<strong>ÆRLIG:</strong> Guro Fostervold Tvedten har ved flere anledninger vært åpen om hvordan det var å miste jobben i Viasat. Nå beskriver hun det som å bli slått ned. Her er hun fotografert sammen med ektemannen på «71 grader nord»-fest i mars. Foto: Espen Solli
ÆRLIG: Guro Fostervold Tvedten har ved flere anledninger vært åpen om hvordan det var å miste jobben i Viasat. Nå beskriver hun det som å bli slått ned. Her er hun fotografert sammen med ektemannen på «71 grader nord»-fest i mars. Foto: Espen Solli Vis mer

Guro Fostervold Tvedten:

- Følte jeg var utsatt for blind vold

Guro Fostervold Tvedten tok oppsigelsen svært hardt. Det gikk også ut over forholdet.

Publisert
Sist oppdatert

I januar 2016 ble tidligere sportsanker Guro Fostervold Tvedten (44) sparket fra jobben sin i Viasat, som følge av en nedbemanningsrunde.

Den tidligere TV 2-profilen, som er gift med tidligere håndballproff og fjorårets «71 grader nord»-finalist Håvard Tvedten (40), følte seg urettferdig behandlet. Hun stevnet arbeidsgiveren sin for retten, og partene inngikk etter hvert et forlik.

Situasjonen var utvilsomt vanskelig for familien, som også består av sønnene Luka Tobias og Daniel Leander. Nå forteller Guro, som for øvrig er aktuell i «71 grader nord», åpent om hvordan tiden etter oppsigelsen var for henne og familien.

- Slått rett ned

Det er i et intervju med VG at 44-åringen prater om det som enkelt kan kalles en tøff tid i livet. Perioden ble både en av livet og kjærlighetsforholdets største utfordringer.

- Å være så langt nede som jeg var etter oppsigelsen i Viasat, satte både meg og Håvard på en tøff prøve. Jeg følte at jeg nærmest var blitt utsatt for blind vold, at noen hadde slått meg rett ned uten forvarsel. At det tok så lang tid for meg å reise meg igjen, var kjempevanskelig for meg, men også for Håvard, sier hun til avisen.

Da Guro mistet jobben var det flere presseoppslag om saken, og detaljene i saken var lenge ukjent.

<strong>- EN PRØVE:</strong> Guro forteller at perioden etter oppsigelsen var en av livets store tester. Foto: Tor Lindseth
- EN PRØVE: Guro forteller at perioden etter oppsigelsen var en av livets store tester. Foto: Tor Lindseth Vis mer

Hun valgte å gå rettens vei mot arbeidsgiveren, og prosessen endte til slutt altså med et forlik. Før hun begynte i Viasat, hadde hun vært sportsjournalist og anker i TV 2.

Selv om perioden var svært tøff, forteller hun at hun kom sterkere ut av det.

- Du får noen sånne store tester i livet. Håvard besto vår test med glans, og selv om jeg ikke skal felle en dom over meg selv, står jeg oppreist nå, med rakere rygg enn noen gang. Og det er jeg veldig stolt av, forklarer 44-åringen.

Forholdet er i dag sterkt som aldri før. De to møtte hverandre da Guro fortsatt jobbet som sportsjournalist. Hun var den gang sammen med noen andre, men det skulle bli Håvard som seiret i kjærlighetsduellen. Det har hun ikke angret et sekund på.

- Jeg har ofret noen ting i karrieren min for Håvard, men jeg har fått mye mer enn jeg har gitt avkall på. I valget mellom egne ambisjoner og kjærligheten har jeg aldri vært i tvil om hva som er viktigst for meg, forteller TV-profilen åpent.

SKADET SEG: Ola-Conny Wallgren valgte å gi seg i tv-programmet. Da Rød Løper møtte ham i Sverige, fikk vi se nettopp hvorfor. Video: Rød Løper / TVNorge Vis mer

- Tøft

Håvard har også tidligere vært åpen om at det var en vanskelig periode for familien.

- Det er jo tøft for alle som får en sånn beskjed. Man kjenner jo på håpløshet og synes det er urettferdig, uttalte han til «God Kveld Norge» i fjor.

Selv om det var mye press på Guro i den vanskelige perioden, tror Håvard at de lærte noe av alt trøbbelet.

«71 grader nord» kan være tøft for hvem som helst - også for Jahn Ivar «Mini» Jakobsen. Han sier en episode med Mia Gundersen reddet livet hans under oppholdet. Vis mer

- Det har gjort at vi har blitt sterkere sammen. Vi vet jo veldig godt hvordan den prosessen var, og den har vi på en måte lagt bak oss nå, og vi velger å se framover og tar det med oss som en erfaring, forteller han åpent i programmet.

Guro og Håvard møttes, som nevnt, første gang under håndball-VM i Tunisia i 2005. Han var på jobb for det norske herrelandslaget i håndball, hun for TV 2 Sporten.

Og det tok ikke lang tid før Guro innså at Håvard var noe helt spesielt, har hun uttalt til Dagbladet Magasinet.

- Det var en sånn utrolig merkelig komme hjem-følelse. «Du bor også i et rødt arkitekttegnet hus, ja. Og dine foreldre er også lærere, selvfølgelig». Det var bare en følelse av at det var noe som var ekstraordinært bra for meg.

11. juli 2009 giftet de seg, og kan snart feire ti år som rette ektefolk.

I «God kveld Norge»-intervjuet fortalte Håvard at det i starten var vanskelig for enkelte å akseptere forholdet, på grunn av Guros rolle som journalist. Det har de derimot lagt bak seg nå, og lever ut sine dager sammen.

LES OGSÅ: - Jeg har gjort mye feil i løpet av livet

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer