NY TILVÆRELSE: Det er lite som minner om innsiden av en fengselscelle der O.J. Simpson nå har bosatt seg. Her avbildet 3. juni. Foto: NTB Scanpix
NY TILVÆRELSE: Det er lite som minner om innsiden av en fengselscelle der O.J. Simpson nå har bosatt seg. Her avbildet 3. juni. Foto: NTB ScanpixVis mer

O.J. Simpson:

«Forduftet» for to år siden. Nå snakker han om livet etter fengsel

- Temaet, det øyeblikket, er et tema jeg aldri igjen vil gå tilbake til.

Da O.J. Simpson (71) ble prøveløslatt 1. oktober 2017, var det et blitzregn uten like som møtte ham utenfor rettslokalene i Nevada. Et enormt presseoppbud med samme mål for øye: å få det første intervjuet med Simpson som fri mann.

Det lyktes ingen med.

Simpson forlot Lovelock-fengselet i all hemmelighet. Så gikk han i dekning. Siden den oktobernatta har observasjonene av ham vært særdeles få, og det eksisterer tilnærmet ingen nye bilder av ham.

UNDER RADAREN: O.J. Simpson hadde ingen intensjon om å snakke med pressen da han ble løslatt 1. oktober 2017. Foto: NTB Scanpix
UNDER RADAREN: O.J. Simpson hadde ingen intensjon om å snakke med pressen da han ble løslatt 1. oktober 2017. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Luksusbolig

Simpson har tidligere forklart at han fikk flere tilbud om å stille opp i intervjuer i løpet av sin tid i fengselet, men at han valgte å takke nei til dette. I forbindelse med løslatelsen uttalte den tidligere fotballstjernen og skuespilleren at han heller ikke da «hadde interesse av å involveres med pressen».

I fjor ga Simpson derimot noen korte uttalelser til The Buffalo News, et intervju som ble gitt under den forutsetning at man kun skulle snakke om hans tidligere fotballkarriere. I et eksklusivt intervju med nyhetsbyrået AP forteller Simpson imidlertid nå om sin tilværelse etter fengsel.

- Livet er fint, sier Simpson, som legger til at han er lykkelig og frisk.

PENSJONIST: O.J. Simpson får bo i en villa eid av vennen James Barnett. Foto: NTB Scanpix
PENSJONIST: O.J. Simpson får bo i en villa eid av vennen James Barnett. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Da 71-åringen ble løslatt, dro han direkte til sitt nye hjem i Las Vegas. Huset, som er på cirka 465 kvadratmeter, ligger skjermet til i et inngjerdet boligområde og er utstyrt med blant annet basseng og egen Bentley. Overfor AP forklarer Simpson at dagene stort sett består av å spille golf og å holde kontakt med barna sine.

Selv om Simpson mer enn gjerne inviterer leserne inn i sine hverdagssysler, er det ett tema han nekter å prate om: Det som hendte 12. juni 1994.

- Verste dagen

Simpson var som kjent involvert i en av verdens mest berømte rettssaker, der han sto tiltalt for å ha drept sin ekskone Nicole Brown Simpson og hennes venn Ronald Goldman.

- Vi (han og barna, journ.anm.) trenger ikke se oss tilbake og gjenoppleve den verste dagen i våre liv. Temaet, det øyeblikket, er et tema jeg aldri igjen vil gå tilbake til. Min familie og jeg har gått videre og beveget oss inn i det vi kaller en «sone fri for negativitet». Vi fokuserer på det positive, sier 71-åringen til AP.

3. oktober 1995 falt dommen - som frifant Simpson for begge drapene. På tross av at den tidligere fotballstjernen ble frikjent av juryen - etter et enestående mediesirkus av en rettssak - tapte han et sivilt søksmål fra familien til Goldman og Nicole Brown i 1997. O.J. ble erklært ansvarlig for de to drapene, og måtte betale 33,5 millioner dollar i erstatning.

Lever på pensjon

Økonomi er derimot noe han ikke er særlig pratsom om. Det er tidligere kjent at Simpson har fått låne huset han nå bor i av en venn gjennom 20 år, James Barnett, og overfor AP forteller Simpson at han ellers lever på pensjon.

Da det ble kjent at 71-åringen skulle løslates, var det mange som antok at han ville flytte hjem til Florida. Det kommer antakeligvis ikke til å skje.

- Jeg ble overtalt til å bli av noen venner. Denne byen har vært god mot meg, sier Simpson til AP.

71-åringen har beveget seg utenfor gjerdene som holder uvedkommende borte, og som sikrer ham privatliv. Det har imidlertid vært med vekslende hell. Ifølge en tidligere artikkel fra AP ble han i november i fjor kastet ut av luksushotellet The Cosmopolitan i Las Vegas.

Påstanden var at han hadde vært involvert i fyllebråk, noe O.J. Simpson selv avviste på det sterkeste.

LES OGSÅ: Hertugparet deler nytt bilde av sønnen

Bli abonnent på Se og Hør
spar 50%
Kun 249,- for 10 utgaverKJØP NÅ

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder

Ellos rabattkoderLensway rabattkoderApollo rabattkoderRoom21 rabattkoderSportamore rabattkoder