SOM 15-ÅRING: Her er Thorbjørn Harr fotografert i 1989, da han var med i novelleseriene om Frida fra NRK-ungdomsprogrammet Midt i Smørøyet. Foto: NTB Scanpix
SOM 15-ÅRING: Her er Thorbjørn Harr fotografert i 1989, da han var med i novelleseriene om Frida fra NRK-ungdomsprogrammet Midt i Smørøyet. Foto: NTB ScanpixVis mer

Før dette hadde han aldri tenkt på å bli skuespiller

Det var her, i 1989, det startet. Nå gjør den norske skuespilleren stor suksess utenlands.

SEOGHØR.NO: Flere og flere av Norges skuespillere blir lagt merke til i utlandet. Aksel Hennie (39), Ingrid Bolsø Berdal (35), Kristofer Hivju (36) og Thorbjørn Harr (40) er et firkløver som har tatt del i store utenlandske produksjoner.

VIKINGS-STJERNE: Thorbjørn Harr har spilt rollen som Jarl Borg i TV-serien Vikings. Foto: TV 2
VIKINGS-STJERNE: Thorbjørn Harr har spilt rollen som Jarl Borg i TV-serien Vikings. Foto: TV 2 Vis mer
KONA: Harr er gift med Tai Victoria Grung. Paret har tre barn sammen, men Thorbjørn håper barna ikke går i hans fotspor.  Foto: FameFlynet Norway
KONA: Harr er gift med Tai Victoria Grung. Paret har tre barn sammen, men Thorbjørn håper barna ikke går i hans fotspor. Foto: FameFlynet Norway Vis mer

Sistnevnte har gjort suksess i to sesonger av HBO-suksessen «Vikings», i rollen som Jarl Borg.

Men det er lenge siden det hele startet. Harr var helt på slutten av 1980-tallet med i novellefilmene fra «Midt i smørøyet», som senere ble til suksessfilmen «Frida». Og det var slik - ved en tilfeldighet - at han endte opp som skuespiller.

- Jeg ble plukket opp av NRK og var blant annet med i «Frida». Før det hadde jeg overhodet ikke tenkt på en skuespillerkarriere. Faren min er sivilingeniør, så jeg hadde vel kanskje tenkt på noe i den retning. Men så kom jeg over et kurs i teatersport. Og dermed var det gjort, har han tidligere sagt til VG.

Saken fortsetter under bildet.


Senere har han gjort suksess på teaterscenen, og i filmer som «Reprise». Etter suksessen i «Vikings», ble han også castet til å spille i den nye TV-serien «Younger», hvor han blant annet spiller mot Hollywood-stjernen Hilary Duff (27).

Men selv om Harr endte opp som skuespiller, er det et yrke han ikke håper barna hans velger. Med kona Tai Victoria Grung har han sønnene Elias og Elliot, og datteren Henny.

- Det er i hvert fall ikke noe jeg skal legge noe press på eller fremme. Det er et yrke man må satse på hvis man virkelig vil. Egentlig håper jeg de ikke blir det. Man må virkelig ville det for at det skal bli gøy, så det må de bestemme selv, sa Harr i fjor til Se og Hør.

«Vikings» sendes også her til lands på TV 2 Zebra.


LES OGSÅ: Thorbjørn Harrs kyss vekker oppsikt i USA