Demi Lovato:

Forbyr dette

Hevder at plakaten kan være støtende.

NYTT ALBUM: Det er i forbindelse med det nye albumet Demi Lovatos plakat ble laget i utgangspunktet. Foto: Andy Kropa/Invision/AP/NTB
NYTT ALBUM: Det er i forbindelse med det nye albumet Demi Lovatos plakat ble laget i utgangspunktet. Foto: Andy Kropa/Invision/AP/NTB Vis mer
Publisert

En plakat av artisten Demi Lovato (30) forbys i Storbritannia. På plakaten er artisten iført et bondage-lignende antrekk. Bildet er tatt ovenfra, og hun ligger på en madrass formet som et kors.

Årsaken er at plakaten oppfattes som støtende overfor kristne, skriver BBC.

Tittelen på sangerens nye album «Holy Fvck», sammen med bildet, knytter seksualitet til et hellig symbol, mener Advertising Standards Authority, en organisasjon for reklame i Storbritannia.

Organisasjonen har ifølge BBC uttalt at de har mottatt fire klager knyttet til plakaten, og beskriver at artisten lå på madrassen formet som en krusifiks på bildet.

«Sangerinnen var i en stilling med beina bundet til den ene siden, som minnet om kristus på korset», sto det videre.

Plakaten ble dermed fjernet etter bare fire dager.

I tillegg skal Advertising Standards Authority ha mottatt klager om at plakaten var satt opp på steder hvor barn kunne se dem. Ifølge BBC vurderte organisasjonen at «annonsen sannsynligvis ville resultere i utbredt lovbrudd, og hadde blitt målrettet uansvarlig».

Plateselskapet Polydor Records mente imidlertid at plakaten ikke var støtende og fortalte at bildet var et kunstverk designet for å promotere albumet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.