Forbyr «lolita»-reklame

Bildene av Dakota Fanning gjorde reklamen ulovlig i England.

SAMARBEID: Barnestjernen Dakota Fanning er den nye modellen for designeren Marc Jacobs nye parfyme «Oh Lola!». Det har vakt oppsikt i England.  Foto: All Over Press
SAMARBEID: Barnestjernen Dakota Fanning er den nye modellen for designeren Marc Jacobs nye parfyme «Oh Lola!». Det har vakt oppsikt i England. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: I sommer lanserte motehuset Marc Jacobs parfymen «Oh Lola!». Skuespilleren Dakota Fanning (17) er modell for reklamekampanjen og er avbildet med parfymeflasken mellom beina.

Dette har vakt oppsikt i England der flere konsumenter har klaget på bildets angivelige seksuelle undertoner. Flere reagerer på at Fanning kun er 17 år gammel, og mener at reklamen er med på å seksualiserer barn.

Britiske myndigheters reklameavdeling «Advertising Standard Authority» har på bakgrunn av klagene undersøkt reklamen og kom de frem til at den var uegnet å vise i det britiske markedet.

- Vi vet at modellen var 17 år, men vi mener hun ser ut til å være under 16 år. Kjolelengden og plasseringen av parfymeflasken gjorde bildet seksuelt. Vi konkluderte med at reklamen er uansvarlig, skriver ASA på sin hjemmeside.


Det er ikke første gang at moteskaperen og barnestjernens samarbeid vekker oppsikt. Da Fanning kun var 13 år gammel ble hun Marc Jacobs ansikt utad og designeren lagde alle kvinneklærne i barnestørrelser til sin unge modell.

Dakota Fanning ble berømt allerede som 7-åring i filmen «I am Sam». Hun har spilt i mange berømte filmer som «War of the Worlds», «Nine Lives» og «The Secret lives of bees».

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Frykter Dakota gjør som Miley  

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer