«Norges tøffeste»-Bente:

- Forberedt på alt

«Norges tøffeste»-deltakeren vil finne familien sin.

STERK HISTORIE: Bente Alejandra Bjørnevold forteller om oppveksten sin - og at hun nå vil lete etter sin biologiske familie. Foto: Privat
STERK HISTORIE: Bente Alejandra Bjørnevold forteller om oppveksten sin - og at hun nå vil lete etter sin biologiske familie. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Bente Alejandra Bjørnevold (23) er en av deltakerne i årets «Norges tøffeste» på NRK, et program hvor man virkelig får testet egne grenser og må gjennom en rekke fysiske utfordringer.

Overfor Se og Hør kan 23-åringen fortelle at deltakelsen har påvirket henne positivt.

- Først og fremst at jeg vet at jeg klarer mer enn jeg faktisk tror, og kanskje at jeg har blitt litt tøffere i hodet.

Bjørnevold tror også hun har blitt mer selvsikker.

- At jeg vet at jeg klarer dette, og at jeg ikke burde snakke meg selv ned.

I løpet av «Norges tøffeste»-deltakelsen har TV-seerne fått bli bedre kjent med den noe beskjedne jenta fra Budal i Trøndelag, og hun har også en sterk barndomshistorie å dele med det norske folk.

«NORGES TØFFESTE»: NRK valgte å klippe bort dette kysset. Video: «Norges tøffeste»/NRK Vis mer

- Mye følelser

23-åringen ble adoptert fra Colombia som fireåring, og har siden da bodd i Norge sammen med sin ett år eldre bror, men hun har også tre andre søsken hun ikke kjenner.

TØFF: Bente Alejandra Bjørnevold har fått vist seg frem i «Norges tøffeste» på NRK. Foto: Privat
TØFF: Bente Alejandra Bjørnevold har fått vist seg frem i «Norges tøffeste» på NRK. Foto: Privat Vis mer

Nå vil Bjørnevold lete etter sin biologiske familie.

- Etter programmet ble vist på TV fikk jeg en del meldinger fra mange forskjellige folk som også er adoptert fra Colombia. Det har vært snakk om hvor jeg er fra, hvor gammel jeg var, om jeg husker mye fra da jeg var i Colombia og om jeg skal dit, forteller 23-åringen til Se og Hør.

Videre forteller «Norges tøffeste»-deltakeren at hun satte veldig stor pris på at så mange viste at de bryr seg - og at hun nå har bestemt seg for å reise til Colombia på jakt etter røttene sine.

- Jeg har tenkt på det før også, men jeg har liksom ikke gjort så mye med det. Nå har jeg endelig fått fingeren ut, så da blir det mest sannsynligvis en tur i januar eller februar.

ISOLAT: Det vil straffe seg å gjøre det dårlig i den nye sesongen av «Norges tøffeste»! Video: Rød Løper/NRK Vis mer

Hun forteller at hun ønsker å finne både søsknene sine, og foreldrene.

- Men jeg er forberedt på alt. Både på det negative og det positive.

Det hun håper aller mest på er å få møte dem der og da, mens hun er på besøk i Colombia.

- Det hadde vært helt maks.

- Hvordan tror du det blir?

- Jeg har vært ganske åpen om det, så for min del er det ikke noe vanskelig å snakke om. Jeg tror heller ikke det blir noe utfordrende å være der, når ting begynner å skje. Men det sier jeg nå, det blir sikkert mye følelser og sånn.

- Bringe tilbake minner

23-åringen har også forberedt seg på at hun kan ende opp med å bli skuffet.

FØRST UT: Her ryker første deltaker ut av «Norges tøffeste». Reporter: Kine Falch. Video: Madeleine Liereng / NRK Vis mer

- Jeg er forberedt på det negative også. Det kommer ikke til å bli verdens undergang hvis jeg ikke finner ut noe, men jeg håper jo så klart. Men jeg er forberedt på at det kan være at de ikke ønsker å treffe meg.

Selv om hun har tenkt på det tidligere, har «Norges tøffeste»-deltakeren merket at hun har blitt mer og mer nysgjerrig jo eldre hun har blitt. Nå ønsker hun å vite mer om hvor hun kommer fra, hvem hun har utseendet sitt fra og flere andre ting.

Hun var bare fire år da hun kom til Norge, og uttaler at hun ikke husker noe fra tiden før det.

- Grunnen til at jeg drar til Colombia istedenfor å finne ut av ting herfra, er vel kanskje fordi det kan bringe tilbake gamle minner.

23-åringen peker på at for eksempel visse lukter kanskje kan trigge noen minner.

GRÅTER: «Farmen»-deltakerne merker at kroppene er slitne etter åtte uker med slit, og noen ser seg nødt til å ta til tårene. Video: TV 2 / Rød Løper. Vis mer

Vet ikke noe om faren

Bjørnevold forteller om en god oppvekst i Norge, og at hun har et kjempefint forhold til adoptivforeldrene, som hun omtaler som mamma og pappa.

- De støtter at jeg skal ned til Colombia, forteller hun til Se og Hør.

23-åringen vet lite om de biologiske foreldrene sine, men har blitt fortalt at barnehjemmet forklarte overfor adoptivforeldrene at moren var narkoman og at det var grunnen til at hun hadde levert fra seg barna til barnehjemmet.

ADOPTERT: «Norges tøffeste»-profilen ble adoptert som fireåring. Her er hun sammen med broren, og adoptivforeldrene. Foto: Privat
ADOPTERT: «Norges tøffeste»-profilen ble adoptert som fireåring. Her er hun sammen med broren, og adoptivforeldrene. Foto: Privat Vis mer

- Men de visste ikke noe om hvem faren min var.

Hun var bare baby da hun kom til barnehjemmet, og ble der til hun ble adoptert som fireåring.

IKKE I FORM: Benjamin knekker sammen før tvekampen sin. Video: TV 2 / Rød Løper. Vis mer

- Jeg er egentlig bare glad for at hun gjorde det, når man kan tenke hva som kunne vært utfallet. Jeg vet ikke hvordan hun bodde, men jeg kan jo se for meg at det er ganske annerledes enn her i Norge, sier hun til Se og Hør om morens valg.

Se og Hør har fått tillatelse til å publisere familiebildene, og Bente Alejandra Bjørnevolds familie er gjort oppmerksom på at saken omtales.

LES OGSÅ: - Fullstendig i ruiner

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer