KLAR TALE: Hallingen Olav Thon har mer sans for laftede bygninger enn funksstil på fjellet. 

 Foto: Henning Jensen/Se og Hør
KLAR TALE: Hallingen Olav Thon har mer sans for laftede bygninger enn funksstil på fjellet. Foto: Henning Jensen/Se og HørVis mer

For stygt for Olav Thon - dropper millionstøtte

Miliardær Olav Thon liker ikke byggestilen som turistforeningen vil ha på en ny hytte. Derfor vil han droppe sin millionstøtte.

SEOGHØR.NO: Olav Thon vil ikke gi millionstøtte til en ny hytte på Høgevarde i Flå i Buskerud. Han liker ikke byggestilen turistforeningen vil ha, skriver Drammens Tidende.

Drammens og Oplands Turistforening har i over ti år har de jobbet med planene om ny hytte. Prislappen vil være på nærmere fem millioner kroner. Men dette er veldig mye penger for tuistforeningen. Det er søkt om spillemidler for en tredjedel av kostnadene, og en lokal bank har allerede bevilget 1,5 millioner kroner.

Men da de søkte Olav Thon om penger ble det avslag, og grunnen er enkel.

Hytta de vil bygge passer ikke inn på Høgevarde. En slik design kunne passet i Oslo-området, men ikke på høyfjellet, sier Thon til Drammens Tidende.

– Dessuten burde tre millioner kroner være nok til å bygge en hytte på 150 kvadratmeter, selv på Høgevarde, legger han til. Han synes det planlagte hytta, som har et funkis-preg, ikke passer inn i Hallingdal, der han forøvrig selv er ifra.

Milliardæren fra Ål stenger likevel ikke døra helt. – Hvis de bygger i en stedlig og tradisjonell byggestil, og kommer ned på et mer anstendig kostnadsnivå, kan det hende at de kan få 800.000 kroner, sier Thon.