Hadia Tajik:

- Føltes som det var blod overalt

Hadia Tajik havnet på operasjonsbordet fire ganger etter fødselen.

BRUTALT ÆRLIG: Hadia Tajik ble mamma tidligere i år. Nå forteller hun om dramatikken etter fødsel. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
BRUTALT ÆRLIG: Hadia Tajik ble mamma tidligere i år. Nå forteller hun om dramatikken etter fødsel. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

I begynnelsen av januar kunne AP-nestleder Hadia Tajik og forloveden Kristian Skard dele den gledelige nyheten om at de hadde fått sitt første barn sammen, en liten datter.

Den lille jenta, som kom til verden via keisersnitt, har de kalt Sofia Tajik Skard.

«Kristian og jeg er så takknemlige for hjelpen vi har fått av de flinke folkene på Ullevål», skrev den nybakte moren til følgerne sine da.

Og at hun trengte hjelp var virkelig sant, kan Hadia fortelle i et nytt intervju med Dagbladet Magasinet.

Blodpropp

Underveis i svangerskapet holdt nemlig politikeren på å segne om, flere ganger. Hun fikk konstatert at alt rundt graviditeten var normalt, men at hun hadde blodpropper i lungene - noe som kunne ha kostet politikeren livet.

Overfor Magasinet forteller Hadia at hun hadde flaks den gangen, men også i forbindelse med fødselen. Som nevnt tok politikeren keisersnitt da hun ble mor for første gang.

TUNG TID: Hadia Tajik og Kristian Skard har lenge ønsket seg barn, men å få det, skulle bli vanskeligere enn de hadde trodd. Vis mer

På operasjonsbordet

Før hun ble skrevet ut av sykehuset, gikk såret opp.

- (...) Det føltes som det var blod overalt. Kristian var der, men jeg tenkte det var best han tok med Sofia og gikk ut av rommet, så han skulle slippe å se alt blodet. Men han hørte jo hva som ble sagt, forteller hun.

Ifølge Hadia sa sykepleieren at blødningen ikke ville stoppe, og at legen måtte få beskjed om å gjøre klar operasjonssalen. I løpet av seks dager var hun på operasjonsbordet fire ganger.

Heldigvis fikk forloveden være i nærheten av henne da det sto på som verst. Drøye to måneder etter at lille Sofia kom til verden, har Hadia klart å legge hendelsen bak seg.

Flere barn

Under første del av svangerskapet fortalte politikeren til Se og Hør at hun i første delen hadde vært litt kvalm og trøtt, men at formen bedret seg.

- Kristian har allerede to flotte barn på 22 og 19 år fra tidligere. Nå får vi en sammen, sa hun da.

ENDELIG HER: Elin og CF møtte hverandre på «Paradise Hotel», og nå har de blitt foreldre for tredje gang. Video: Rød Løper Vis mer

- Vi gleder oss veldig til å bli en til i familien. Så satser jeg på at babyen får flest egenskaper fra moren, sa Skard til Se og Hør.

Paret annonserte i mai 2019 at de var forlovet.

- Det var veldig fint og rørende da Kristian fridde. Jeg trodde vi skulle gjøre helt vanlige ting, og kom usminket i slitte olabukser og svart genser da vi skulle ses. «Neste gang må du si fra først så jeg kan pynte meg litt», lo jeg etterpå, sa Tajik til Se og Hør den gang.

I april samme år kjøpte de seg bolig i Oslo sammen - til en prislapp på 10 millioner kroner, ifølge VG.

Både Tajik og Skard har tidligere vært gift. Sistnevnte tok ut separasjon fra sin tidligere kone i 2018, mens Tajik og hennes eksmann tok ut skilsmisse i februar 2016.

LES OGSÅ: - Gruet meg til å fortelle at jeg var gravid

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer