Tone Damli:

- Følte meg litt sparket

Tone Damli (32) ble tatt på senga av programlederbråstopp i «Love Island». Kanalene bak tv-konseptet henviser til hverandre for svar.

OVERRASKET: Tone Damli hadde ledet én sesong av «Love Island». Så ringte VG. Video: Rød Løper/Vrang produksjonen. Hele podkasten kan høres her: https://open.spotify.com/show/1CwfMwD7ELZ6vToFANE26y?si=rIbcaBXAS6qMw2sFM9dMng Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da realityprogrammet «Love Island» ble etablert i norsk drakt i 2018, var Tone Damli (32) plassert i programlederstolen. Seinere, ved presentasjonen av neste sesong året etterpå, var Damli brått erstattet av VGTV-profil Morten Hegseth (34).

Utskiftninger av programledere, og at tv-konsepter får nye ansikt utad, er intet nytt under solen. «Senkveld» og «Farmen» et er par eksempler, der rollebyttene virker å ha både vært nøye gjennomtenkt - og naturlige.

Å bli erstattet etter bare én sesong, som i Damlis tilfelle, må derimot sies å være noe mer spesielt. 32-åringen ble, om vi skal tro henne selv, aldri informert om bråstoppen for «Love Island»-jobben.

- Veldig rart

- Jeg var ikke klar over det før VG ringte, og måtte bare si at jeg ikke visste noe om det, forteller Damli i et nylig intervju med NRK-profil Christine Dancke (36).

DEN GANG DA: Tone Damli under innspillingen av den første «Love Island»-sesongen på Gran Canaria i 2018. Foto: Marie Røssland / Dagbladet
DEN GANG DA: Tone Damli under innspillingen av den første «Love Island»-sesongen på Gran Canaria i 2018. Foto: Marie Røssland / Dagbladet Vis mer

Intervjuet er gjort i forbindelse med Danckes nye podkast, der Damli beskriver opplevelsen av å få vite om programlederavskjeden gjennom media.

- Jeg følte at noen hadde tatt jobben min, på et vis. Det var veldig rart. Det skal sies at TV 2 hadde kjøpt konseptet av TV3, så det var nye folk som styrte, forteller hun.

Rettighetsbyttet Damli nevner, som i praksis betydde at TV 2 overtok tv-programmet fra TV3 etter første sesong, har trolig mye med saken å gjøre. Programsjef for sistnevnte, Christian Holst Meinseth, stemmer i.

Tone Damlis sesong av «Love Island» har fått kritikk av årets programleder Morten Hegseth. Damli selv ser ut til å ta det hele med slående ro. Video: Steffen Pettersen / Reporter: Kine Falch Vis mer

Henviser til hverandre

- Jeg forstår at Tone opplever det som merkelig å få denne informasjonen fra VG. I og med at TV 2 overtok programmet, visste heller ikke vi hvem som var tiltenkt rollen som programleder for «Love Island», før det sto i VG. Det er ikke naturlig at konkurrerende tv-kanaler deler den typen informasjon med hverandre, forklarer Holst Meinseth.

Programlederredaktør i TV 2, Kathrine Haldorsen, vil heller ikke ta ansvar for at programlederbyttet aldri ble kommunisert ut til Damli.

- TV 2 valgte å kjøpe rettighetene til dette formatet da det ble klart at TV3 ikke ønsket å lage flere sesonger. Siden Tone Damli var tilknyttet TV3 i den første sesongen, er det naturlig at disse spørsmålene rettes dit, til de som har som oppgave å følge opp programledelsen der, sier hun.

LOVE ISLAND: Mie Cappelen og Ali Esmael fant kjærligheten på programmet «Love Island» i vinter. Siden da har det oppstått flere rykter om brudd mellom paret. Nå svarer de på ryktene. Reporter: Kine Falch. Video: Thea Hope/ Rød Løper Vis mer

Følte seg sparket

Ingen av kanalene har ytterligere kommentarer til saken. Se og Hør har forsøkt å komme i kontakt med Tone Damli, via hennes manager David Eriksen. Han har ikke besvart våre henvendelser.

Selv om Damli, i intervjuet med Christine Dancke, erkjenner at hun «følte seg litt sparket», kommer det tydelig fram at hun ikke bærer nag til noen i dag.

32-åringen påpeker også at hun i ettertid har snakket med Morten Hegseth om situasjonen. Heller ikke han skal, ifølge Damli, ha visst om måten programleder-endringen ble gjort på.

Morten Hegseth er for tida opptatt med innspillingen av «Kompani Lauritzen», der han er en av deltakerne, og er derfor ikke tilgjengelig for kommentar.

LES OGSÅ: - Vet ikke hva vi skal gjøre

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer