Jakob Ingebrigtsen:

- For en stjerne verden har fått

Gårsdagens Europarekord for Jakob Ingebrigtsen (20) betyr mye for familien.

HYLLEST: Superlativene sitter løst fredag morgen, men ordene fra forloveden Elsabeth Asserson betyr nok mest. Foto: Carina Johansen / NTB
HYLLEST: Superlativene sitter løst fredag morgen, men ordene fra forloveden Elsabeth Asserson betyr nok mest. Foto: Carina Johansen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er norsk idrettshistorie, fastslo NRK-kommentator Jann Post etter at Jakob Ingebrigtsen (20) forbedret sin egen personlige rekord med 14 sekunder torsdag kveld.

Tiden 12.48.45 er ny Europarekord og årsbeste i verden på 5 000 meter. Supertiden kom i tillegg til at den yngste Ingebrigtsen-broren knuste resten av verdens aller beste 5 000 meterløpere.

Verdensrekordholder Joshua Cheptegei, som lovet 12.40-tempo før start, hang for eksempel ikke med på nordmannens fart og havnet på 6. plass.

ETTER OPERASJONEN: - Det er nesten litt vondt å se på, sier Henrik Ingebrigtsen om videobildene fra rett etter operasjonen. Video: Team Ingebrigtsen / NRK. Vis mer

- Er så stolt av deg

Prestasjonen blir hyllet verden over, men også av de nærmeste. I timene etter løpet har flere i Ingebrigtsen-klanen tatt til sosiale medier.

«Er så stolt av deg Jakob. Du legger ned så mye jobb, du tar de rette valgene og har de rette prioriteringene. For en stjerne verden har fått. Det er en ære å få følge deg», skriver forloveden Elisabeth Asserson på Instagram-story torsdag kveld.

Flere i familien reagerte med forundring og hyllet superløpet. Selv takket Jakob Ingebrigtsen sine nærmeste for å gjøre prestasjonen mulig.

«For et løp! Jeg føler meg veldig heldig som får jakte drømmene mine. Dagens løp var en laginnsats og jeg må takke folkene rundt meg. Stor takk til forloveden min Elisabeth, trener og pappa Gjert, idolene Henrik og Filip og resten av familien og vennene mine. Jeg ville aldri klart dette om det ikke var for alle dere», skriver Ingebrigtsen etter løpet.

TOK SELFIE: Da løpebrødrene Ingebrigtsen møtte Petter Northug på løpebane for noen år siden klarte de å hisse på seg den tidligere langrennskongen. Video: Petter Northug Jr. / YouTube Reporter/video: Øyvind Godø / Kristoffer Løkås Vis mer

- Må vise at jeg kan vinne

Overfor NRK etter løpet var han i syvende himmel.

- Det er «crazy». Jeg forventet å løpe personlig rekord i dag, men det er to år siden forrige PB. Jeg vet jeg har gjort det bedre på trening og mest sannsynlig kunne løpe under 13 minutter, men at det både ble europarekord og verdensledende er utrolig, sa Ingebrigtsen til NRK etter å ha slått verdenseliten.

- Nå viser jeg at jeg kan løpe fort, så nå må jeg vise at jeg kan vinne medaljer. Jeg gleder meg virkelig til fremtiden, sa han videre.

Også utenfor landegrensene stjeler Ingebrigtsens superløp overskriftene fredag morgen. I svenske Aftonbladet skriver den rutinerte kommentatoren, Mats Wennerholm, at dette var «friidrett på ordentlig».

- OL i Tokyo kommer til å bli en garantert løpsfest. Men den afrikanske dominansen kan sprekkes av en nordmann. Jakob Ingebrigtsens løp på 5 000 meter i Firenze var blant de svetteste jeg har sett. Det var friidrett på ordentlig, skriver Wennerholm.

STORMFORELSKA: Henrik Elvejord Borg er lykkelig forlovet med den svenske influenceren Lisa Anckarman. Nå røper de detaljer om det kommende bryllupet. Video: Rød Løper Vis mer

LES OGSÅ: - Vi får mer tid til hverandre nå

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer