- For meg var det kjempetøft

Liv Grete Skjelbreid åpner seg om bruddet med Raphael Poirée.

FORTELLER OM BRUDDET: I år er det fire år siden det tidligere skiskytterparet Raphael Poirée og Liv Grete Skjelbreid gikk fra hverandre. I «Mer enn gull» på TV 2 forteller Liv Grete om hvordan hun opplevde bruddet. Her er eksparet avbildet sammen i 2004. Foto: AFP/ NTB scanpix 
FORTELLER OM BRUDDET: I år er det fire år siden det tidligere skiskytterparet Raphael Poirée og Liv Grete Skjelbreid gikk fra hverandre. I «Mer enn gull» på TV 2 forteller Liv Grete om hvordan hun opplevde bruddet. Her er eksparet avbildet sammen i 2004. Foto: AFP/ NTB scanpix  Vis mer

(Seoghør.no): For snart fire år siden kunne det tidligere skiskytterparet Raphael Poirée (42) og Liv Grete Skjelbreid (42) fortelle at de skulle separeres.

Det gjorde de i en pressemelding gjengitt av blant annet Dagbladet:

«Vi er blitt enig om å ta ut separasjon, men er fremdeles gode venner og nære naboer. Begge to stiller seg bak dette, og vi er enig om å stå sammen som familie», het det i pressemeldingen den gang.

Mandag kveld åpner Liv Grete Skjelbreid seg om hvordan hun opplevde bruddet, i ukens episode av «Mer enn gull», som sendes på TV 2 klokken 20.00.

VAR GIFT I OVER TI ÅR: Liv Grete Skjelbreid og Raphael Poiree avbildet på bryllupsdagen sin i mai 2000. Duoen giftet seg i Hålandsdal kyrkje i Fusa utenfor Bergen. Foto: Tor Erik H. Mathiesen / NTB scanpix
VAR GIFT I OVER TI ÅR: Liv Grete Skjelbreid og Raphael Poiree avbildet på bryllupsdagen sin i mai 2000. Duoen giftet seg i Hålandsdal kyrkje i Fusa utenfor Bergen. Foto: Tor Erik H. Mathiesen / NTB scanpix Vis mer

- For meg var det kjempetøft

I programmet forteller Liv Grete at hun og Raphael valgte å holde fokus på sine tre døtre gjennom det krevende bruddet, og at deres felles fortid som skiskyttere i verdenstoppen var til hjelp.

- Det er jo aldri hyggelig når sånt skjer, men jeg tror at vår fordel oppi en slik situasjon - til tross for at det hele opplevdes tøft for både ham og meg - er at vi har vært to toppidrettsutøvere. Vi brukte ikke veldig lang tid på å sette oss et mål. Når du ser på de tre (barna, journ.anm.), så vet du hvor målet står, sier hun.

FELLES MÅL: I «Mer enn gull» på TV 2 forteller Liv Grete Skjelbreid hvordan hun opplevde bruddet med Raphael Poireé, og hva som ble deres hovedfokus i tida etter. Video: TV 2 Vis mer

Liv Grete Skjelbreid og Raphael Poirée var et av Norges mest profilerte idrettspar i en årrekke, kanskje spesielt etter at sistnevnte ble alvorlig skadet i en ATV-ulykke i romjula 2009.

I «Mer enn gull» legger Liv Grete til at det var vanskelig å gå igjennom bruddet samtidig som interessen fra offentligheten var så stor:

- For meg var det kjempetøft. Ryktene gikk jo i hytt og vær. Man kunne jo ikke bevege seg en plass uten at det var «din feil at man ble skilt», eller «din feil at man ble skilt», forteller hun.

- Men det var litt det samme som et skiløp; gjør så godt du kan der og da, legger hun til i programmet.

  • Se mer i klippet fra «Mer enn gull» ovenfor!

Tøff forandring

Om en knapp måned har det gått akkurat fire år siden det ble kjent at ekteskapet til det berømte skiskytterparet var over. I et intervju med Dagbladet minnes Liv Grete Skjelbreid hva som var vanskeligst med at forholdet tok slutt.

- Det tøffeste var endringen. Å gå til en ny, ukjent tilværelse og ta ansvar for ting i det daglige som jeg verken interesserte meg for eller hadde peiling på. Man er litt «lost» i starten. Men så er det fint å se at en mestrer mer enn hva en trodde, sier hun til avisen.

I samme intervju understreker den tidligere «Mesternes mester»-deltakeren at det er en god tone mellom henne og eksmannen, og at de samarbeider godt om å oppdra sine felles barn.

Klipp fra «Trinny & Susannah - oppdrag Norge» på FEM Vis mer Vis mer Vis mer

Ved tidligere anledninger har dessuten Raphael Poirée fortalt at de to kom seg gjennom samlivsbruddet som gode venner.

- Liv og jeg har opplevd så mye sammen og har et sterkt vennskap. Forholdet vårt er blitt styrket etter seperasjonen. Mange som skilles ender opp med å krangle, men det gjør ikke vi. Vi finner en løsning på alt, sa han til Se og Hør høsten 2013.

Saken fortsetter under bildet.

STOR SUKSESS: Liv Grete Skjelbreid og Raphael Poirée ble folkefavoritter med sin medaljesanking på skiskytterbanen. Under VM i 2004 tok hun hele fire gull, mens han tok tre gull, en sølv og en bronse.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
STOR SUKSESS: Liv Grete Skjelbreid og Raphael Poirée ble folkefavoritter med sin medaljesanking på skiskytterbanen. Under VM i 2004 tok hun hele fire gull, mens han tok tre gull, en sølv og en bronse. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Giftet seg på ny

Samme høst fortalte Raphael i et intervju med Her og Nå at han ønsket å tilbringe mer tid sammen med barna, etter en travel sesong som landslagssjef for Hviterussland.

42-åringen la til i intervjuet at han og Liv Grete ikke hadde flyttet langt fra hverandre etter bruddet:

- Barna er første prioritet, og i sommer har jeg vært så mye sammen med dem som jeg kan. Vi er jo naboer, så den ordningen er veldig fin, sa han til ukebladet i 2013.

I mai 2015 kunne Raphael fortelle til Dagbladet at han hadde forlovet seg med kjæresten Anne Tunes, omlag halvannet år etter at Se og Hør først omtalte forholdet.

Etter at forlovelsen ble kjent, åpnet Anne seg om forholdet til den tidligere skiskytteren i et intervju med Se og Hør:

- Vi er sjelevenner og kjærester. Vi har bursdag samme dag, har tre døtre hver, og har begge vokst opp uten pappa. I tillegg har to av jentene våre bursdag på samme dag (…) Vi passer helt perfekt sammen, fortalte hun våren 2016.

I september i fjor ble det kjent at paret hadde giftet seg i all stillhet, i Raphaels hjemland Frankrike. Bryllupet foregikk i Cassis i Frankrike, med utsikt over Middelhavet.

- Tenk, så heldige vi er. Jeg er så grenseløst lykkelig, jublet Raphael etter at ringene var på plass, ifølge Se og Hør Extra.

LES OGSÅ: - De møtte hverandre bare 12 ganger før de giftet seg