Anne Hathaway:

Følte seg presset til å forklare vektoppgangen

- Jeg orket ikke å håndtere gravidryktene.

FØLTE SEG PRESSET: Skuespiller Anne Hathaway valgte å forklare hvorfor hun hadde gått opp i vekt før noen skulle påpeke det og spekulere på om hun er gravid. Her er hun i Las Vegas i april. Foto: NTB Scanpix
FØLTE SEG PRESSET: Skuespiller Anne Hathaway valgte å forklare hvorfor hun hadde gått opp i vekt før noen skulle påpeke det og spekulere på om hun er gravid. Her er hun i Las Vegas i april. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Skuespillere må ofte gjøre store fysiske endringer for å passe inn i en rolle. For 35-årige Anne Hathaways del måtte hun gå opp noen kilo for å passe inn i rollen som Daphne Kluger i den nye filmen «Ocean's 8».

At skuespillere må gi opp sitt eget hår eller endre på vekten, er ikke unormalt, men i denne omgang følte 35-åringen at hun måtte forsvare vektoppgangen.

- Jeg legger på meg for en filmrolle og det går utmerket. Så til alle som skal gjøre narr av meg på grunn av vekten de neste månedene: Det er ikke meg, det er deg, skrev hun til en video av at hun trener, som hun delte på Instagram.

Ifølge People ble innlegget publisert under en pressetur i forbindelse med filmen.

Følte seg presset

I et nytt intervju med Glamour forklarer skuespilleren hvorfor hun valgte å legge ut innlegget.

- Jeg orket ikke å håndtere gravidryktene, forteller hun.

Hathaway, som er kjent fra filmer som blant andre «Prinsesse på prøve», «The Intern» og «Interstellar», forteller at det å føle at man må forsvare seg på den måten er et problem i seg selv.

- Det er helt bisart at det i det hele tatt er en storm man føler man må komme i forkjøpet, men jeg er vant til å bli gjort narr av og ydmyket av mange forskjellige grunner, sier hun.

Saken fortsetter under bildet.

UTE PÅ VIFT: Anne Hathaway avbildet ute i New York forrige uke. Foto: NTB scanpix
UTE PÅ VIFT: Anne Hathaway avbildet ute i New York forrige uke. Foto: NTB scanpix Vis mer

Etter at Hathaway hadde født sønnen Jonathan Rosebanks Shulman (2), som hun har sammen med ektemannen Adam Shulman (37), opplevde nemlig skuespilleren å bli gjort narr av på grunn av kroppsvekten.

- Det er ingen skam å legge på seg under en graviditet, eller i det hele tatt. Det er ingen skam hvis det tar lengre tid enn man tror å gå ned de kiloene igjen, hvis man i det hele tatt ønsker det, skrev hun på Instagram den gang, ifølge People, og fortsatte:

- Det er ingen skam å gi opp, og gjøre om buksene dine til shorts fordi fjorårets shorts ikke passer lenger.

Saken fortsetter nedenfor.

- Ganske tøft

Skuespillere her til lands har også måttet endre kroppsvekten for filmroller.

For Jakob Oftebros (32) del har han måttet gå gjennom en rekke faser på kort tid for to ulike roller.

Da 32-åringen spilte hovedrollen i den danske filmen «Gullkysten», måtte han gå ned hele 18 kilo for rollen.

Etter endt innspilling gikk det to måneder før Oftebro skulle spille den legendariske dansk-norske krigshelten Peter Wessel Tordenskjold i «Tordenskjold og Kold».

TRAILER: Filmen «Gullkysten» med norske Jakob Oftebro i hovedrollen. Video: Nordisk film Vis mer Vis mer Vis mer

Til rollen måtte Oftebro nok en gang gjennomgå en stor vektforandring, men denne gangen måtte han opp hele 30 kilo på to måneder.

- Det er ganske tøft og slitsomt å gjøre det så fort. Jeg kom utsultet fra filminnspilling i Afrika, så det var gøy de to første ukene, men etter hvert måtte jeg spise når jeg ikke var sulten, og det var ikke noe gøy. Jeg håper jeg slipper å gjøre det igjen, sa Oftebro til Dagbladet den gang.

Fra 72 til 57 kilo

Også skuespiller og musiker Thomas «Fingern» Gullestad (37) fikk mye oppmerksomhet rundt sin vektnedgang til rollen som Jan Baalsrud i filmen «Den 12. mann».

I forbindelse med rollen måtte Gullestad gå ned 15 kilo på åtte uker.

På Instagram delte 37-åringen en video der man tydelig fikk se hvilke forandringer kroppen hans hadde gått gjennom for å passe inn i rollen.

Vekten gikk fra 72 til 57 kilo på åtte uker.

- Det vil jeg ikke anbefale min verste fiende. Det var ikke noe gøy, og det er liksom ikke noe poeng med det heller. Eller, i dette tilfellet så var det jo det, men det er bare vondt og meningsløst. Et manisk liv, fortalte han til Dagbladet under pressetreffet for filmen i desember.

LES OGSÅ: - Hun er rasende over situasjonen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer