- Følte meg tykk i «Top Model»

Signe (18) fikk en ubehagelig overraskelse i modell-huset.

MODELLJAKT: Signe Taubøll(nr. 4 fra venstre) sammen med noen av konkurrentene i årets «Top Model» på TV3. (F.v.): Thea Karlsen, Alexandra Sanneh Stølen, Frida Mathea Kocian, Signe Taubøll, Inga Maurstad, Eilin Victoria Thulin Hagstrøm og Darja Bar Foto: Sølve Hindhamar, Seher.no
MODELLJAKT: Signe Taubøll(nr. 4 fra venstre) sammen med noen av konkurrentene i årets «Top Model» på TV3. (F.v.): Thea Karlsen, Alexandra Sanneh Stølen, Frida Mathea Kocian, Signe Taubøll, Inga Maurstad, Eilin Victoria Thulin Hagstrøm og Darja Bar Foto: Sølve Hindhamar, Seher.no Vis mer
SEHER.NO: Mandag starter en ny sesong av realityprogrammet «Top Model» på TV3, hvor 15 jenter kjemper om å få oppfylt modelldrømmen.

TV3-programmet har tidligere fått kritikk for å skape sterkt fokus på slanking blant yngre jenter, blant annet etter at coachen Jan Thomas i 2008 hevdet en av deltakerene hadde blitt  for tykk til å bli modell.

Året før hadde Jan Thomas også fått kritikk for å advare en deltager mot å amme, fordi han mente det ville ødelegge formene hennes.

Følte seg tykk

Signe Taubøll (18) - som er en av årets deltakere - hevder det ikke har blitt noe mindre fokus på vekt i årets versjon.

- Hjemme har jeg alltid vært «den tynne jenta», men der inne følte jeg meg tykk, sier Oslo-jenta, som opprinnelig er fra Drøbak.

I fjor sa programleder Mona Grudt at de hadde sett etter jenter med forskjellige typer kroppsfasong til årets «Top Model»-sesong.

- Vi har sett etter jenter, som kanskje ikke har vært innenfor de faste kriteriene man ofte ser i modellbransjen. Vi har et bredere spekter i år, sa hun til Seher.no.

Taubøll hevder imidlertid at fokuset på å spise mest mulig kalorifattig mat, fortsatt var sterk i leiligheten modellene bodde i.

Endret spisevaner
18-åringen hevder hun er vant til å spise hva hun vil, siden hun trener ofte. Men under «Top Model»-oppholdet endret hun også spisevaner.

- Vi fikk mat flere ganger om dagen, og kunne be om mat hvis vi var sultne. Men siden flere av de andre jentene hele tiden ville ha salat når de bestilte, ble det ofte det på meg også. Selv om jeg flere ganger hadde lyst på en skikkelig hamburger, sier hun til Seher.no.

Taubøll - som har jobbet som modell i to år før hun ble med i «Top Model» - hevder hun også ble mer opptatt av vekt, etter sin første makeover foran kameraene.

- Jeg har alltid hatt langt hår, men de insisterte på klippe det kort og farge det. Etter at jeg så meg i speilet følte jeg at det fikk ansiktet mitt til å se tykkere ut. Jeg likte det ikke, sier hun.

Følger opp deltakerne
Line Vee Hanum i TV3 sier til Seher.no at deltakerne blir fulgt nøye opp under innspilling for at de lever sunt.

- Som modell lever man av kroppen sin, og da er det selvfølgelig viktig å ta vare på seg selv og leve sunt. Top Model-deltakerne får derfor generell veiledning om både kosthold og trening.

- Deltakerne blir tatt vare på av en voksen deltakeransvarlig under hele innspillingen. Hun sørger for at de står opp til frokost og får i seg alle måltider – og generelt har det bra.


Til tross for vekt-fokuset angrer imidlertid ikke Signe på at hun takket ja til å bli med i «Top Model».

- Jeg er spent på hvordan jeg blir fremstilt, for jeg visste jo ikke hva som ventet. Men jeg har jo lært mye også, så jeg angrer ikke på at jeg ble med. Dessuten fikk jeg god kontakt med de andre jentene, sier hun til Seher.no.

«Top Model» har premiere på TV3 mandag 7. februar kl 20.30. Finn ditt favorittprogram i Seher.nos TV-guide her.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Rundere former i «Top Model»