VANSKELIG FORTID: Det var på ingen måte en drømmesituasjon for Mel C å være i medienes søkelys. Foto: NTB scanpix
VANSKELIG FORTID: Det var på ingen måte en drømmesituasjon for Mel C å være i medienes søkelys. Foto: NTB scanpix Vis mer

Melanie Chisholm «Sporty Spice»:

- For å være en popstjerne måtte jeg være perfekt

Livet i medienes søkelys var ikke enkelt for Mel C. Nå åpner hun opp om spiseforstyrrelser og depresjon.

Publisert

(Seoghør.no): I 1996 toppet Spice Girls hitlistene verden over med låten «Wannabe».

Jentegruppa, bestående av Melanie Chisholm «Sporty Spice» (43) Melanie Brown «Scary Spice» (42), Emma Bunton «Baby Spice» (41), Geri Halliwell «Ginger Spice» (44) og Victoria Beckham «Posh Spice» (43), var en av 90-tallets mest populære band.

For Mel C var imidlertid popstjernelivet også preget av spiseforstyrrelser og depresjon.

Nå forteller hun hvordan det hele foregikk mens det sto på.

Eventyret med gruppa var noe hun alltid hadde drømt om, men plutselig dukket skyldfølelser opp. Følelser om at hun ikke fortjente all suksessen hun opplevde. At hun ikke var en flink nok danser eller sanger.

- Dette resulterte i at jeg ikke spiste ordentlig og begynte å trene veldig hardt. Jeg trodde jeg måtte være på en viss måte for å fortjene alt det som skjedde med meg. For å være en popstjerne måtte jeg være perfekt, og dette var min måte å prøve å bli perfekt på.

- Jeg sultet aldri meg selv, men jeg spiste ikke skikkelig, og jeg trente beinhardt hele tiden. Gjennom hele tiden min i Spice Girls levde jeg nok på adrenalin. Bare Gud vet hvordan jeg kom meg gjennom det, og jeg tror kroppen min bare kom til et punkt der det sa stopp, forteller hun til Bryony Gordon i The Telegraph.

Saken fortsetter under bildet.

90-TALLSHELTER: Fra venstre: Melanie Brown (Mel B), Melanie Chisholm (Mel C), Geri Halliwell, Emma Bunton og Victoria Beckham. Foto: NTB Scanpix
90-TALLSHELTER: Fra venstre: Melanie Brown (Mel B), Melanie Chisholm (Mel C), Geri Halliwell, Emma Bunton og Victoria Beckham. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Samtidig med spiseforstyrrelsen slet hun også med en depresjon. En diagnose hun fikk etter en familieferie i år 2000.

- Jeg tenkte: «Jeg mister taket, jeg er i ferd med å bli gal, jeg klarer ikke å takle dette», så da jeg kom hjem dro jeg til legen. Der fortalte jeg for aller første gang hva som var galt med meg, og han svarte «Ok, det første vi må gjøre er å diagnostisere depresjonen din».

Etter at hun fikk diagnosen, ble livet lettere å takle for Melanie.

- Det var en stor vekt som ble tatt av mine skuldre. Jeg var så lettet, fordi jeg tenkte bare at «Ja, det har et navn, det er noe jeg kan få hjelp med», og det var en stor lettelse, forteller hun i podcast-intervjuet.

Og depresjonen - den vant hun over gjennom antidepressiva, terapi, akupunktur og meditasjon.

Saken fortsetter under bildet.

FRISK: Ved hjelp av antidepressiva, terapi og akupunktur har Mel C klart å finne tilbake til seg selv. I dag er hun soloartist. Foto: NTB scanpix
FRISK: Ved hjelp av antidepressiva, terapi og akupunktur har Mel C klart å finne tilbake til seg selv. I dag er hun soloartist. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Følte meg mobbet

De siste årene har artisten jobbet med et nytt album som hun ga ut i fjor høst. Der refererer hun blant annet til tilværelsen på 90-tallet.

I låten «Version of Me» synger hun om den vanskelige tiden, og hun har også hevdet at hun ble mobbet av de andre jentene i bandet.

- Låta handler om å være i en situasjon som en ung voksen da jeg følte meg mobbet, og hvordan det påvirket meg og formet meg, fortalte hun til Attitude magazine den gang.

NYTT ALBUM: Mel C, som ble sett som den som brakte musikalsk troverdighet til Spice Girls tok et oppgjør med fortiden med et nytt album i høst. Foto: NTB Scanpix
NYTT ALBUM: Mel C, som ble sett som den som brakte musikalsk troverdighet til Spice Girls tok et oppgjør med fortiden med et nytt album i høst. Foto: NTB Scanpix Vis mer

På spørsmål om dette skjedde mens hun var del av Spice Girls, svarte hun følgende:

- Jeg kommer ikke til å nevne navn, men ja. Vi har tatt det opp og de er klar over hva de har gjort. De har sagt unnskyld.

I dag er Mel C, som ble sett som den som brakte musikalsk troverdighet til gruppa, tryggere på seg selv og tar ikke ting innover seg på samme måte lenger.

- Jeg er eldre nå og mye mer selvsikker. Jeg tar ikke imot dritt. Men da jeg var yngre lot jeg folk tråkke på meg. Gjort er gjort, men jeg skulle ønske jeg var litt sterkere den gang.

LES OGSÅ: TV 2-profilen blir mamma for andre gang

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer