- For jævlig når sånt skjer

Oddvar Stenstrøm snakker ut om konas alvorlige sykdom.

VANT TIL VIND: TV 2-veteran Oddvar Stenstrøm er nok blitt vant til at det stormer rundt ham. Han har møtt mye kritikk som programleder for debattprogrammet «Holmgang», og han har stilt politikere og andre til veggs mang en gang. Her er han avbildet un Foto: NTB scanpix
VANT TIL VIND: TV 2-veteran Oddvar Stenstrøm er nok blitt vant til at det stormer rundt ham. Han har møtt mye kritikk som programleder for debattprogrammet «Holmgang», og han har stilt politikere og andre til veggs mang en gang. Her er han avbildet un Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Den kjente TV 2-profilen Oddvar Stenstrøm (66) er vant med tøffe tak fra «Holmgang» og ankerjobben i TV 2 Nyhetskanalen.

Men journalisten og programlederen har også hatt det tøft privat, etter at kona Inger ble alvorlig syk for fem-seks år siden. Da fikk hun diagnosen Multippel sklerose (MS) - en kronisk sykdom som angriper nervesystemet.
 
- Det er alltid for jævlig når noen som står deg nær får en slik sykdom. Det var virkelig dramatisk når det skjedde - hun løp i skogen og datt flere ganger, og ingen skjønte hvorfor. Ettersom sykdommen er irreversibel, må vi bare håpe at den ikke utvikler seg, sier Stenstrøm til Dagbladet.

66-åringen forteller at sykdommen har ført til at ekteparet er blitt flinkere til «å gripe øyeblikket». Men han legger ikke skjul på at den fortsatt er tung å takle.

- Jeg har tidvis taklet det langt dårligere enn henne. Hun er høyst oppegående og vi drar på turer, men vi må tilpasse oss situasjonen. Før tok vi på oss joggeskoene og løp om kapp, nå er det bare jeg som gjør det, sier han til Dagbladet.

Høsten 2007 fortalte Inger Stenstrøm selv om sykdommen til Se og Hør Weekend.
 
- Selv om vi er optimistiske, er det naturligvis også veldig tungt for oss, uttalte hun.

Oddvar Stenstrøm har vært med i TV 2 siden oppstarten for 20 år siden. Til våren skal han etter planen pensjonere seg.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Vil ikke fremstilles som en bimbo  

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer