Elisabeth Andreassen:

Forbereder seg på første jul uten ektemannen

Det er spesielt en ting Elisabeth Andreassen vil savne på julaften.

VAR LYKKELIGE: Elisabeth Andreassen og ektemannen Tor var veldig lykkelige sammen før han brått gikk bort i sommer. Her under kjendisgallaen til Se og Hør i 2013. Foto: Scanpix 
VAR LYKKELIGE: Elisabeth Andreassen og ektemannen Tor var veldig lykkelige sammen før han brått gikk bort i sommer. Her under kjendisgallaen til Se og Hør i 2013. Foto: Scanpix  Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Mandag 13. juni kom den triste beskjeden om at sanger Elisabeth «Bettan» Andreassens (58) ektemann, Tor Andreassen, døde brått.

Nå er tiden kommet for at artistens første jul sammen med familien uten ektemannen. Det blir både rart og vemodig for «Bettan» og døtrene Anna (21) og Nora (19).

- Julen skal vi nok klare. Det er de hverdagslige stundene vi kommer til å savne mest. For oss handler det om å være i sorgen slik den er, forteller hun til VG.

Men det er noe helt spesielt de kommer til å savne på julaften i år.

Elisabeth Andreassen snakker om ektemannens bortgang hos «Lindmo» på NRK1. Vis mer

- Og ingen hjemmelaget surkål - han lagde alltid sin egen surkål til julemiddag, legger sangstjernen til overfor avisen.

Tor ble kun 64 år gammel, og døde etter et hjerteinfarkt mens familien var på hytta på Brønnøya i Asker.

Saken fortsetter under bildet.

DØTRENE: Premiere på "Mary Poppins" i Folketeateret tidligere i år. Elisabeth Andreassen sammen med sine døtre Anna og Nora. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
DØTRENE: Premiere på "Mary Poppins" i Folketeateret tidligere i år. Elisabeth Andreassen sammen med sine døtre Anna og Nora. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Blunck feiret med Bettan og ektemannen

Bettan og Tor møttes første gang i 1992, etter at de ble spleiset av Tors storesøster Lollo Schanke, hennes datter Benedicte og niesen Guri Schanke (54).

- Det var fulltreff. Jeg visste med en gang at dette var mannen jeg ville gifte meg med, har Elisabeth Andreassen tidligere sagt til Se og Hør.

I fjor feiret Elisabeth og Tor jul med blant andre Øivind Blunck.

Overfor Seoghør.no røpet Øivind og Bettan tidligere i høst at deres felles julefeiring i fjor ble av det svært minneverdige slaget.

- Vi pleier faktisk å feire jul sammen, vi er begge to «inngift» i en meget hyggelig familie. Så sist jul nå, i fjor, var vi 28 stykker! Det var en fantastisk hyggelig jul! mintes Bettan.

Saken fortsetter under videoen:

- Det var en hytte på Hafjell med ti soverom som for anledningen huset storfamilien, forklarte Øivind Blunck til Seoghør.no.

Den vellykkede julefeiringen i 2015 fikk imidlertid en uheldig avslutning for hans del:

- Alt som stod igjen da alle var dratt, det var meg. For bilen starta ikke! Så jeg pådro meg en lettere lungebetennelse oppå der, og det kosta meg vel 25 000 å få retta opp elektronikken. Så de har jeg tenkt å tjene inn på denne juleturnéen i hvert fall, spøkte han videre.

Brønnøya er hennes fristed

Elisabeth Andreassen har tilbragt mange lange sommerdager på hytta på Brønnøya sammen med familien, etter at hun kjøpte den for snart 25 år siden.

- Det var bare helt fantastisk at jeg fant dette stedet. Rett ved sjøen. For meg som har vokst opp ved vannet, vekker det mange gode følelser, sa Bettan - som er oppvokst i Gøteborgs skjærgård - til Se og Hør i 2012.

Saken fortsetter under bildet.

SAMMEN I 24 ÅR: Tor og Elisabeth var sammen i 24 år. Her fotografert sammen i 2000. I sommer døde Tor brått av et hjerteinfarkt. Foto: NTB scanpix
SAMMEN I 24 ÅR: Tor og Elisabeth var sammen i 24 år. Her fotografert sammen i 2000. I sommer døde Tor brått av et hjerteinfarkt. Foto: NTB scanpix Vis mer

I et intervju gjort med bladet Tara tidligere i høst fortalte Elisabeth åpent om sorgen og stedet der ektemannen døde så brått i sommer.

- Jeg har vært mye på Brønnøya etter at han døde. Jeg føler meg nærmere ham der ute enn noe annet sted. Det var vårt paradis. Jeg føler han er der i form av fugler. Han var veldig glad i alt som levde, uansett hvor lite, fortalte hun åpenhjertig til bladet i november.

På hytta hadde Tor sin egen snekke, men etter at han døde har den ikke villet starte.

- Kanskje den også savner Tor, fortalte Elisabeth til Tara.

LES OGSÅ: Viste frem barna for første gang

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer