Lisa Kudrow og «Friends»:

- Følte meg som et fjell ved siden av dem

Endret på utseendet allerede som 16-åring.

USIKKER: Lisa Kudrow avslører i et nytt intervju at hun var svært usikker rundt sin egen kropp. Foto: NTB Scanpix
USIKKER: Lisa Kudrow avslører i et nytt intervju at hun var svært usikker rundt sin egen kropp. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I hele ti år, fra 1994 til 2004, fikk tv-seere over hele verden ta del i livene til seks gode venner bosatt i New York gjennom den populære komiserien «Friends».

Rollen som bohemske, gitarspillende Phoebe Buffay, ble spilt av Lisa Kudrow (55), og skuespilleren høstet mye ros for jobben hun gjorde. Da hun nylig gjestet podkasten «WTF with Marc Maron» innrømmet imidlertid stjernen at hun ikke alltid hadde det like lett under innspilling.

55-åringen slet nemlig mye med angst rundt sin egen kropp, noe hun også har vært åpen om tidligere. Blant annet fortalte hun i et intervju med Daily Mail i 2013 at hun som 16-åring opererte nesa.

- Jeg gikk fra, i mitt hode, heslig til ikke heslig. Jeg gjorde det sommeren før jeg begynte på ny skole. Så det var mange som ikke visste hvordan jeg hadde sett ut før. Det var en god endring, sa hun.

KOMPLEKSER: Spesielt da hun så seg selv på skjermen sammen med Jennifer Aniston og Courteney Cox, følte Lisa Kudrow seg dårlig. Foto: NTB Scanpix
KOMPLEKSER: Spesielt da hun så seg selv på skjermen sammen med Jennifer Aniston og Courteney Cox, følte Lisa Kudrow seg dårlig. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Gikk ned i vekt

Til tross for at Kudrow i en alder av 16 år endret på utseendet, gjorde ikke dette at hun ikke hadde komplekser senere i livet.

I ovennevnte podkast forteller hun nemlig at hun spesielt under innspillingen av «Friends» kjente på en usikkerhet. Dette merket skuespilleren spesielt da hun var rundt Courteney Cox (54) og Jennifer Aniston (50), som hun spilte mot i serien.

- Du ser deg selv på tv, og tenker: «Herregud, jeg ser ut som et fjell». Og jeg var allerede større enn Courteney og Jennifer, jeg følte meg som et fjell da jeg sto ved siden av dem, sier hun i podkasten, ifølge svenske Expressen.

- Syk hele tiden

Usikkerheten førte til at Kudrow gikk ned i vekt. At folk la merke til vektnedgangen og ga henne komplimenter, ble derimot ikke som hun kanskje hadde sett for seg.

- Dessverre ser du jo bra ut som kvinne om du er undervektig. Da jeg var så tynn var jeg også syk hele tiden. Det var alltid en forkjølelse eller en bihulebetennelse.

- Jeg var alltid syk, forteller Kudrow.

USIKKERHET: Lisa Kudrow følte seg som «et fjell» ved siden av kollegene Courteney Cox og Jennifer Aniston. Her avbildet med førstnevnte i 2009. Foto: NTB Scanpix
USIKKERHET: Lisa Kudrow følte seg som «et fjell» ved siden av kollegene Courteney Cox og Jennifer Aniston. Her avbildet med førstnevnte i 2009. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Angrer på inngrepene

Lisa Kudrow er imidlertid ikke den eneste i «Friends»-gjengen som har slitt med komplekser rundt eget utseende. I 2017 fortalte Courteney Cox at Hollywoods besettelse av å se ungdommelig ut fikk henne til å ta beslutninger hun angrer på.

I et intervju med New Beauty sa skuespilleren at hun vokste opp med tanken om at utseendet var viktigst, og at det ofte fikk henne i trøbbel. I tillegg fikk 54-åringen stadig vekk forslag fra ulike leger om hva hun kunne fikse på.

- Det som kunne skje var at jeg dro til legen og han kunne si, «Ja, du ser fantastisk ut, men en innsprøytning her eller en filler der kunne hjulpet». Så da går man ut derfra og tenker at man ser bra ut, helt til noen andre forteller deg om en annen lege, «Han her er kjempegod! Han fikser denne personen som ser helt naturlig ut». Man drar og møter denne legen, og han sier, «Dette bør du prøve».

Vis mer

- Føler meg bedre

Etter hvert tenkte hun at noe ikke så helt riktig ut, men Cox stoppet ikke med inngrepene før en venninne ba henne om det. Først da forsto hun at det var nok.

- Nå har jeg fått fjernet det jeg kan få fjernet. Jeg er så naturlig som jeg kan få blitt. Jeg føler meg mye bedre fordi jeg ser ut som meg selv. Nå ser jeg mer ut som den personen jeg var før, fortalte «Friends»-stjernen til nettstedet.

LES OGSÅ: Viser frem ni år yngre kjæreste etter bruddet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer