Lilli Bendriss:

- Forelskelse aktiverer den seksuelle energien på nytt

Lilli Bendriss skrur av og på «evnene sine». Kjærligheten og sexlysten vil derimot alltid vedvare.

- FULL BLOMSTRING: Lilli Bendriss er kjent som diva, medium og forfatter. Denne våren har hun derimot hatt en helt annen rolle på skjermen. Det har gitt resultater for 73-åringen. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
- FULL BLOMSTRING: Lilli Bendriss er kjent som diva, medium og forfatter. Denne våren har hun derimot hatt en helt annen rolle på skjermen. Det har gitt resultater for 73-åringen. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lilli Bendriss (73) er ikke som alle andre bestemødre. Det er umulig å ikke dra kjensel på henne når hun tripper inn på den ærverdige Theatercaféen i Oslo, hennes eget forslag til intervjulocation, iført skinn fra topp til tå, gedigne øreringer, fotsid beverpels og en Chanel-veske slengt nonchalant over skulderen.

På bordene rundt og gjennom vinduene er det flere som ser sitt snitt til å snikfotografere divaen, uten at hun bryr seg eller enser det.

Alt i alt innrømmer hun å være tilfreds med livet og sine 73 år på jorda, men én ting har hun savnet. I 2014 skilte hun og mannen hun har tre barn med seg etter 45 år som rette ektefolk. Da hadde de allerede bodd flere år fra hverandre.

Forelsket på ny

Siden den gang har hun hatt flere menn i livet sitt, men ingenting har liksom klaffet helt som det skulle. Da TV 2 kom med forespørselen om hun ikke ville være med i et nytt programkonsept, nå kjent som «Kjendis søker kjæreste», var hun derfor ikke vond å be. Det skulle også gi resultater.

Bendriss' utkårede er 28 år yngre Shad Tabine. De to har kjent hverandre i over tre år, og hadde lenge et av-og-på-forhold, før de brøt i mai i fjor. Som følge av deltakelsen fikk de en ekstra dytt til å finne tonen igjen.

– Det var i programmet vi forsto at det ikke var over, og ville satse på nytt. Det er jeg veldig glad for. Jeg har ikke tenkt til å gifte meg igjen, og alt er egentlig veldig fritt nå. Det er deilig å dele livet med en ved sin side, uten at det oppleves som begrensende. Vi gir hverandre armrommet vi trenger, forklarer hun til Se og Hør, og fortsetter:

FORELSKET PÅ NYTT: Lilli Bednriss har funnet tilbake til 28 år yngre Shad. Her poserer de på rød løper før premieren til «Sonja». Foto: Andreas Fadum
FORELSKET PÅ NYTT: Lilli Bednriss har funnet tilbake til 28 år yngre Shad. Her poserer de på rød løper før premieren til «Sonja». Foto: Andreas Fadum Vis mer

– Jeg savnet han og ville ha han tilbake i livet mitt. Jeg er forelsket, forklarer hun.

Selv etter over 70 år under solen kjenner hun på følelser som man også gjør som ung. Forelskelse oppleves like intenst da som nå, og det samme gjør sexlysten.

MED STIL: Lilli Bendriss er kjent som en av de siste divaene vi har igjen her til lands. Alderen er ingen hindring for henne. Foto: Morten Eik
MED STIL: Lilli Bendriss er kjent som en av de siste divaene vi har igjen her til lands. Alderen er ingen hindring for henne. Foto: Morten Eik Vis mer

– Enkelte tror kanskje man er ferdig med sex når man er i 70-årene, men nei da. Det er full blomstring igjen. Jeg føler at det er et stigma blant unge, og at enkelte tror man er ferdig med sånt når man er 50. Men så blir man så gammel selv, og innser at nei, dette er jeg ikke klar for å legge fra meg riktig ennå, humrer hun, og fortsetter:

– Jeg var med samme mann i nærmere 50 år, og da er det naturlig at man opplever en tilbakegang. En forelskelse aktiverer den seksuelle energien på nytt, og da er alder irrelevant.

– Litt sånn Snåsa-dame

Denne mars-ettermiddagen matcher den tunge sminken i ansiktet hennes antrekket, og den korte signatursveisen, som Norge har gjort seg kjent med gjennom Bendriss' utallige tv-opptredener. De påståtte evnene hennes ble første gang introdusert for «hele» Norge da hun deltok som et av mediene i «Fornemmelse for mord» på 2000-tallet.

Deretter ballet det på seg med blant annet «Åndenes makt», tv og bøker for healeren og mediet. Evnene hun hevder å ha oppdaget hun i voksen alder.

SNÅSADAMA: Lilli Bendriss forteller at hun kan skru evnene av og på, og at hun aldri tar med seg jobben hjem. Foto: Morten Eik
SNÅSADAMA: Lilli Bendriss forteller at hun kan skru evnene av og på, og at hun aldri tar med seg jobben hjem. Foto: Morten Eik Vis mer

– Det var gjennom akupunktur at den evnen ble aktivert. Den gang var jeg 42 år gammel. Det skjedde med et smell, og var en så sterk opplevelse at jeg skjønte det var reelt. Det skjedde rare ting med hendene mine. Jeg ble litt sånn Snåsa-dama, hevder hun og ler.

Hun mener hun skrur de av og på, og at hun derfor ikke tar med seg jobben hjem. Hun rører ikke narkotika, i frykt for at det skal tukle med noe oppi hodet hennes. «Det har ikke noe med moral å gjøre», sier hun, og understreker at hun gjerne tar seg et glass champagne eller tre tidvis.

Evner eller ei – nålene hun fikk i huden den dagen endret livet hennes for alltid. Hun hadde blant annet drevet restaurant og butikk før vendepunktet for 30 år siden.

KAOS: Klarsynte Lilli Bendriss mente at 2018 ville bli et år med mye kaos. Reporter: Henriette Eilertsen / Video: Frida Andersen / Redigering: Ørjan Ryland Vis mer Vis mer Vis mer

Kalt svindler

I tillegg til å ta oppdrag i offentligheten, tar hun også klienter på tomannshånd. Hun kan ikke garantere at hun får kontakt med avdøde vedkommende søker, men hevder at møtene kan ha en psykologisk effekt på klientene.

– Det er gøy med tillit, men det er også et ansvar. Mange unge er nysgjerrige på det jeg driver med, fordi de går og føler på mye tomhet ellers. De fyller det med dop og party for å føle noe. Kommer de til meg, er det ofte at de føler seg lettet og glad etterpå. Det blir en slags terapi, påstår hun.

- KALT SVINDLER: Lilli Bendriss sier hun aldri har forsøkt å overbevise mennesker som ikke tror på henne, og lar kritikken prelle av. Foto: NTB scanpix
- KALT SVINDLER: Lilli Bendriss sier hun aldri har forsøkt å overbevise mennesker som ikke tror på henne, og lar kritikken prelle av. Foto: NTB scanpix Vis mer

– Ikke alle tror på det du driver med eller de angivelige evnene dine. Hva tenker du om det?

– Jeg har et helt avslappet forhold til at det finnes skeptikere, og jeg har aldri i mitt liv forsøkt å overbevise noen som ikke tror på meg. Det jeg jobber med er subtilt, og folk må gjerne stille spørsmål. Jeg har blitt kalt svindler, men jeg får ikke gjort noe med det, for jeg vet at det jeg driver med er genuint, sier hun, og understreker at hun håndterer kritikk fint.

Lilli Bendriss intervjues på Gullruten om blant annet antrekket. Vis mer

Ikke i mammas fotspor

I dag er Bendriss både mamma og bestemor, da hennes 45 år lange ekteskap resulterte i tre barn. Hun er selv fra Møre og Romsdal, mens eksmannen er fra Marokko. Barna bærer derfor de arabiske navnene Rachid, Samir og Nadia Bendriss, og bor spredt ut over hele verden.

De har alle på et tidspunkt jobbet innenfor finans, i kontrast til deres alternative mor.

FAMILIEMOR: Bendriss har tre barn og fem barnebarn. Her med barna Samir (t.v), Rachid og Nadia under mors 70-årsfeiring. Foto: Tor Lindseth
FAMILIEMOR: Bendriss har tre barn og fem barnebarn. Her med barna Samir (t.v), Rachid og Nadia under mors 70-årsfeiring. Foto: Tor Lindseth Vis mer

– De har sterk intuisjon, men har ingen interesse av den kontakten jeg har med den andre siden. De tuller litt med det, og jeg tuller tilbake. De vet at de ikke har noe ni til fire-mamma, men vet samtidig at jeg gjør ting skikkelig. De er åpne og moderne, og ser at jeg er ung og vital tross alderen min. De vil at jeg skal ha det bra, forklarer hun.

Noen barn og barnebarn bor i Norge, mens sønnen Samir og hans familie bor i Los Angeles. Mamma Bendriss er på besøk så ofte hun kan. Det er også i ovennevnte by hun liker å shoppe, fordi utvalget treffer hennes glamorøse stil bedre.

– Jeg har rundt hundre par sko og kjoler som er 45 år gamle. Jeg er lidenskapelig opptatt av hva jeg kler meg i, og er en notorisk samler, sier hun.

SAMLER: Ingen rød løper er komplett uten Bendriss i fjær, paljetter eller glitter. Hun tar gjerne fram de gamle skattene om og om igjen, og har kjoler i klesskapet som er over 45 år gamle. Foto: NTB scanpix
SAMLER: Ingen rød løper er komplett uten Bendriss i fjær, paljetter eller glitter. Hun tar gjerne fram de gamle skattene om og om igjen, og har kjoler i klesskapet som er over 45 år gamle. Foto: NTB scanpix Vis mer

Nei til «Farmen»

73-åringen er generelt sett reiseglad, og tar gjerne turen blant annet til Mexico og Spania om muligheten byr seg, gjerne sammen med sin nye kjæreste. Nylig var de to i Marokko sammen, for eksempel.

– Det er noe av det som er fint med å bli eldre. Man kan reise eller være hjemme, avhengig av hvor mye penger man har.

Et annet aspekt ved alderdom er ofte flere helseplager. Bendriss sier hun hater Elexia, men at det går fint, fordi hun har vært heldig med helsa. En vond rygg har derimot sørget for at hun har måttet takke nei til ting som «Farmen kjendis» og «Skal vi danse». Hun gråter derimot ikke av den grunn, og bruker tida på andre interesser – i tillegg til å jobbe.

– Jeg er en livsnyter når det kommer til mat, det estetiske, klær, mennesker, bygninger … Ja, alt. Jeg nyter livet til det fulle. I min familie har vi for vane å bli eldgamle, så jeg har planer om å fortsette med dette i mange år til.

– Lover godt?

– Jeg har ingen ambisjoner om å dø med det første, nei, ler hun.

LES OGSÅ: – Kanskje noe av det største vi kommer til å gjøre sammen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer