Britney Spears:

Foreldrene i munnhoggeri

Popstjernens foreldre er svært uenige om datterens vergemål.

UENIGE: Britney Spears' foreldre, Jamie og Lynne Spears, er svært uenige om datterens vergemål. Nå krangler de i retten. Foto: Matt Baron / REX / NTB
UENIGE: Britney Spears' foreldre, Jamie og Lynne Spears, er svært uenige om datterens vergemål. Nå krangler de i retten. Foto: Matt Baron / REX / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Popstjernen Britney Spears' mye omtalte vergemål har trolig ikke gått noen hus forbi. Gjennom deler av 2020 har nemlig hennes vergemål vært i fokus, med flere runder i retten.

I flere år er det nemlig faren, Jamie Spears (68), som har hatt fullmakt over datterens eiendeler.

Nå skriver People at også moren, Lynne Spears (65), har kastet seg inn i debatten - og dermed har det oppstått full krangel mellom eksparet.

I nye rettsdokumenter, som People har fått innsyn i, kommer det nemlig fram at Jamie hevder at ekskona har utnyttet datteren.

BRYTER: Kjæresten til Britney Spears bryter tausheten etter den nye dokumentaren «Framing Britney Spears». Vis mer

«Utnyttet datterens smerte»

Det er advokatfirmaet Holland & Knight, som representerer Britneys far, som leverer inn dokumenter der de ber retten om å overstyre morens krav om å stoppe utbetalingene til firmaet.

Forrige uke ba hun nemlig retten om å tilbakebetale avgifter knyttet til «mediesaker».

«Mens vergen og hans rådgivere har vært veldig forsiktige, begrensede og gjennomtenkte i håndteringen av media (lang fra en 'nasjonal mediaturné), er Lynne Spears den som har unyttet datterens smerte og traumer for personlig profitt, ved å publisere en bok om formynderen», heter det i dokumentet, som refererer til Lynnes bok fra 2008, «Through the Storm».

BRITNEY: Britney Spears har hatt faren som verge siden 2008. Men har det vært frivillig? Den nye dokumentaren til The New York Times håper å finne svar. Video: The New York Times Vis mer

«Til tross for at hun ikke har hatt noe å gjøre med datterens vergemål før inntil nylig, fremsetter Lynne Spears påstander som om hun skulle være en direkte part i rettsforhandlingene, noe hun ikke er», heter det videre.

Advokatene mener også at Lynne ikke handler i datterens beste interesse, og at hun ikke har noe kunnskap om utbetalingene som er gjort.

Dokumentene beskriver i tillegg 68-åringen som en svært kjærlig og omsorgsfull far, som ønsker å beskytte datteren ved å ha kontroll over formuen slik at Britney kan leve slik hun ønsker.

ANKLAGER: Britney Spears mener at paparazzi-fotografene tukler med bildene før publisering, slik at hun ser større ut enn hva hun er. Det er hun ikke alene om å mene. Video: Rød Løper Vis mer

Brøt tausheten

Det har blitt skrevet mye om Spears det siste året, og spesielt dokumentaren «Framing Britney Spears» fikk mye oppmerksomhet, etter at den kom ut i februar.

Dokumentaren er produsert av New York Times og byr blant annet på detaljer om popstjernens søksmål mot faren, som har vært vergen hennes i over 12 år. Den viser også oppsiktsvekkende klipp fra gamle intervjuer og sammenstøt med paparazzi-fotografer.

Dokumentaren har skapt sterke reaksjoner blant både fansen og i kjendisverdenen. Kort tid etter at den ble sluppet, brøt også stjernen selv tausheten om dokumentaren, som hun selv ikke medvirker i.

I et innlegg på Instagram delte Spears en videosnutt fra en tre år gammel opptreden hvor hun synger låta «Toxic».

«Kan ikke tro at denne opptredenen til Toxic er fra tre år siden. Jeg vil alltid elske å være på scenen, men jeg tar meg tid til å lære og være en normal person. Jeg elsker å bare nyte det grunnleggende i hverdagen», skrev hun innledningsvis.

«Hvert menneske har sin egen historie og sitt syn på andre menneskers valg. Vi har alle så mange ulike, strålende og nydelige liv!!! Husk at uansett hva vi tror vi vet om et menneskes liv, så er det ingenting sammenlignet med personen som faktisk befinner seg bak linsa», fortsatte hun.

REDD: Igjen er fansen til Britney Spears bekymret for stjerna etter en video på Instagram. Video: Thea Hope/ Rød Løper Vis mer

LES OGSÅ: - Det sårer virkelig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer