For seks år siden fikk de terningkast en...

- Det har vært gøy å motbevise kritikken, sier «Luksusfellen»-ekspertene.

SEOGHØR.NO: «Luksusfellen» er denne høsten inne i programmets 11. sesong. At det skulle komme til å skje, var ikke så sikkert etter at programmet hadde premiere i 2008.

Anmeldelsen fra VG kan nemlig ikke kalles annet enn totalslakt, og programmet fikk en ener på terningen.

- Vi syntes vi lagde et kjempebra program, men motet sank jo litt da avisene trillet terninger, forteller økonomi-ekspert Magne Gundersen til Seoghør.no.

- Men jeg synes det var gøy å motbevise det: At dette ikke var et dårlig program. Nå har vi laget over 100 programmer og vi har vunnet Gullruten. Så det er vel egentlig «Nytt på Nytt» og «Luksusfellen» som har fått terningkast 1 av norske programmer. Det sier litt! sier Gundersen.

DRAMATIKK: I årets sesong blir det blant annet dramatikk når en av Luksusfellen-deltagerne besvimer, når hun finner ut hvor mye hun har spilt for på nettet. Foto: TV3
DRAMATIKK: I årets sesong blir det blant annet dramatikk når en av Luksusfellen-deltagerne besvimer, når hun finner ut hvor mye hun har spilt for på nettet. Foto: TV3 Vis mer

«Inn kommer de to økonomiske ekspertene Magne og Hallgeir, som fastslår - som en gjennomsnitts 16-åring også ville ha gjort - at forbruket må ned og virkeligheten bringes på bane.», skrev VG-anmelder Jan Ovind i 2008.

Han fortsetter: «Fordi utgangspunktet er så utrolig teit og umodent, fenger ikke problematikken i det hele tatt. At de to ekspertene klarer å holde seg alvorlige under samtalene med de to skipbrudne jålebukkene, er en gåte. Til slutt får Angeline og Børge hjelp. Det trenger TV-seerne også, etter å ha overvært den økokomiske seansen.»

Ekspert i «Luksusfellen», Hallgeir Kvadsheim, tror ikke anmelderen forsto at programmet faktisk var ekte.

SLAKT: Det var i VGs papirutgave 30. januar 2008 TV3-programmet ble slaktet av anmelder Jan Ovind. Foto: Faksimile VG
SLAKT: Det var i VGs papirutgave 30. januar 2008 TV3-programmet ble slaktet av anmelder Jan Ovind. Foto: Faksimile VG Vis mer

- Jeg tror kritikken fra han som ga terningkast 1 gikk litt på at han syntes det var «helt på vidda», han trodde ikke på at det var mulig å være så ansvarsløs med egen økonomi. Men programmet var jo rent dokumentarisk. Det forbruket som deltagerne hadde i det programmet, var akkurat sånn det var, forteller Kvadsheim til Seoghør.no.

Gundersen sier at TV3-programmet har opplyst det norske folk om hva slags situasjoner enkelte kan leve i.

- Erfaring har vist at det er sånn ute i Norge, men folk var ikke klar over det tidligere. Det har «Luksusfellen» vist det norske folk, sier Gundersen.

Store oppslag

«Luksusfellen» er et av de mest sette programmene på TV3. Gjentatte ganger blir dramatiske situasjoner fra det populære programmet tatt opp i mediene.

Allerede hittil denne sesongen er det blitt store oppslag knyttet til én av situasjonene, der deltageren Marita besvimer når hun får vite hvor mye hun har spilt for på nettet.

I DAG: Denne sesongen består Luksusfellens eksperter av Magne Gundersen, Cecilie Lynum, Hallgeir Kvadsheim, Silje Sandmæl, Jonas Bakkevig og Christian Vennerød. Foto: TV3
I DAG: Denne sesongen består Luksusfellens eksperter av Magne Gundersen, Cecilie Lynum, Hallgeir Kvadsheim, Silje Sandmæl, Jonas Bakkevig og Christian Vennerød. Foto: TV3 Vis mer

Hun trodde nemlig at hun hadde brukt rundt 20.000 kroner, mens det reelle tallet viste seg å være omkring 100.000 kroner.
Hendelsen fikk ikke bare oppmerksomhet her til lands. Klippet, som ikke vises på TV3 før 8. oktober, er lagt ut både på nettsidene til svenske Expressen og hos danske Ekstra Bladet.

For sistnevnte endte det med klikkrekord.

«TV3 i Danmark ble onsdag morgen ringt opp av Ekstra Bladet, som hadde sett det utrolige klippet på en norsk hjemmeside. Det klippet ville de veldig gjerne ha. Bakgrunnen er nok at historier om den danske Luksusfellen ofte er de mest leste, men sannelig også den utrolige utviklingen som man ser i det norske klippet. Vi har aldri før sett en deltager besvime i Luksusfellen. Det har visstnok kun skjedd i Robinsonekspedisjonen», sa pressesjef i danske TV3, Søren Hedman, i en pressemelding.

- Dette var en situasjon der det kom opp mye informasjon på kort tid, så det var ikke bare én faktor som gjorde at jeg besvimte. Situasjonen virket litt uvirkelig akkurat der og da, forklarte Marita etterpå til Seoghør.no.

«Luksusfellen» sendes onsdager klokken 20.30 på TV3.

LES OGSÅ: Mistet hjemmet da han ringte Luksusfellen