KROPPEN SVIKTET: Ida Maria holdt på å knekke sammen på grunn av all drikkingen. Foto: Se og Hør
KROPPEN SVIKTET: Ida Maria holdt på å knekke sammen på grunn av all drikkingen. Foto: Se og HørVis mer

- Fordøyelsessystemet sluttet å fungere

Ida Maria åpner seg om alkoholproblemene som holdt på å knekke henne.

REDD FOR TILBAKEFALL: Artisten snakket for ikke lenge siden om at hun er redd for å få tilbakefall. Foto: Waterfall Records
REDD FOR TILBAKEFALL: Artisten snakket for ikke lenge siden om at hun er redd for å få tilbakefall. Foto: Waterfall Records Vis mer

SEOGHØR.NO: Den norske artisten Ida Maria (29) slo gjennom i 2006, men etter en stund med suksess tok alkoholen overhånd for sangeren.

I et intervju med VG snakker artisten nå ut om problemene som holdt på å knekke henne. I starten løste alkoholen problemene hennes, men etterhvert var det alkoholen som ble problemet.

- Da jeg var 23 ,24... Det begynte å få konsekvenser. Fordøyelsessystemet sluttet å fungere. Jeg har lavt stoffskifte. Det ble også verre. Hos oss kvinnfolk går det så mye raskere nedover. Vi kan drikke oss til det ugjenkjennelige på bare noen år. Mannfolk kan være aktive alkoholikere i 40 år, sier hun til avisen.

Til slutt husket ikke Ida Maria sine egne sanger. Nå angrer hun på fortiden.

- Jeg har utsatt foreldrene mine for enormt mye stress og bekymringer. De har ikke hatt mulighet til å slappe av og ha det bra på veldig mange år, forteller hun.

Ida Maria har tidligere vunnet Årets Urørt, og har i tillegg til å ha vunnet en rekke priser, opptrådt på talkshowet til Jay Leno.

Sangene hennes har også blitt brukt i flere kjente TV-serier, som blant annet «Grey's Anatomy», «Gossip Girl», «Being Human» og i filmen «Scream 4».

Artisten fortalte i fjor at hun er redd for at å få et tilbakefall og at alkoholen igjen skal ta over livet hennes.

- Ja, jeg er livredd. Jeg ba på mine knær til en ånd i himmelen om å få lov til å overleve. Jeg har vært døden nær så mange ganger. Det ble en påminnelse om at jeg vil leve, og den påminnelsen får man bare noen få ganger i livet, sa hun til Dagbladet.

LES OGSÅ: - Jeg har vært døden nær flere ganger