O.J. Simpson:

«Forduftet» for to år siden. Nå snakker han om livet etter fengsel

- Temaet, det øyeblikket, er et tema jeg aldri igjen vil gå tilbake til.

NY TILVÆRELSE: Det er lite som minner om innsiden av en fengselscelle der O.J. Simpson nå har bosatt seg. Her avbildet 3. juni. Foto: NTB Scanpix
NY TILVÆRELSE: Det er lite som minner om innsiden av en fengselscelle der O.J. Simpson nå har bosatt seg. Her avbildet 3. juni. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Da O.J. Simpson (71) ble prøveløslatt 1. oktober 2017, var det et blitzregn uten like som møtte ham utenfor rettslokalene i Nevada. Et enormt presseoppbud med samme mål for øye: å få det første intervjuet med Simpson som fri mann.

Det lyktes ingen med.

Simpson forlot Lovelock-fengselet i all hemmelighet. Så gikk han i dekning. Siden den oktobernatta har observasjonene av ham vært særdeles få, og det eksisterer tilnærmet ingen nye bilder av ham.

UNDER RADAREN: O.J. Simpson hadde ingen intensjon om å snakke med pressen da han ble løslatt 1. oktober 2017. Foto: NTB Scanpix
UNDER RADAREN: O.J. Simpson hadde ingen intensjon om å snakke med pressen da han ble løslatt 1. oktober 2017. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Luksusbolig

Simpson har tidligere forklart at han fikk flere tilbud om å stille opp i intervjuer i løpet av sin tid i fengselet, men at han valgte å takke nei til dette. I forbindelse med løslatelsen uttalte den tidligere fotballstjernen og skuespilleren at han heller ikke da «hadde interesse av å involveres med pressen».

I fjor ga Simpson derimot noen korte uttalelser til The Buffalo News, et intervju som ble gitt under den forutsetning at man kun skulle snakke om hans tidligere fotballkarriere. I et eksklusivt intervju med nyhetsbyrået AP forteller Simpson imidlertid nå om sin tilværelse etter fengsel.

- Livet er fint, sier Simpson, som legger til at han er lykkelig og frisk.

PENSJONIST: O.J. Simpson får bo i en villa eid av vennen James Barnett. Foto: NTB Scanpix
PENSJONIST: O.J. Simpson får bo i en villa eid av vennen James Barnett. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Da 71-åringen ble løslatt, dro han direkte til sitt nye hjem i Las Vegas. Huset, som er på cirka 465 kvadratmeter, ligger skjermet til i et inngjerdet boligområde og er utstyrt med blant annet basseng og egen Bentley. Overfor AP forklarer Simpson at dagene stort sett består av å spille golf og å holde kontakt med barna sine.

Selv om Simpson mer enn gjerne inviterer leserne inn i sine hverdagssysler, er det ett tema han nekter å prate om: Det som hendte 12. juni 1994.

- Verste dagen

Simpson var som kjent involvert i en av verdens mest berømte rettssaker, der han sto tiltalt for å ha drept sin ekskone Nicole Brown Simpson og hennes venn Ronald Goldman.

- Vi (han og barna, journ.anm.) trenger ikke se oss tilbake og gjenoppleve den verste dagen i våre liv. Temaet, det øyeblikket, er et tema jeg aldri igjen vil gå tilbake til. Min familie og jeg har gått videre og beveget oss inn i det vi kaller en «sone fri for negativitet». Vi fokuserer på det positive, sier 71-åringen til AP.

3. oktober 1995 falt dommen - som frifant Simpson for begge drapene. På tross av at den tidligere fotballstjernen ble frikjent av juryen - etter et enestående mediesirkus av en rettssak - tapte han et sivilt søksmål fra familien til Goldman og Nicole Brown i 1997. O.J. ble erklært ansvarlig for de to drapene, og måtte betale 33,5 millioner dollar i erstatning.

Lever på pensjon

Økonomi er derimot noe han ikke er særlig pratsom om. Det er tidligere kjent at Simpson har fått låne huset han nå bor i av en venn gjennom 20 år, James Barnett, og overfor AP forteller Simpson at han ellers lever på pensjon.

Da det ble kjent at 71-åringen skulle løslates, var det mange som antok at han ville flytte hjem til Florida. Det kommer antakeligvis ikke til å skje.

- Jeg ble overtalt til å bli av noen venner. Denne byen har vært god mot meg, sier Simpson til AP.

71-åringen har beveget seg utenfor gjerdene som holder uvedkommende borte, og som sikrer ham privatliv. Det har imidlertid vært med vekslende hell. Ifølge en tidligere artikkel fra AP ble han i november i fjor kastet ut av luksushotellet The Cosmopolitan i Las Vegas.

Påstanden var at han hadde vært involvert i fyllebråk, noe O.J. Simpson selv avviste på det sterkeste.

LES OGSÅ: Hertugparet deler nytt bilde av sønnen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer