- For første gang tenkte jeg «Dette skulle jeg ikke ha sagt»

Tor Fløysvik la seg flat og beklaget med en gang, men den uheldige uttalelsen satt fortsatt i etter sending.

SEOGHØR.NO: Tor Fløysviks (64) er vant med at det stormer rundt ham, som dommer i «Skal vi danse». Da han sa «neger» i det direktesendte TV 2-programmet for to helger siden, vakte det voldsomme reaksjoner i sosiale medier.

Som Seoghør.no var de første til å omtale den gangen, tok Fløysvik raskt avstand fra sine egne uttalelser og beklaget dem. Han innrømmer nå at dette er første gang han virkelig har angret etter en sending.

- Jeg hadde en formulering som ikke var slik jeg ønsket. Jeg sa «neger». Det er klart at man skal være forsiktig med det. Jeg mente ikke noe vondt med det og beklaget det på direkten. Jeg har selv to adoptivdøtre og er godt innforstått med de hensyn man bør ta, sier Fløysvik til VG.

- Men min kone har en afrikansk pedagog på danseskolen, og han sier selv at han er neger. I kampens hete glapp det. Jeg har hatt mange kommentarer som har fått sterke reaksjoner. Men forrige sending var første gang jeg forlot «Skal vi danse»-lokalene og tenkte. «Dette skulle jeg ikke ha sagt», sier dansedommeren til VG.

Det var da Eirik Søfteland og Nadya Khamitskaya danset samba til Beyonces «Crazy in love», at den uheldige kommentaren falt.

- Når det kommer til den autentiske sambaen, den gleden negerne, slavene hadde når de hadde fri i Sør-Amerika, den gleden får jeg ikke ved å se på deg i denne sambaen, dessverre, sa Fløysvik.
 

Etter twitter-stormen, sa han dette til Se og Hør.no.

- Jeg mente ikke noe galt med det, så det beklager jeg på det dypeste. Det var de afrikanske slavene i Sør-Amerika som utviklet dansen, og det var deres gledesdans for å ha fri fra et arbeid som stort sett gikk døgnet rundt. Jeg beklager at jeg brukte ordet neger, det mente jeg ikke noe vondt med.

Se hele beklagelsen i videoen øverst i saken.