«Kompani Lauritzen»

- Følte meg dum og mislykket

Emil Solli-Tangen (30) tok tapet i «Kompani Lauritzen» svært tungt.

DIMMEKAMP: Emil Solli-Tangen og Marte Bratberg måtte kjempe om å få fortsette i «Kompani Lauritzen». Foto: Matti Bernitz/TV 2
DIMMEKAMP: Emil Solli-Tangen og Marte Bratberg måtte kjempe om å få fortsette i «Kompani Lauritzen». Foto: Matti Bernitz/TV 2 Vis mer
Publisert

Kompanirekruttene er inne i sin femte uke i Dag Otto Lauritzens førstegangstjeneste. Lørdag får de bryne seg på både hjernetrim og dramatiske oppdrag, og oppholdet på leiren begynner å tære på alle.

Forrige uke var det Benedicte Izabell Ekeland som måtte forlate konkurransen. Det til tross for at hun ikke måtte i dimmekamp, men på grunn av en skade hun fikk i en av utfordringene, som gjorde at det ikke lenger var forsvarlig for henne å delta.

- Bare piss

I lørdagens episode er seerne blant annet vitne til at Øystein «Vinni» Sauvik (44) bestemmer seg for å forlate leiren.

Han gjør det klart overfor befalet at han er drittlei av hele opplegget, og har til hensikt å tape med vilje. Det til tross for at han har toppet flere konkurranser og har vist seg som en meget sterk utfordrer.

- Jeg vil ikke være her, jeg er lei. Jeg orker ikke mer. Jeg gidder ikke, det her er bare piss. Jeg har vært lei siden dag én. Nå har jeg gjort alt jeg kan, sier en tydelig opprørt Sauvik til løytnanten.

- Det er over, jeg skal ikke være her lenger. Jeg orker ikke å høre på pisset ditt, pisset hans, pisset ditt og pisset ditt, fortsetter utblåsningen.

FORBANNA: Øyvind «Vinni» Sauvik er fast bestemt på å reise hjem før en lagkonkurranse i «Kompani Lauritzen». Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Løytnanten får imidlertid overtalt Sauvik til å gjøre sitt beste i lagkonkurransen, slik at han ikke ødelegger for de andre deltakerne. I løpet av episoden begynner Sauvik å legge sitt sterke hjemønske bak seg, og blir derfor å se også i neste episode av «Kompani Lauritzen».

Tapte alle lagkonkurransene

Det samme kan ikke sies for sanger Emil Solli-Tangen (30). Han og programleder Marte Bratberg (30) møtes i dimmekamp etter å ha havnet nederst på prestasjonslisten. Her må de vri sine respektive hjerner i et pinnespill, som begge ser ut til å ha utfordringer med.

Solli-Tangen vedgår at han gruer seg til å se episoden når Se og Hør ringer.

- Jeg vet ikke om noen av oss skjønte det i det hele tatt. Jeg ble helt satt ut da de løftet på teppet for å vise oppgaven, jeg tenkte med én gang at det var jeg som skulle hjem, sier han.

Til tross for at sangeren presterer i toppen på de individuelle øvelsene, har han vært heller uheldig hva gjelder lagkonkurransene. På syv av syv mulige øvelser ble det tap for 30-åringen.

- Jeg hadde rett og slett skikkelig uflaks. Jeg var alltid topp tre på individuelle øvelser, men alle som var på lag med meg endte opp med å tape. Selv Vinni da hadde vunnet alle konkurranser - den ene gangen han var på lag med meg, tapte han, sier han lattermildt.

DRAMATISK: Det blir dramtisk under en av konkurransen i «Kompani Lauritzen», når Izabell skader hånden og ryker leddbåndet. Vis mer

Skjulte skuffelsen for kameraene

Selv tok han det svært tungt å måtte forlate konkurransen, og tror selv han var den som hadde mest lyst til å være der.

- Jeg koste meg hele tida. Jeg grein jo litt, jeg også, men det var fordi ting var så fint. Jo mer dritt det var, jo mer koste jeg meg. Jeg hadde det helt fantastisk. Jeg var ikke så opptatt av å vinne, men å være der, bli sliten og å fortsette i vår egen boble, forklarer han.

Solli-Tangen tar tapet tilsynelatende pent foran kameraene, men innrømmer at det var svært tungt å takle tapet da han var vel innkvartert på et hotell etter kampen.

- Jeg var så lei meg. Jeg var skikkelig deppa. Da følte jeg meg dum, mislykket og alt var bare galt. Det var faktisk veldig tøft for meg, selv om det ikke vises på tv.

Kom ikke inn på fallskjermjegerskolen

Han, som flere av de utslåtte deltakerne, valgte å benytte seg av muligheten til å prate med psykolog etter deltakelsen.

Dag Otto Lauritzen og Kristian Ødegård er programledere for det nye TV 2-programmet «Kompani Lauritzen». Når de gjester «Senkveld» fredag, avslører Obersten at ikke alt gikk helt som det skulle. Vis mer

- Først trengte jeg litt tid for meg selv. Jeg sto «i rett» en måned etterpå. Jeg måtte roe meg ned litt, så pratet jeg med psykologen om det fenomenet og den boblen vi hadde opplevd. Han fortalte før deltakelsen at det kom bli å bli en påkjenning, men jeg trodde ikke det skulle være i det omfanget det faktisk ble, sier 30-åringen.

Én av grunnene til at han trivdes så godt i programmet var at han selv hadde et ønske om å gå på fallskjermjegerskolen. Han søkte i fjor, kort tid før «Kompani Lauritzen» ble spilt inn. Da var han akkurat for gammel i henhold til Forsvarets alderskrav.

- Jeg var forberedt på å legge musikkarrieren på hylla en stund for å gå inn i militæret, forteller han.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer