ELSKER MORSROLLEN: Cathrine Larsåsen kjente på kroppspresset etter at hun fikk sønnen Loui.
ELSKER MORSROLLEN: Cathrine Larsåsen kjente på kroppspresset etter at hun fikk sønnen Loui. Vis mer

Følte på kroppspresset etter graviditeten

Cathrine Larsåsen ville raskt tilbake i form etter fødselen.

SEOGHØR.NO: For ett år siden ble Cathrine Larsåsen (29) mor for første gang da sønnen Loui så dagens lys. Stavhopperen er vant til å være i toppform og innrømmer at hun først lot seg stresse av alle forventningene om å komme raskt tilbake i toppform.

- Jeg var litt stresset da jeg var gravid, med tanke på forventningene om at jeg skulle komme tilbake «picture perfect». Men jeg fant fort ut at jeg trivdes godt med mage og «egen kropp». Jeg ga meg tid til å være mamma og følte ikke press om å komme raskt tilbake i vekt og form, sier hun i et intervju med VG.

Hoppet stav tre måneder etter fødselen

Resultatene lot ikke vente på seg da ettbarnsmoren vendte tilbake til treningen.

- Jeg startet med jogging og små øvelser etter fødselen. Etter en måned kunne jeg løpe sprint, og etter tre måneder hoppet jeg stav. Det føltes helt naturlig, og jeg tenker at dette var ikke så vanskelig - veien tilbake er jo ikke så lang, sier Larsåsen som nå satser på å kvalifisere seg til OL i Rio De Janeiro.

BLE FORELDRE: I februar 2014 ble Cathrine og kjæresten Morten Jensen foreldre for første gang. De to bor sammen i København.  Foto: Tor Lindseth
BLE FORELDRE: I februar 2014 ble Cathrine og kjæresten Morten Jensen foreldre for første gang. De to bor sammen i København. Foto: Tor Lindseth Vis mer

29-åringen har tidligere fortalt Se og Hør hvor stas det er å være mamma.

- Hjerteknuseren min fyller meg med glede hver eneste dag. Jeg kan rett og slett ikke få nok av lille Loui, og nyter hvert eneste sekund som mamma.

Trener seg sterke etter svangerskap

Andre kjendismødre har også fått kjenne på et stort press for å komme raskt tilbake i form. Tidligere «Paradise Hotel»-deltager Thea Bråten Christensen har trent seg supersterk etter å ha født to barn. Nå deltar hun til og med i fitness-konkurranser.

Like før jul ble «Skal vi danse»-stjernen Nadya Khamitskaya mor for andre gang. Før fødselen fortalte hun Se og Hør at hun fokuserte mer på helsen enn det å komme i form.

- Jeg regner med at jeg kommer i form relativt fort, men det er ikke noe mål. Målet er å være frisk og føle seg bra.

SPREK MAMMA: - Nå klarer jeg å holde gutta mine på strak arm, sier Thea Bråten Christensen, her med Nemo (t.v.) og Felix.  Foto: Tor Lindseth
SPREK MAMMA: - Nå klarer jeg å holde gutta mine på strak arm, sier Thea Bråten Christensen, her med Nemo (t.v.) og Felix. Foto: Tor Lindseth Vis mer

LES OGSÅ: Larsåsen døpte sin lille prins i dansk slottskirke