Carina Olset:

For første gang på fem år føler NRK-profilen seg «normal»

Carina Olset med positive resultater fra sykehuset.

GLADNYHET: Carina Olset takker menneskene på Lovisenberg sykehus som har hjulpet henne med tarmsykdommen. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
GLADNYHET: Carina Olset takker menneskene på Lovisenberg sykehus som har hjulpet henne med tarmsykdommen. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer

(Se og Hør): I flere år har NRK-profil Carina Olset (36) vært åpen om tarmsykdommen som har preget store deler av hverdagen hennes.

Den sprudlende programlederen har blant annet, under et foredrag i samarbeid med Landsforeningen mot fordøyelsessykdommer (LMF), åpnet seg om da hun «gjorde i buksa» under en direktesending i april 2015.

Nå ser det derimot ut til at 36-åringen går glade tider i møte, etter en undersøkelse på Lovisenberg sykehus.

Den glade nyheten har hun delt med følgerne sine på Instagram.

- I fem år har folkene på Lovisenberg tatt vare på meg. Månedlig, ukentlig, noen ganger daglig. I dag viste fecaltesten min 163. Etter fem år med verdier på flere tusen. Normalen er 180. Det betyr bare én ting: Her sitter jeg og er normal. Så normal man kan være, når man gråter av glede en mandag morgen, skriver hun under et bilde av seg selv på sykehuset.

Saken fortsetter nedenfor.

A post shared by Carina Olset (@olset) on

Det har foreløpig ikke lykkes Se og Hør å komme i kontakt med Carina Olset.

Roses for åpenheten

Det var i mai 2015 at Carina åpnet seg om sin kroniske sykdom, tarmsykdommen Ulcerøs kolitt.

- Ja, jeg har veldig lyst på barn, men det må vente til helsen min er mer stabil. Sykdommen har vært i en aktiv periode i halvannet år, men nå ser den ut til å være i remisjon. At den sover. Det kan vare i ti år, og det håper jeg den gjør, uttalte hun til VG Helg sommeren 2015.

36-åringen har tidligere fortalt at responsen hun har fått etter at hun valgte å snakke ut om sykdommen, har gjort det lettere for henne å være åpen om temaet.

VANT PRIS: I 2015 ble Carina tildelt prisen for «Årets forbilde» under Se og Hørs kjendisgalla. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør
VANT PRIS: I 2015 ble Carina tildelt prisen for «Årets forbilde» under Se og Hørs kjendisgalla. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør Vis mer

Da hun åpenhjertig fortalte om hendelsen da hun gjorde i buksa på tv, forklarte programlederen at hun likevel klarte å fullføre jobben sin.

- Hun som står der, har akkurat gjort i buksa. Men jeg klarte likevel å gjøre jobben min og fullføre, foklarte Olset under foredraget i regi av LMF, til et TV-klipp fra landskampen mellom Norge og Nederland.

I forkant av direktesendingen hadde hun tatt alle mulige forholdsregler. Hun hadde ikke spist noe særlig, unngått kaffe og vært en ekstra gang på do, bare i tilfelle. Men da magekrampene kom mot slutten av nasjonalsangen, var det intet hun kunne gjøre.

Carina har slitt med den alvorlige sykdommen, som flere ganger har fått henne innlagt på sykehus, siden 2011.

Selv hadde hun aldri hørt om sykdommen før hun fikk diagnosen - som omlag 17 500 mennesker i Norge er rammet av.

PROGRAMLEDER: Carina har blitt en folkekjær programleder gjennom en rekke NRK-sendinger. Foto: NTB Scanpix
PROGRAMLEDER: Carina har blitt en folkekjær programleder gjennom en rekke NRK-sendinger. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Brudd

I romjulen i 2015 avslørte NRK-profil Carina Olset at hun hadde forlovet seg med kjæresten, Jan Fredrik Bjørntvedt.

«Den blå timen ble ekstra lys i dag. Ikledd TIL-skjerf, i min lysløype, gikk han ned på kne. Endelig får eg gifte meg med Verdens Beste Mann», skrev hun på Instagram.

Men i mai i fjor ble det kjent at paret hadde valgt å bryte forlovelsen.

- Det er et ferskt brudd, og jeg er lei meg. Det er så klart veldig trist. Det var ikke et sjokkartet brudd, og vi ønsker begge å bevare det gode vennskapet. Jeg vil ikke si noe mer enn det, sa Carina til VG.

LES OGSÅ: Brudd for Magnus Carlsen