VAR REDD: Maybritt Dale (49) følte seg trakassert av en annen deltager under innspillingen av realityserien "Den siste viking". Foto: TV Norge
VAR REDD: Maybritt Dale (49) følte seg trakassert av en annen deltager under innspillingen av realityserien "Den siste viking". Foto: TV NorgeVis mer

Følte seg truet på livet under tv-innspilling

- Jeg var oppriktig redd, sier «Den siste viking»-deltageren.

SEOGHØR.NO: Etter at realityserien «Den siste viking» startet på TV Norge, har Maybritt Dale (49) opplevd å bli hetset på internett, både av de andre deltagerne og av tv-seere.

Overfor Seoghør.no forklarer hun at hun også følte seg hetset inne på vikingleiren.

Det er spesielt en av deltagerne som Maybritt opplever som spesielt trakasserende, 27 år gamle Andreas Viking. Hun forteller til Seoghør.no at hun flere ganger følte seg truet av 27-åringen under opptakene.

- Det gikk så langt at jeg faktisk følte meg truet på livet og måtte si ifra til produksjonsledelsen. Det skremmer meg at han nå fortsetter hetsen på nettet, sier Maybritt.

- Helt uforståelig

Andreas Viking selv stiller seg totalt uforstående til Maybritts følelse av å ha blitt truet på livet.

- Jeg har hørt at hun følte det sånn, men det skjønner jeg ingenting av. Jeg aner rett og slett ikke hva hun sikter til. Det er noe av det dummeste jeg har hørt i hele mitt liv, sier Andreas til Seoghør.no.

- Vi hadde jo en del diskusjoner under innspillingen, og det er klart jeg ble irritert noen ganger, men jeg føler at jeg stort sett var saklig, utdyper han.

Andreas er en ivrig blogger, og bruker sin personlige videoblogg hver uke til å snakke mer om «Den siste viking». Han innrømmer at han muligens går litt for langt i omtalen av Maybritt her.

- Jeg er ikke noe fan av dama, det er ikke vanskelig for meg å innrømme. Videobloggen min er ment som underholdning, og jeg overdriver litt for moro skyld. Jeg skjønner at det kan oppfattes som mobbing når jeg karakteriserer henne som en bøtte med møkk, men jeg er av den oppfatningen at man har lov til å svare med samme mynt når folk mobber andre, som jeg opplever at hun gjorde inne i vikingleiren, sier 27-åringen.

Sjokkert

Mybritt mener selv at hun ikke mobbet noen. Hittil har hun valgt å ikke kommentere det som er skrevet og sagt om henne på nettet, og i går forklarte hun hvorfor.

-  Jeg har valgt å la være å kommentere det, ganske enkelt fordi denne hetsen ikke handler om meg som person, men hvordan visse typer mennesker ser på meg i en realityserie som kun viser klipp i en stor sammenheng, skriver Maybritt på Facebook.

Til Seoghør.no forteller hun at hun blir helt satt ut av kommentarene.

- Jeg blir sjokkert over hvordan enkeltmennesker tenker. Det blir en veldig ensidig, negativ debatt, basert på enkle klipp av meg når jeg sier ifra til andre deltagere jeg synes fortjener det. TV-seerne får ikke se at jeg jobbet hardt, tente bål hver morgen, lagde mat og virkelig sto på, mens mange av de andre deltagerne aldri løftet en finger. Det irriterte meg og da sa jeg ifra, men jeg mobbet ingen, forklarer 49-åringen.

- Jeg er en veldig direkte person som snakker rett fra levra, men jeg skal ikke ha på meg at jeg har vært slem mot noen. De som kjenner meg vet at jeg er en varm og omtenksom person, fortsetter hun.

Til tross for netthetsen, angrer hun ikke på at hun sa ja til å være med i programmet.

- Jeg er glad for at jeg var med. Det var en veldig spennende opplevelse, der jeg fikk testet mine egne grenser og opplevde fantastisk natur. Jeg fikk kjenne på hvor sterk jeg faktisk er, sier Maybritt med et smil.

Trodde saken var løst

– Livet i vikingleiren ble nok tøffere enn noen av deltakerne hadde forventet. Lite mat tærer på både humør og samhold. Noen fant tonen godt, andre ikke. At Maybritt og Andreas Viking hadde sine uoverensstemmelser, var alle i leiren kjent med, sier Sverre Nordbø, programsjef i SBS Discovery.

Han bekrefter at Maybritt på et tidspunkt meldte ifra om konflikten som foregikk mellom henne og Andreas.

– Det stemmer at Maybritt kontaktet produksjonen under opptak og fortalte at hun følte seg truet av Andreas Viking. Produsenten avtalte å ta dette opp med Andreas Viking dagen etter. Det var Maybritt selv som da ønsket å la saken ligge, forklart med at Andreas Viking hadde vært forståelsesfull og trøstende kvelden før. Produsenten anså da saken som løst og avsluttet, og har ikke oppfattet at liv eller helse har vært i fare på noe tidspunkt, sier Nordbø.

Netthetsen mot Maybritt og Andreas' videoblogg ligger utenfor TVNorges ansvarsområde.

– Andreas har valgt å blogge om sine opplevelser, og han er selv ansvarlig for hvordan han uttrykker seg på egen blogg. Han sier han oppfatter situasjonen annerledes enn Maybritt, og har ønsket å ha en mulighet til å svare på hennes påstander i mediene, sier Nordbø til Se og Hør.

LES OGSÅ: Lurte vennene med falskt fengselsopphold

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.