- Følte jeg sloss for livet

Kun hundredeler skilte «71 grader nord»-deltageren fra finaleplassen.

HØYDRAMATISK: Det ble nervepirrende da Fjerdingen kjempet mot Hilde Winther i den avgjørende konkurransen. Foto: Matti Bernitz / TVNorge
HØYDRAMATISK: Det ble nervepirrende da Fjerdingen kjempet mot Hilde Winther i den avgjørende konkurransen. Foto: Matti Bernitz / TVNorge Vis mer
SEHER.NO: Etter en nervepirrende og avgjørende konkurranse om hvilke deltagere som skulle ende opp i finalen, ble det Stian Fjerdingen (22) som måtte reise hjem fra «71 grader nord» i mandagens episode.

- Det var selvfølgelig veldig «kjipt» å ryke ut. Jeg må innrømme at jeg har tenkt mye på puslespill-konkurransen i ettertid. Etter å derimot ha fått satt tingene i perspektiv, er jeg fornøyd med å ha kommet så langt, sier Fjerdingen til Seher.no.

Etter at Håvard Berg Fossum og Birgitte Hustad Vinjevoll allerede var klar for finalen, stod den siste plassen mellom Hilde Winther og Fjerdingen, som kjempet mot hverandre ved å legge et puslespill raskest mulig. Oppgaven var ifølge Stian stressende.

- Det er en «vinn eller forsvinn»-situasjon, og man føler at man slåss for livet. Det er i det hele tatt en utrolig stressende situasjon, og man skal være rask og holde tunga rett i munnen. Jeg hadde lagt ned den siste brikken en stund før Hilde, og stod og kontrollsjekket. Men jeg hadde en feil, og måtte endre på det, så jeg rakk ikke å si at jeg var ferdig før Hilde sa det.

Det til tross: Fjerdingen hadde aldri trodd han ville komme så langt som han gjorde i «71 grader nord».

- Nei. Jeg hadde faktisk ingen ambisjoner om å komme videre fra «boot campen», og syntes det var surrealistisk bare å være kalt inn til intervju. Men etter at det var klart at jeg var blant de 14 som kom med videre, satte jeg meg som mål å stå igjen på Nordkapp som nummer én, sier han til Seher.no.

Deltageren mener at det var fortjent at det var Winther, Berg Fossum og Hustad Vinjevoll som stod igjen i finalen av TVNorge-programmet.

- Det var absolutt fortjent. Jeg mener at dersom man står i finalen etter å ha fulgt reglene, så har man fortjent det, enten det er ved å spille spillet, være sterkest eller flyte på en bølge. For min del var det aldri i mine tanker å frivillig gi bort plassen uten å spille for det.

I årene før «71 grader nord» har Fjerdingen omtalt seg selv som lite sporty, utrent og en del tyngre enn han var da han ble med i konkurransen. Vektnedgangen fortsatte på turen, og Fjerdingen gikk ned omking åtte kilo underveis.

- Jeg hadde ingen ambisjoner om å gå ned mer i vekt. Men etter fem uker med det aktivitetsnivået, og med så lite væske og næring, er det klart at det ikke er unaturlig å miste noen kilo, sier han til Seher.no.

«71 grader nord» sendes mandager kl. 20.30 på TVNorge. Se vår store TV-guide her!

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på 2255@shf.no, ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Jeg tenker på det hver eneste dag