MGP-finallistene Stella Mwangi og Alexandra Rotan varmet opp til musikkfesten i "Korketrekkeren" i Oslo. Video: Per Ervland og Ingunn Dorholt Vis mer

Stella Mwangi og Alexandra Rotan klare for MGP:

- Følte meg ferdig med MGP, men så ble jeg overbevist

Stella Mwangi var skeptisk til å gjøre MGP-comeback.

(Se og Hør): Da årets Melodi Grand Prix-finalister ble presentert i januar, var det flere som lot seg overraske. Blant de ti finalistene, er det nemlig en rekke kjente navn, og flere av dem er MGP-veteraner.

KLARE FOR SHOW: Duoen gleder seg til stort til å kunne vise frem låten under årets største musikkfest 10. mars. Foto: NTB Scanpix.
KLARE FOR SHOW: Duoen gleder seg til stort til å kunne vise frem låten under årets største musikkfest 10. mars. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Blant disse er Stella Mwangi (31). Da hun deltok sist, i 2011, var forhåpningene før Eurovision skyhøye. Norge var imidlertid ikke forhåndskvalifisert dette året, og Stella røk overraskende ut i semifinalen.

I år er hun likevel klar for å gjøre tidenes comeback sammen med en annen eidsvolling, nemlig Alexandra Rotan (21).

For to år siden trollbandt Alexandra «Idol»-dommerne med sin versjon av Miley Cyrus-låten «Wrecking Ball». Den siste tiden har hun vært med den norske artisten, Alan Walker, på Europaturné og på flere andre opptredener rundt om i verden der han har hatt behov for en vokalist. Men 21-åringen har også opplevd MGP-sirkuset før, om enn på en litt annen måte. Som 13-åring deltok hun nemlig i MGP junior.

Sammen hevder Stella og Alexandra at de skal tilføre noe verden trenger - under verdens største musikkfest.

- Tenkte jeg var ferdig med det

Da de to finalistene inviterte Se og Hør med på en høyst uvanlig intervjusetting på kjelker i Korketrekkeren i Oslo, fortalte sangerne at til tross for at de stammer fra samme kommune, var det ikke lokaltilhørigheten som forente de to i sangkonkurransen.

- Jeg hadde naturligvis hørt om Stella gjennom MGP, men ante ikke at vi begge var eidsvollinger, forteller Alexandra til Se og Hør.

De to artistene måtte kobles av MGP-generalen Stig Karlsen for å bli introdusert for hverandre. Og selv om artistene i utgangspunktet har tilhold innen helt forskjellige sjangre, falt begge pladask da de ble presentert for låten. Vel, foruten at låten «You got me» ble tillagt litt rap for å lokke Stella.

COMEBACK: Stella deltok med låten «Haba Haba» under den internasjonale MGP- finalen i 2011. Nå gjør hun comeback. Foto: NTB Scanpix.
COMEBACK: Stella deltok med låten «Haba Haba» under den internasjonale MGP- finalen i 2011. Nå gjør hun comeback. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Sistnevnte var i utgangspunktet nemlig litt skeptisk til å bli med på MGP på nytt, men da hun hørte låten, ble hun overbevist.

- Først tenkte jeg «moving on», jeg var ferdig med det der. Men så ble jeg overbevist av rappen i den låten, forklarer Stella.

Alexandra har på sin side aldri tilhørt rap-sjangeren, men gjennom erfaringen som popartist, blir 21-åringen langt ifra skremt av Stellas afrikanske rytmer.

- Hadde vært fint å vinne

Mens Stella blant annet har sitt eget produksjonsselskap, kombinerer Alexandra for tiden artistlivet med sykepleierstudier for å ha et ekstra ben å stå på.

Men hun legger ikke skjul på at det er en drøm å kunne leve fullt og helt av musikken.

#mgpinstatakeover #nrkmgp @nrkmgp KORKETREKKEREN, WATCH OUT 😜💥

Et innlegg delt av 🖤ALEXANDRA ROTAN🖤 (@alexandrarotan)

For selv om duoen ikke legger skjul på de skal gi alt, og at det hadde vært fantastisk å vinne, er de likevel mest opptatt av at de skal nyte MGP-kaoset. Eksponeringen og de mulighetene som ligger i å delta på MGP, er nemlig ikke noe artistene tar for gitt.

- Det å kunne vise frem produktet sitt for Norge med det scenebudsjettet, er ikke noe man opplever ofte. Hår, sminke, kostymer, det er så stort, forklarer artistene.

Da Stella deltok sist med låten «Haba haba», sang hun delvis på det kenyanske nasjonalspråket Swahili. Stella kom nemlig fra Kenya til Norge da hun var fem år gammel.

Mens hun sist viste at man på ingen måte må være hundre prosent norsk for å representere Norge, ønsker duoen å tilføre noe de mener er mangelvare i verden i dag, nemlig harmoni og mangfold.

- MÅ JEG TOPPE DET?: Alexander Rybak var definitivt det aller største navnet som ble presentert da NRK avslørte årets MGP-finalister. Foto: NTB Scanpix / Video: Ørjan Ryland / Reporter: Henriette Eilertsen / Klipp: Frida Andersen Vis mer Vis mer

- Selv om jeg er født i Kenya, er vi begge to fra samme sted, og elsker musikken. Dette forener vi nå i MGP. Sammen representerer vi en fin harmoni, som verden trenger mer av. Musikk har nemlig ingen farge, sier artistene, mens Stella smilende legger til:

- «One world, one love», vet du.

Den norske finalen i MGP går av stabelen i Oslo Spektrum lørdag 10. mars.

LES OGSÅ: MGP-Ulrikke presset for penger på Sri Lanka