Michaela Delér:

Følte på skam etter avgjørelsen

Svenske Michaela deler ærlig om et tøft valg.

ABORT: Svenske influencer Michaela Byggmark Delèr ble gravid for tredje gang, men denne gangen var det annerledes. Foto: Skjermdump / Instagram / Michaela Byggmark Delèr.
ABORT: Svenske influencer Michaela Byggmark Delèr ble gravid for tredje gang, men denne gangen var det annerledes. Foto: Skjermdump / Instagram / Michaela Byggmark Delèr. Vis mer
Publisert

Den svenske influenseren Michaela Byggmark Delér (33) har to barn sammen med tidligere alpinist Jens Byggmark (36).

For to uker siden oppdaget Delér at hun var gravid for tredje gang, men denne gangen kjente hun ikke på den samme gleden av å se de to strekene på graviditetstesten som tidligere.

Derfor valgte paret å ta abort, noe 33-åringen mener få i hennes situasjon snakker om.

Etter litt frem og tilbake valgte influenseren å dele opplevelsen på Instagram og i Elle.

Vil ikke ha flere barn

«Jens og jeg er trygge på vår beslutning om å ikke få flere barn», skriver Delér i hennes egen spalte i svenske Elle.

Videre skriver 33-åringen at hun er veldig takknemlig for de barna paret allerede har, men at de ikke ønsker et barn til.

«Jeg føler det er en form for skam eller skyldfølelse over dette? Jeg følte på det også. Men det burde ikke være det. Jeg tenker det er viktig å snakke mer om dette, og derfor velger jeg å gjøre det», skriver hun på sin Instagram-historie.

Fysisk og psykisk tungt

Delér ringte direkte til en klinikk og fikk en time. Der fikk hun konstatert at hun var gravid og fikk all informasjon hun trengte om abort.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer