SATSER PÅ SNARLIG COMEBACK: Kristin Størmer Steira håper at hun snart er tilbake i verdenscup-sirkuset med  blant annet lagvenninnene Vibekke Skofterud, Therese Johaug og Marit Bjørgen.   Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
SATSER PÅ SNARLIG COMEBACK: Kristin Størmer Steira håper at hun snart er tilbake i verdenscup-sirkuset med blant annet lagvenninnene Vibekke Skofterud, Therese Johaug og Marit Bjørgen. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer

For tynn til å gå langrenn

- Jeg var langt nede både fysisk og psykisk, sier Kristin Størmer Steira.

Publisert
SEHER.NO: Den norske OL-mesteren i langrenn, Kristin Størmer Steira, har ifølge Dagbladet fått startnekt fra helgens verdenscuprenn i Russland, fordi hun er for tynn.

Størmer Steira sier til avisen at vekten for alvor gikk nedover, etter at hun i januar gikk igjennom et samlivsbrudd.

- Jeg var langt nede både psykisk og fysisk. Jeg kan godt innrømme det, fordi det var slik det var. Det ble svært lite med søvn og lite med mat. Jeg sa til meg selv at jeg måtte spise, men jeg hadde ingen matlyst. Samtidig trente jeg.

- Men det sier seg jo selv at en går ned i vekt av mye trening kombinert med lite mat og mye søvn. Og siden jeg ikke akkurat hadde så mye å tære på fra før heller, så bikket jeg under grensa.

Langrennsstjernens personlige lege, Hans-Petter Stokke, understreker overfor Dagbladet at det ikke er snakk om en spiseforstyrrelse.

- Det er en vektforstyrrelse. Disse jentene forbrenner 4-5000 kalorier i døgnet med det aktivitetsnivået de ligger .. Det krever et stort næringsinntak for å kompensere det. Kristin har gjort en for dårlig jobb med energibalansen i denne perioden, sier han til Dagbladet.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ:  Gikk ned ti kilo i «Ingen grenser»

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer