Amalie Lund:

- Følte meg som søppel

Den tidligere «Farmen»-deltakeren kaster klærne for å bedre eget selvbilde.

TOK GREP: Amalie Lund viser mer og mer hud på Instagram, for å endre innstillingen til sin egen kropp. Foto: Instagram / @iamamaliie
TOK GREP: Amalie Lund viser mer og mer hud på Instagram, for å endre innstillingen til sin egen kropp. Foto: Instagram / @iamamaliie Vis mer
Publisert

Amalie Lund (24) holdt bare i fire uker i «Farmen» i fjor høst, etter overraskende å ha tapt i tautrekking mot Heidi Persdatter Greiner Haaker (55).

Men Lund leverte så det holdt etter ankomst sidekonkurransen «Torpet», der hun tok seg helt til finalen.

BLI MED INN: Per Gunvald Haugen vant farmen i 2020, nå viser han frem «Farmen»-hytta. Video: Se og Hør Vis mer

Etterpå har det vært ganske stille fra 24-åringen. Men mange av hennes nesten 7000 følgere på Instagram har kanskje lagt merke til at hun har lagt kraftig om på stilen på sosiale medier.

Nå er det nemlig hud som gjelder.

- Ikke feil å vise hud

- Hva er grunnen til det, Amalie?

- Jeg liker hud og jeg liker kropp, og jeg poster det jeg liker. Før dekket jeg meg alltid til når jeg ble tatt bilde av, fordi jeg var så usikker på meg selv. Selvtilliten min var skikkelig, skikkelig dårlig. Jeg følte meg som søppel til tider, forklarer hun til Se og Hør.

AVSLØRER: Victoria Tolaas, kjent fra «Norges tøffeste» og «71 grader nord team», forteller nå at hun kunne dukket opp i populært program. Video: Rød Løper, Celina Morken / TV 2 / NRK. Reporter: Henriette Eilertsen / Thea Hope Vis mer

Lund fortsetter:

- Men i det siste har jeg innsett at jeg heller skal vise frem den kroppen jeg har. Det er ikke feil å vise hud, eller å vise at man ser bra ut. Det er heller ikke feil å vise seg frem selv om man ser dårlig ut en dag.

Den tidligere «Farmen»-deltakeren legger ikke skjul på at hun blir overrasket og takknemlig når folk rundt henne sier at hun ser bra ut - eller at hun er definisjonen på en kvinnekropp.

- Men alt handler om min egen innstilling til kroppen min. Det er det jeg prøver å endre. Derfor har jeg begynt å meditere, av hensyn til meg selv og min kropp.

Ser fremskritt

- Så dette handler utelukkende om din egen selvfølelse?

- Ja, for jeg må slå meg mer løs. Om man sitter, så får man valker. Og da skal jeg ikke være redd for å vise det heller.

- Så hvorfor akkurat nå?

«FARMEN KJENDIS»: Innspillingen av« Farmen kjendis» 2023 er i gang, og vi har tatt en prat med flere av deltakerne. Reporter: Thea Hope. Video: Anna Celine Hanisch. Vis mer

- Fordi jeg alltid har gruet meg til sommeren. For et par måneder siden bestemte jeg meg for at jeg ikke skal tvinge meg selv til å trene for å få sommerkroppen, eller at jeg skal grue meg til varmt vær. Jeg skal heller jobbe for å akseptere den jeg er og hvordan jeg ser ut, bedyrer Lund, som samtidig forteller at det nye regimet har hjulpet veldig.

- Ja, det har faktisk blitt bedre. Jeg får ikke lenger dårlig samvittighet når jeg spiser en brødskive med nugatti, om du skjønner. Jeg trener innimellom, men jeg føler ikke lenger at jeg må det. Jeg kan ikke fortsette som før, for det ødelegger bare hodet mitt, sier hun til Se og Hør, før hun legger til:

- Alt for mange mennesker, inkludert meg selv, er så strenge med seg selv at det ender i en slags selvsabotasje - det å gå i sine egne tanker og kun fokusere på hvem man vil være heller enn hvem man faktisk er. Selv skal jeg vise en mer åpen og ærlig side av meg selv fremover, mener hun.

LES OGSÅ: - Kroppen på «utlån»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer