Kathrine Sørland:

- Følte meg så mislykket

Åpner seg om fødselsdepresjonen.

SJOKK: Kathrine Sørland beskriver et liv som ble snudd opp ned da hun ble mamma. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
SJOKK: Kathrine Sørland beskriver et liv som ble snudd opp ned da hun ble mamma. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer
Publisert

- Jeg blir egentlig sint når jeg tenker på det og skal snakke om det, fordi jeg skulle ønske at jeg kunne vært mer åpen om det selv der og da til mine nærmeste, i det minste for å ha fått litt hjelp.

Det sier TV-personlighet og tidligere modell Kathrine Sørland (42) i podkasten «Chit Chat med Helle», som ledes av Helle Nordby.

I podkasten åpner Sørland seg om hvordan hun gikk inn i en fødselsdepresjon etter at hun fikk sønnen Leon i 2008.

STJERNEMØTE: Kathrine Sørland møtte president Donald Trump da hun konkurrerte om å bli Miss Universe i 2004. Slik var det. Video: Nina Hansen. Reporter: Ruben Pedersen. Foto: Geir Hamnes. Faksimile: Se og Hør. Klipp: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

Fikk sjokk

I podkasten beskriver Sørland en fantastisk graviditet, og kan fortelle at hun var i TV-intervju samme dag som hun hadde termin. Dermed ble virkeligheten snudd på hodet da barnet ble født, og 42-åringen innrømmer at hun fikk «littegranne sjokk».

Kort tid etter at Leon ble født, skulle Sørland reise rundt om i Norge for å spille inn et TV-program. Det førte til at hun i tiden etter fødsel gikk rett i kjelleren, og tror at mye av det var grunnet jobben som hang over henne.

- Jeg følte meg så mislykket. Og fødselen var helt grusom. Altså drit i det damer, ikke gled dere til det der. Sorry, men det er helt grusomt, sier hun.

OKSEDRAMA: Det oppstod stor dramatikk på gården da oksen «Sondre» gikk til angrep på deltagerne. Vis mer

Se og Hør har vært i kontakt med Kathrine Sørland, som ikke har noe å kommentere utover det som blir sagt i podkasten.

Videre i podkasten kommer det frem at Sørland tror det ville vært enklere å håndtere hvis hun visste mer hva hun gikk til og at alt rundt fødsel ikke var «så romantisert». Selv kunne hun ikke forstå hvorfor hun gråt hele tiden, selv om hun i ettertid forsto at det ikke er unormalt.

42-åringen legger til at hun savnet noen som kunne fortelle henne at det var normalt, og ønsker selv å understreke ovenfor andre at det er skikkelig tøft å stå i fødsel og tiden etterpå.

Åpen om hårtransplantasjon

Sørland er ikke fremmed for å snakke åpent om sine egne opplevelser, også da hun for en tid tilbake tok en hårtransplantasjon.

For en stund siden klarte nemlig Sørland å slå hodet sitt så kraftig inn i baderomsdøren at hun fikk et åpent sår foran ved pannen som ikke ville gro ordentlig.

ROMANSERYKTER: Vi tok en prat med Iselin Guttormsen og hennes dansepartner Catalin Andrei Mihu om deres forhold. Video: Rød Løper Vis mer

Dette førte til at det ikke vokste hår på akkurat det området av hodebunnen, og som følge av det valgte 42-åringen å benytte seg av hårtransplantasjon, fortalte hun til Se og Hør.

For å dekke til den løse hårflekken før håret vokste ut, kunne Sørland røpe at hun brukte en såkalt hårdel for å dekke den hårløse flekken.

- Jeg tenkte bare: «hvorfor har jeg ikke gjort dette før? Det er jo genialt». Hvis jeg har en dårlig hårdag kan jeg bare ta på den! Jeg har en vanlig hårdel og en del med lugg, så da kan jeg jo bestemme litt dag til dag, sa hun til Se og Hør

LES OGSÅ: - Gjort det riktige valget

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer