«Aqua»:

- Følte seg sviktet

Popgruppen røper den egentlige grunnen til oppløsningen.

POPULÆRE: «Aqua» gjorde stor suksess på slutten av 1990-tallet. Gruppen bestod av Søren Rasted, René Dif, Lene Nystrøm og Claus Norrèen. Foto: Tor Richardsen / NTB
POPULÆRE: «Aqua» gjorde stor suksess på slutten av 1990-tallet. Gruppen bestod av Søren Rasted, René Dif, Lene Nystrøm og Claus Norrèen. Foto: Tor Richardsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Popgruppen «Aqua» fikk sitt store gjennombrudd for 25 år siden da de slapp låten «Barbie Girl», og Lene Nystrøm (49), René Dif (54), Søren Rasted (53) og Claus Norréen (52) ble verdensstjerner over natten.

Det kom dermed som et sjokk for de fleste da gruppen bare fire år senere, i 2001, og mens de fortsatt befant seg på topp, plutselig gikk i oppløsning.

Den gang forklarte artistene at et ønske om solokarrierer var årsaken bak splittelsen, men i en ny podkastserie innrømmer de at det slettes ikke var hele sannheten. Det melder danske Se og Hør.

GIKK FEIL: Influenser Sophie Elise Isachsen var på plass på den røde løperen før åpningen av Petter Stordalens nye hotell, Sommerro, på Solli plass. Der delte hun sin verste hotellhistorie. Video: Luna Lea. Vis mer

Hemmelig forhold

I DR-podkasten «Hvem er Aqua?», som alle bandmedlemmene utenom Norréen medvirker i, røper de den virkelige grunnen til at de gikk hver til sitt.

Det var nemlig Nystrøm og Rasted som var skyld i gruppens kollaps.

Duoen, som frem til 2017 var gift, innledet et hemmelig forhold, og det hele skal ha startet under en fest hjemme hos Rasted våren 2001 hvor et uskyldig kyss brått utviklet seg til noe mer.

De ble forelsket, men valgte å skjule det for Dif og Norréen .

- Vi visste godt at det var noe skikkelig dritt vi holdt på med, men vi kunne ikke gjøre noe med det, sier Rasted.

HEDERSGJEST: Geir Aker, best kjent som fenrik i «Kompani Lauritzen» gjør livet surt for Vita og Wanda i denne ukens episode av «Truls á la Hellstrøm bistro». Video: TV 2 Vis mer

- Følte seg sviktet

Etter bare noen måneder reiste paret til Las Vegas for å bli smidd i hymens lenker, og fortsatt er det ingen som vet noe. Da de våknet dagen etterpå brøt imidlertid helvete løs.

Hele den danske pressen ventet i resepsjonen på hotellet, og dermed fikk de resterende «Aqua»-medlemmene vite om forholdet deres gjennom avisene.

- Det var begynnelsen på slutten for oss. Det var virkelig vondt for dem. De følte seg veldig sviktet og det angrer jeg på, forteller Nystrøm.

Dif forteller at han på det tidspunktet følte at beslutningsmakten i bandet var i ferd med å skifte, og at gruppen ble delt i to lag med ham og Norréen på den ene siden og ekteparet på den andre.

RØPER DETALJER: Ulrikke Brandstorp har hatt et aktivt år, og mer skal det bli, for drømmebryllupet er ikke gratis. Nå avslører hun hvor bryllupet skal stå. Reporter: Thea Hope. Video: Celina Morken /Rød Løper Vis mer

Da det nygifte paret reiste til Italia på bryllupsreise på sensommeren fikk de en telefon fra Dif og Norréen med beskjeden om at de ikke ville være med i popgruppen lenger.

«Aqua» ble oppløst og alle fire gikk i gang med hver sin solokarriere. I 2007 ble de imidlertid gjenforent igjen, noe som siden da har skjedd flere ganger.

LES OGSÅ: - Sa jeg trengte hjelp

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer