Brie Larson:

- Følte meg stygg og utstøtt

Oscar-vinneren slet med å akseptere seg selv.

BARNESTJERNE: Brie Larson spilte også i en rekke produksjoner i oppveksten. Her er hun avbildet på «Yours, mine and ours»-premieren i Los Angeles i november 2005 - 16 år gammel. Foto: Angello Picco/ REX/ NTB
BARNESTJERNE: Brie Larson spilte også i en rekke produksjoner i oppveksten. Her er hun avbildet på «Yours, mine and ours»-premieren i Los Angeles i november 2005 - 16 år gammel. Foto: Angello Picco/ REX/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hollywood-stjernen Brie Larson (31) har gjort stor suksess i filmer som «Captain Marvel» og «Avengers: Endgame».

Og for rollen som «Ma» i dramaet «Room» stakk hun av med både en Oscar og en Golden Globe i kategorien «Beste kvinnelige skuespiller» i 2016.

Til tross for at hun i dag fremstår som en trygg og selvsikker kvinne, så har det ikke alltid vært slik for den talentfulle skuespilleren.

Ukomfortabel

I store deler av livet har stjernen nemlig slitt med å akseptere seg selv og sitt eget utseende.

- Jeg mener at det ikke finnes en fasit for hva skjønnhet er. Gjennom store deler av livet har jeg slitt med det å føle meg stygg og utstøtt, forteller hun til W Magazine.

PRISVINNER: Brie Larson er en av Hollywoods hotteste navn. Her ankommer hun et event i London i februar 2019. Foto: : Joel C. Ryan / INVISION / TT/ NTB
PRISVINNER: Brie Larson er en av Hollywoods hotteste navn. Her ankommer hun et event i London i februar 2019. Foto: : Joel C. Ryan / INVISION / TT/ NTB Vis mer

Videre sier 31-åringen at hun har stor forståelse for andre som har det på samme måte, og at det tok lang tid før hun følte seg komfortabel med seg selv. Nå ønsker hun å oppmuntre folk til å føle at de har «friheten til å uttrykke seg selv» slik de virkelig er.

- Det som har hjulpet meg er å vite at jeg kan være hvem jeg vil med meg selv. Det knuser hjertet mitt å tenke på mennesker som ikke føler seg trygge i sin egen kropp. Mitt viktigste mål i livet er å gjøre hva enn jeg kan for at folk føler frihet til å uttrykke seg og være nøyaktig hvem de vil være. Uansett hva det er, vel vitende om at det også kan forandre seg.

POPULÆR: Brie Larson fikk strålende kritikker for sin prestasjon i superheltfilmen «Captain Marvel». I 2022 kommer det etter planen en oppfølger. Foto: NTB
POPULÆR: Brie Larson fikk strålende kritikker for sin prestasjon i superheltfilmen «Captain Marvel». I 2022 kommer det etter planen en oppfølger. Foto: NTB Vis mer

Turte ikke drømme om hovedroller

Også tidligere har Brie Larson åpnet seg om usikkerheten som bodde i henne. I lang tid turte hun blant annet ikke å drømme om å kapre hovedrollen i en film.

- Jeg følte meg ikke selvsikker nok. Jeg følte meg ikke pen nok. Jeg trodde jeg kom til å få biroller hele livet, og jeg slet med tanken på å være en stor stjerne, fortalte hun til magasinet The Edit i 2017.

Etter suksessen med «Room» ble 31-åringen raskt en av Hollywoods mest ettertraktede skuespillere, og har også gjort seg bemerket i filmer som «The Glass Castle», «Kong: Skull Island» og «Free Fire».

Brie Larson og Scarlett Johansson besøker The Ellen Show og får se hvor intense fans kan være. Vis mer

I intervjuet med The Edit innrømmet Brie at hun også har opplevd mindre hyggelige sider ved underholdningsbransjen.

- Jeg har vært på sett hvor jeg ikke følte meg trygg. Jeg har følt at jeg har blitt sett på som et objekt. Men ettersom jeg har blitt eldre innser jeg at jeg har lov til å verdsette meg selv.

Nektet å klappe for kollega

Filmstjernen har flere ganger støttet overgrepsofre i offentligheten, blant annet etter selv å ha spilt rollen som et offer for overgrep i «Room».

Da Casey Affleck (45) vant Oscar for beste mannlige skuespiller for sin rolle i «Manchester by the Sea» i 2016, fikk han stående applaus fra de fleste i salen.

Men Brie Larson, som delte ut prisen, klappet ikke, og ble stående med armene rett ned langs siden mens Affleck holdt takketalen.

Casey Affleck ble nemlig i 2010 anklaget for seksuell trakassering av to kvinner som han jobbet med under produksjonen av filmen «I'm Still Here». Skuespilleren, som da var regissør på prosjektet, inngikk forlik med kvinnene, slik at sakene ble holdt utenfor rettssalen.

- Uansett hva det var jeg gjorde på scenen, mener jeg at det snakket for seg selv, sa Larson til Vanity Fair kort tid etterpå om hvorfor hun unnlot å klappe.

VURDERER KJOLENE: Moteekspert og KK-redaktør Ingeborg Heldal vurderer årets Oscar-kjoler, og noen falt mer i smak enn andre. Video: Getty Images Entertainment Video / Jonas Scheie Hammer Vis mer

LES OGSÅ: Lady Gaga åpner seg om den brutte forlovelsen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer