Tone Damli:

- Følte meg litt sparket

Tone Damli (32) ble tatt på senga av programlederbråstopp i «Love Island». Kanalene bak tv-konseptet henviser til hverandre for svar.

OVERRASKET: Tone Damli hadde ledet én sesong av «Love Island». Så ringte VG. Video: Rød Løper/Vrang produksjonen. Hele podkasten kan høres her: https://open.spotify.com/show/1CwfMwD7ELZ6vToFANE26y?si=rIbcaBXAS6qMw2sFM9dMng Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da realityprogrammet «Love Island» ble etablert i norsk drakt i 2018, var Tone Damli (32) plassert i programlederstolen. Seinere, ved presentasjonen av neste sesong året etterpå, var Damli brått erstattet av VGTV-profil Morten Hegseth (34).

Utskiftninger av programledere, og at tv-konsepter får nye ansikt utad, er intet nytt under solen. «Senkveld» og «Farmen» et er par eksempler, der rollebyttene virker å ha både vært nøye gjennomtenkt - og naturlige.

Å bli erstattet etter bare én sesong, som i Damlis tilfelle, må derimot sies å være noe mer spesielt. 32-åringen ble, om vi skal tro henne selv, aldri informert om bråstoppen for «Love Island»-jobben.

- Veldig rart

- Jeg var ikke klar over det før VG ringte, og måtte bare si at jeg ikke visste noe om det, forteller Damli i et nylig intervju med NRK-profil Christine Dancke (36).

DEN GANG DA: Tone Damli under innspillingen av den første «Love Island»-sesongen på Gran Canaria i 2018. Foto: Marie Røssland / Dagbladet
DEN GANG DA: Tone Damli under innspillingen av den første «Love Island»-sesongen på Gran Canaria i 2018. Foto: Marie Røssland / Dagbladet Vis mer

Intervjuet er gjort i forbindelse med Danckes nye podkast, der Damli beskriver opplevelsen av å få vite om programlederavskjeden gjennom media.

- Jeg følte at noen hadde tatt jobben min, på et vis. Det var veldig rart. Det skal sies at TV 2 hadde kjøpt konseptet av TV3, så det var nye folk som styrte, forteller hun.

Rettighetsbyttet Damli nevner, som i praksis betydde at TV 2 overtok tv-programmet fra TV3 etter første sesong, har trolig mye med saken å gjøre. Programsjef for sistnevnte, Christian Holst Meinseth, stemmer i.

Tone Damlis sesong av «Love Island» har fått kritikk av årets programleder Morten Hegseth. Damli selv ser ut til å ta det hele med slående ro. Video: Steffen Pettersen / Reporter: Kine Falch Vis mer

Henviser til hverandre

- Jeg forstår at Tone opplever det som merkelig å få denne informasjonen fra VG. I og med at TV 2 overtok programmet, visste heller ikke vi hvem som var tiltenkt rollen som programleder for «Love Island», før det sto i VG. Det er ikke naturlig at konkurrerende tv-kanaler deler den typen informasjon med hverandre, forklarer Holst Meinseth.

Programlederredaktør i TV 2, Kathrine Haldorsen, vil heller ikke ta ansvar for at programlederbyttet aldri ble kommunisert ut til Damli.

- TV 2 valgte å kjøpe rettighetene til dette formatet da det ble klart at TV3 ikke ønsket å lage flere sesonger. Siden Tone Damli var tilknyttet TV3 i den første sesongen, er det naturlig at disse spørsmålene rettes dit, til de som har som oppgave å følge opp programledelsen der, sier hun.

LOVE ISLAND: Mie Cappelen og Ali Esmael fant kjærligheten på programmet «Love Island» i vinter. Siden da har det oppstått flere rykter om brudd mellom paret. Nå svarer de på ryktene. Reporter: Kine Falch. Video: Thea Hope/ Rød Løper Vis mer

Følte seg sparket

Ingen av kanalene har ytterligere kommentarer til saken. Se og Hør har forsøkt å komme i kontakt med Tone Damli, via hennes manager David Eriksen. Han har ikke besvart våre henvendelser.

Selv om Damli, i intervjuet med Christine Dancke, erkjenner at hun «følte seg litt sparket», kommer det tydelig fram at hun ikke bærer nag til noen i dag.

32-åringen påpeker også at hun i ettertid har snakket med Morten Hegseth om situasjonen. Heller ikke han skal, ifølge Damli, ha visst om måten programleder-endringen ble gjort på.

Morten Hegseth er for tida opptatt med innspillingen av «Kompani Lauritzen», der han er en av deltakerne, og er derfor ikke tilgjengelig for kommentar.

LES OGSÅ: - Vet ikke hva vi skal gjøre

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer