gull og er fem ganger europamester. Her jubler hun etter EM-seieren i 2009. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Til å begynne med syntes Christian at 13 år yngre Thea var for ung.

- I starten var han ikke interessert, men det jevnet seg ut med tiden. Etter hvert ble vi eldre, og vokste nærmere hverandre. Mens enkelte på hans alder er veldig «satt», er Christian leken. Det er jeg også. Sånn sett passer vi bra sammen, forteller atleten.

Før forholdet ble seriøst, valgte paret å holde følelsene skjult. De var i samme idrettsmiljø, og ville være trygge på forholdet før de delte nyheten.

- Vi datet litt i det skjulte, slik at det ikke skulle oppstå noen pinlige situasjoner på trening, minnes Thea.

Glemte bryllupsdagen

Lidenskapen sluknet ikke og paret ble mann og kone under et hagebryllup i Sverige i 2013. I sommer kunne de feire fem års bryllupsdag, men merkedagen ble helt glemt i en hektisk hverdag. Både Thea og Christian må le av tanken på at de begge glemte bryllupsdagen.

Men at gnisten fortsatt eksisterer, er det ingen tvil om. Paret holder hender, og sender hverandre stadig flørtende blikk.

- Det var humoren jeg falt for, slår Thea fast.

- Christian er snill og veldig morsom, og skaper god stemning overalt.

Saken fortsetter nedenfor.

Åpne for barn

Paret er tett på hverandre, både på kickboksing-trening, og hjemme i sin 30 kvadratmeter store leilighet på Frogner.

- Der har vi bodd i 10 år nå. Det er nesten utrolig å tenke på, mener 33-åringen.

Dersom to blir til tre en gang i fremtiden, vil nok familien trenge større plass.

- Vi har snakket mye om å få barn. Vi er åpne for det, men stresser ikke, forteller Christian.

Thea trives veldig godt med barn rundt seg, og underviser mange unge talenter på Wang ungdomsskole og i Fighter Kickboxingklubb.

- Jeg elsker å være sammen med barn, og vi kan absolutt tenke oss det i fremtiden. Men når man har trent kickboksing i 18 år, blir det rart å skulle ta en pause fra sporten, og få et nytt fokus i livet, forteller hun åpenhjertig.

NYE UT­FORDRINGER:Thea har imponert stort på parketten i «Skal vi danse» med dansepartner Ivo Havranek. Foto: NTB Scanpix
NYE UT­FORDRINGER:Thea har imponert stort på parketten i «Skal vi danse» med dansepartner Ivo Havranek. Foto: NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: - Å bli mamma er en helt fantastisk følelse

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer