HØYE HÆLER: Hollywood-stjernen Penélope Cruz forteller åpenhjertig om skjønnhetspresset hun følte på etter sin første fødsel. Foto: NTB scanpix
HØYE HÆLER: Hollywood-stjernen Penélope Cruz forteller åpenhjertig om skjønnhetspresset hun følte på etter sin første fødsel. Foto: NTB scanpix Vis mer

Penélope Cruz:

Følte på et press om å se perfekt ut etter fødselen

45-åringen lærte av sine feil etter den første fødselen.

Publisert

For åtte år siden kom Hollywood-stjernen Penélope Cruz (45) sin første sønn, Leo (8) til verden, og kun tre år senere kunne 45-åringen glede seg over enda et tilskudd til familien da datteren Luna (5) ble født.

Nylig ble den vakre tobarnsmoren intervjuet av Hollywood-stjernen Gwyneth Paltrow (46), og under intervjuet kom de to stjernene inn på den første fødselen til 45-åringen.

I den sammenheng innrømmet Cruz at hun følte på et stort press om å se perfekt ut kun få timer etter fødselen.

SKJØNNHETSPRESS: I intervjuet forteller Penelope Cruz at hun ikke tok vare på seg selv etter sin første fødsel. Her er hun avbildet under Cannes Film Festival tidligere i år. Foto: NTB scanpix
SKJØNNHETSPRESS: I intervjuet forteller Penelope Cruz at hun ikke tok vare på seg selv etter sin første fødsel. Her er hun avbildet under Cannes Film Festival tidligere i år. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Jeg innså hva eventyr, filmer og meldinger fra samfunnet har gjort med meg da jeg innså hvor annerledes jeg var da jeg forlot sykehuset den første gangen, og måten jeg forlot sykehuset den andre gangen, forteller skuespilleren, ifølge Daily Mail.

Forlot sykehuset i høye hæler

Videre forteller Cruz at hun kort tid etter fødselen av sønnen Leo forlot sykehuset iført høye hæler.

- Jeg tvang meg selv til å være en «superwoman» og tenkte at jeg føder naturlig og tolv timer senere drar jeg fra sykehuset med høye hæler, sier 45-åringen.

Når hun nå, åtte år senere ser tilbake, e lurer skuespilleren på hva som fikk henne til å gjøre det og hvorfor hun ikke tok bedre vare på seg selv.

- Nå ser jeg tilbake og tenker «hvem ba deg om å gjøre det? Og hvem ba deg om å ikke delegere oppgaver og heller føle at du måtte gjøre alt selv hele døgnet, og glemme å ta vare på deg selv?», fortalte Cruz og la til:

- Det har ingenting med feminisme å gjøre. Jeg respekterte ikke meg selv ved å gjøre det.

LÆRTE AV SINE FEIL: Hollywood-stjernen forlot sykehuset på en helt annen måte etter den andre fødselen av datteren Luna. Her er hun avbildet ved en annen anledning. Foto: NTB scanpix
LÆRTE AV SINE FEIL: Hollywood-stjernen forlot sykehuset på en helt annen måte etter den andre fødselen av datteren Luna. Her er hun avbildet ved en annen anledning. Foto: NTB scanpix Vis mer

Når den neste fødselen av datteren Luna sto for tur, var Cruz klar på at hun ikke skulle føle på det samme presset om å se bra ut etter fødselen.

- Jeg sa at jeg skulle bli på sykehuset i tre dager. Jeg lå i sengen med barnet mitt og det andre barnet mitt kom på besøk. Ektemannen min var fantastisk og veldig hjelpsom. Du må innse at du er nødt til å spise, sove og ta en dusj.

Vis mer

Forelsket seg på settet

Barna Leo og Luna har skuespilleren sammen med ektemannen Javier Bardem (50). Det spanske skuespillerparet forelsket seg på settet til det romantiske dramaet «Vicky Cristina Barcelona» i 2007.

Duoen holdt en lav profil etter at forholdet ble kjent, og giftet seg i en privat seremoni på Bahamas i 2010. I 2017 avslørte Bardem at han tenkte seg om to ganger før han begynte å date den flotte brunetten - som tidligere har blitt kåret til verdens vakreste kvinne.

STJERNEPAR: Penelope Cruz og ektemannen Javier Bardem forelsket seg på settet til det romantiske dramaet «Vicky Cristina Barcelona» i 2007. Foto: NTB scanpix
STJERNEPAR: Penelope Cruz og ektemannen Javier Bardem forelsket seg på settet til det romantiske dramaet «Vicky Cristina Barcelona» i 2007. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Gode Gud! Hun har et voldsomt temperament. Det hender hun kaster tallerkener og slike ting når vi diskuterer. I starten tenkte jeg: «Ønsker jeg virkelig dette?» fortalte han til GQ, ifølge Contactmusic.

Men Javier fant likevel ut at Penelopes lidenskapelige natur og personlighet var egenskaper han satte pris på.

- Hun har det jeg kaller kjærlig blod. Lidenskap for alt. Og det finner jeg tiltrekkende. Det finnes skjønnhet, og folk kan være sexy, men Penelope har begge deler, sa han den gang.

Nekter å svare på ett spørsmål

Penélope Cruz har i en årrekke vært en svært ettertraktet skuespiller i Hollywood og som en del av jobben er hun nødt til å stille opp på en rekke intervjuer med både internasjonal og nasjonal presse.

For to år siden avslørte skjønnheten at det spesielt er ett spørsmål journalister stiller som får henne til å tenne på alle plugger.

- Siden jeg var 22 år har journalister spurt meg om jeg er redd for å eldes. Det er et helt vilt spørsmål å få når man er 22. Eller om man er 42 - for den saks skyld. Jeg kjemper mot galskapen ved å nekte å svare på det spørsmålet, fortalte hun til skuespillerkollega, Gwyneth Paltrow, ifølge Contactmusic.

- Når det kommer til å snakke om å eldes som skuespillerinne, så tenker jeg: «Hva faen?» Jeg kommer ikke til å gi deg to minutter en gang til spørsmålet ditt. Det fortjener det ikke, fortsatte hun, ifølge nettstedet.

45-åringen fortalte videre at hun har vanskeligheter for å forstå hvorfor kvinner blir spurt om alderen sin i intervjuer.

- Noe forandret seg etter at jeg fødte datteren min. Jeg begynte å tenke: «Kom igjen, vi er i 2017. Hvorfor må kvinner fremdeles snakke om dette? Det er galskap», sa hun den gang.

LES OGSÅ: Røper hemmeligheten bak sitt ungdommelige ytre

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer