- Forbanna dritt at hun tapte kampen

Dag Erik Pedersen, som selv er svært engasjert i kreftsaken, var rørt under Grete Waitz' minnemarkering.

ENGASJERT: NRKs Dag Erik Pedersen er ambassadør for både Aktiv mot kreft - Grete Waitz' egen stiftelse, og Kreftforeningen. Her viser han frem sitt Aktiv mot kreft-armbån på onsdagems minnemarkering over Grete Waitz.  Foto: Hedda Fannemel Espeli, Seher.no
ENGASJERT: NRKs Dag Erik Pedersen er ambassadør for både Aktiv mot kreft - Grete Waitz' egen stiftelse, og Kreftforeningen. Her viser han frem sitt Aktiv mot kreft-armbån på onsdagems minnemarkering over Grete Waitz. Foto: Hedda Fannemel Espeli, Seher.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Se bilder fra minnemarkeringen nederst i saken!

SEHER.NO: TV-personlighet og tidligere sykkelstjerne Dag Erik Pedersen (51), for tiden aktuell som programleder for NRK-programmet «Mesternes Mester», ledet onsdagens minnemarkering for Grete Waitz. 

Hele Norges løpedronning gikk bort 19. april i år, etter å ha kjempet mot kreftsykdommen siden 2005. Hun ble stedt til hvile fra Nordstrand kirke 28. april, men da hun selv kun ønsket en beskjeden bisettelse var det på sin plass med en større minnemarkering også.

På Bislett stadion i Oslo onsdag kveld fikk derfor idrettsstjerner, representanter for det offisielle Norge og ikke minst - «mannen i gata», vist sin siste respekt for løpedronningen.

Ved siden av Dag Erik Pedersen holdt profilerte personer som blant andre statsminister Jens Stoltenberg, Oslo-ordfører Fabian Stang, langrennsløper Bente Skari og president i Norges Idrettsforbund, Børre Rognlien, sine hyllesttaler til avdøde Grete Waitz.


Kamp mot kreft
Også daglig leder i Aktiv mot kreft, Helle Aanesen talte. Hun og Grete Waitz etablerte stiftelsen sammen i 2008. Dag Erik Pedersen er selv engasjert i kreftsaken og er ambassadør både for Aktiv mot kreft og Kreftforeningen. Han la ikke skjul på sin sorg over løpedronningens tap mot kreften.

- Forbanna dritt at hun tapte dette siste løpet. Kreft er en forferdelig sykdom vi må gjøre alt for å bekjempe. Jeg vil huske Grete som Norges største idrettsutøver gjennom tidene, og som et ydmykt, pliktoppfyllende og engasjert menneske - særlig i kreftsaken, forteller han til Seher.no etter minnemarkeringen.


Både latter og gråt på Bislett
Rundt et par hundre personer inntok setene på Bislett stadions ene langside kl.18.00 onsdag kveld. En storskjerm var satt opp, der klipp fra Grete Waitz' karriere og kreftengasjement ble vist.

Både Åge Aleksandersen, Bjørn Eidsvåg og Lisa Stokke kom med kunstneriske innslag. Sistnevnte fremførte «New York, New York» iført rosa og hvite joggesko som en humoristisk hyllest til Waitz' ni seire i New York City Marathon. Flere av talerne kom også med muntre anekdoter om løperstjernen, og fra publikum hørtes det snufs, latter og klapping om hverandre.

- Det var en kjempeflott markering, en fin balanse mellom minnemarkering og hyllest. Vi kunne smile og ha det fint, selv om det er forferdelig at hun er borte, sier Pedersen om arrangementet til Seher.no.


Enkemannen hedret
Det ble også holdt ett minutts stillhet for Grete Waitz, ledet av statsminister Jens Stoltenberg fra den oppriggede scenen. Den var dekorert med blomsteroppsatser og en minneplakat med bilde av løpedronningen og hennes fødsels- og dødsår: «1953-2011». Også hennes enkemann og trener Jack Waitz var tilstede ved markeringen, og han ble tildelt Norges Idrettsforbunds hederstegn og diplom av Børre Rognlien.

- Du var en forutsetning for Gretes karriere, sa Rognlien da han overrakte Jack Waitz utmerkelsen.

Selv var Jack Waitz fattet og ydmyk over arrangementet, og han mottok både hederstegnet og publikums hyllest med stor overraskelse og respekt. Han nølte heller ikke med å få Gretes brødre Arild og Jan opp på scenen, for selv å takke dem for all støtte etter konas bortgang.

- Det er fantastisk at alle dere har kommet, jeg blir nesten litt stum. Jeg er takknemlig for at dere er her, sa han ærbødig til den oppmøtte forsamlingen.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Trist at det skulle ende sånn   


Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer