Christine Dancke:

- Forberedt på at det skulle bli heftig

Christine Dancke åpner seg om livet som mamma.

ÅPNER OPP: Christine Dancke letter på sløret om mammatilværelsen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
ÅPNER OPP: Christine Dancke letter på sløret om mammatilværelsen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I februar kom den gledelige nyheten om at radio- og TV-profil Christine Dancke (38) og samboeren Simon Bergseth (28) hadde blitt foreldre for aller første gang.

Det var Bergseth som delte nyheten på sin egen Instagram-profil, hvor han kunne avsløre at de hadde fått en liten jente. Samtidig kom det frem at hun hadde fått det sjeldne navnet Vilje.

Onsdag dukket Dancke opp på årets nominasjonsslipp for Gullruten 2022, hvor hun er nominert i kategorien «Beste livsstilsprogram» for TV-serien «HAIK». I den anledning fikk Se og Hør en oppdatering på hvordan det nybakte mammalivet har vært for henne.

KJØRER MED MOBIL: I «Haik» dukket Christine Dancke opp bak rattet med mobilen i hånden, noe flere bet seg merke i. Vis mer

- Veldig naturlig

Overfor Se og Hør kunne Dancke fortelle at mammatilværelsen har gått over all forventning.

- Jeg har egentlig prøvd å være litt opptatt av å si at det på en måte er udramatisk, på et eller annet nivå. Altså det er veldig naturlig, er vel egentlig det jeg prøver å si. Det er en til i familien som bare er dritsøt og dritbråkete samtidig, innrømmet hun.

- Vil du si at det har vært overveldende?

- Nei, jeg tenker at jeg hadde forberedt meg på at det kom til å bli skikkelig heftig, men så har det jo da blitt ganske bra, sa hun.

Til tross for at det stort sett har vært gode stunder, la ikke 38-åringen skjul på at det også har vært noen utfordringer.

VENTER BARN: Linn Wøyen Lenes Og Øystein Solberg fant hverandre på «Ex on the Beach». Nå skal de bli foreldre. Reporter/klipp: Celina Morken. Video: Luna Lea. Vis mer

- Det er jo de vanlige da, mye skriking og mindre soving. Man gruer seg ofte mye, men så skjer det, også er det ikke i nærheten av så stress som man kanskje hadde trodd. Det kommer så klart an på, men for meg så går det veldig bra foreløpig.

- Er det noe du gruer deg til?

- Jeg gruer meg til hun blir ungdom. Jeg håper at verden er litt mer i vater til da, enn det den er nå. Men jeg håper hun får gode forbilder og lærer å elske seg selv, fortalte hun.

Utfordrende svangerskap

Det var i november i fjor at Dancke og samboeren delte den hyggelige nyheten om at de ventet sitt første barn sammen. Det gjorde førstnevnte i et innlegg på Instagram.

«Dette har egentlig ingen noe med, samtidig er det ekkelt å lyve, gjemme seg og føle på andres blikk (selv om det kanskje bare er noe jeg innbiller meg, men det kan jo være tøft nok i seg selv). Jeg velger derfor å si det som det er: Hei på deg til lille meg inni magen min», skrev Dancke.

Videre kunne Dancke fortelle at graviditeten «kom ekstremt ut av det blå». 38-åringen har ikke tatt det for gitt at hun kan bli mor da hun er født med bare én nyre og «halvparten av alle de indre kvinneorganene», som hun selv forklarte på Instagram.

Noen måneder senere, nærmere bestemt i februar, åpnet hun seg også om flere utfordringer i svangerskapet. På Instagram fortalte hun blant annet at hun hadde blitt coronasmittet og oppå det hele hadde hun fått svangerskapsforgiftning.

ENDELIG HER: Elin og CF møtte hverandre på «Paradise Hotel», og i fjor ble de foreldre for tredje gang. Video: Rød Løper Vis mer

LES OGSÅ: - Jeg synes det meste er skummelt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer