<strong>REAGERER:</strong> Kjendiskokkene Arne Brimi, Eyvind Hellstrøm og Wenche Andersen reagerer kraftig på at matvareprodusenter presenterer kjøttrester og slintrer som kjøtt. Foto: Stellapictures/ TV 2
REAGERER: Kjendiskokkene Arne Brimi, Eyvind Hellstrøm og Wenche Andersen reagerer kraftig på at matvareprodusenter presenterer kjøttrester og slintrer som kjøtt. Foto: Stellapictures/ TV 2 Vis mer

- For meg er det løgn og bedrag

Kjendiskokkene Arne Brimi, Eyvind Hellstrøm og Wenche Andersen reagerer kraftig.

Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: En mengde av hverdagsproduktene som hundretusener av nordmenn spiser til middag hver dag, i tro om at de spiser kjøtt av svin eller kylling, er i virkeligheten mekanisk utbenet kjøtt, bestående av kjøttrester og slintrer. Det viser en kartleggelse VG har utført.

Nå går flere av Norges kjendis-kokker ut mot matvareprodusentenes fremstilling av kjøttproduktene.

- For meg er det veldig enkelt: Produsentene bør kalle det for hva det er. De kan ikke kalle dette for kjøtt, for meg er det løgn og bedrag, sier mesterkokk og TV-profil Eyvind Hellstrøm (63) til VG.

Kjendiskokk Arne Brimi (54) støtter Hellstrøms uttalelser, og reagerer kraftig på at denne type mat blir presentert som ekte kjøtt.

- Det ville ødelagt all maten og hele huset mitt. Vi skal vite hva den maten vi spiser er. For meg er det helt utenkelig å bruke noe annet enn råvarer, sier Brimi til VG.

Også Wenche Andersen, som er kokk på TV 2s God morgen Norge, er svært skeptisk.

- Jeg ville aldri brukt slike produkter når jeg lager mat på TV. Jeg ville heller aldri kjøpt slike produkter selv. Det har noe sammenheng med at jeg sjelden bruker farseprodukter, i så fall bare karbonadedeig, sier Andersen til VG.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Fallhøyden er stor og skuffelsene mange 

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer