JULEGLAD: Skuespiller Espen Klouman Høiner måtte bikke 30 før han på nytt satte pris på julehøytiden. Foto: Stella Pictures
JULEGLAD: Skuespiller Espen Klouman Høiner måtte bikke 30 før han på nytt satte pris på julehøytiden. Foto: Stella PicturesVis mer

Følte seg stusselig på julaften

- Jeg følte at det ble en bekreftelse på at jeg ikke hadde kommet særlig langt, sier skuespiller Espen Klouman Høiner.

SEOGHØR.NO: Skuespiller Espen Klouman Høiner (33), kjent fra filmene «Reprise» og «En som deg», måtte runde 30 før han på nytt satte pris på julehøytiden slik han gjorde som barn.

I et intervju med VG Helg forteller han at han mot slutten av 20-årene til tider kunne føle seg rimelig stusselig på julaften, som feiret jul alene med mor, far og hunden Boccha:

- Jeg følte at det ble en bekreftelse på at jeg ikke hadde kommet særlig langt. Jeg hadde ikke fast følge, mens søsteren min og broren min hadde både barn og ektefeller, og feiret med sine svigerforeldre. Men nå gleder jeg meg over julefeiringen. Det er fint å komme hjem og henge med mamma og pappa, sier han til VG Helg.

Julen feires som alltid i barndomshjemmet på Nesodden i Oslofjorden.

MOTSTANDSMANN: Espen Klouman Høiner har denne høsten blant annet spilt inn NRK-serien «Kampen om tungtvannet» i Praha. Han portretterer ingeniør og motstandsmann Leif Tronstad, som var en av initiativtakerne til sabotasjen rundt tungtvannsanlegget Vemork på Rjukan i 1943. Foto: NRK
MOTSTANDSMANN: Espen Klouman Høiner har denne høsten blant annet spilt inn NRK-serien «Kampen om tungtvannet» i Praha. Han portretterer ingeniør og motstandsmann Leif Tronstad, som var en av initiativtakerne til sabotasjen rundt tungtvannsanlegget Vemork på Rjukan i 1943. Foto: NRK Vis mer

På nyåret får vi se Klouman Høiner i rollen som motstandsmannen Leif Tronstad i miniserien «Kampen om tungtvannet» på NRK.

- Han er en krigshelt som ikke har blitt så veldig kjent, så det føles bra at hans historie får komme fram gjennom denne serien, fortalte Klouman Høiner i et intervju med Dagbladet tidligere denne måneden.

I serien spiller også Dennis Storhøi (54), Tobias Santelmann (34), Frank Kjosås (33) og Benjamin Helstad (27).

«Kampen om tungtvannet» har premiere 4. januar.

LES OGSÅ: Rikmannsdøtrene festet med pappas kjæreste

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.