«71 grader nord - Norges tøffeste kjendis»:

- Følte jeg hadde vunnet

Søndag kveld ble det kjent hvem som er i finalen.

FJERDEPLASS: En ny deltaker ryker ut av «71 grader nord», rett før finalen. Video: Disocvery+ Vis mer
Publisert

Finalen nærmer seg med stormskritt i årets «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis», og på torsdag skal det hele avgjøres. Søndag kveld var det dermed duket for semifinale, der det etter hvert ble avgjort hvem som fikk de tre finalebillettene.

De fire deltakerne det sto mellom, som alle hadde klart å kjempe seg til Svalbard, var Ida Njåtun (31), Fritz Aanes (44), Jørgen Evensen (31) og Vegard Ylvisåker (43).

I semifinalen ble det imidlertid satt sammen nye lag, hvorav de to førstnevnte utgjorde lag Lindesnes, mens de to komikerne utgjorde lag Nordkapp.

RYKER: Etter en lang etappe på «71 grader nord kjendis», står det mellom Vegard Ylvisåker og Line Andersen. Video: Rød Løper Vis mer

Etter en lang og beintøff etappe, som gikk over to dager, gikk til slutt begge lag samlet over målstreken. Dermed ble det avgjørende hvem som først hadde ankommet leir kvelden før - og det viste seg å være Njåtun og Aanes.

NORDKAPP: Komikerne Vegard Ylvisåker og Jørgen Evensen utgjorde lag Nordkapp i semifinalen. Foto: Matti Bernitz / Discovery
NORDKAPP: Komikerne Vegard Ylvisåker og Jørgen Evensen utgjorde lag Nordkapp i semifinalen. Foto: Matti Bernitz / Discovery Vis mer

Dermed måtte Evensen og Ylvisåker kjempe om den siste finalebilletten i en intens utslagskonkurranse, der sistnevnte til slutt gikk seirende ut og den sure fjerdeplassen ble tildelt Evensen.

- Stolt

Selv om en fjerdeplass ofte omtales som «sur» da man akurat havner utenfor pallen, virker ikke det å plage Evensen nevneverdig.

- Jeg er kjempefornøyd og kjempestolt. Jeg følte jeg fikk motbevist noe av det jeg kanskje har tenkt om meg selv - som at jeg er litt bedagelig anlagt, innrømmer han overfor Se og Hør, og legger videre til:

FINALISTER: I finalen er det Vegard Ylvisåker, Ida Njåtun og Fritz Aanes som skal kjempe om førsteplassen. Foto: Matti Bernitz / Discovery
FINALISTER: I finalen er det Vegard Ylvisåker, Ida Njåtun og Fritz Aanes som skal kjempe om førsteplassen. Foto: Matti Bernitz / Discovery Vis mer

- Men det var gøy å få pushet seg ordentlig og se at man kan hevde seg i blant en sånn gjeng, og jeg fikk masse turselvtillit. Og hva skal man si? De tre er sterkere enn meg.

En liten seier

Gjennom sesongen har Evensen vært gjennom flere utslagskonkurranser. Det brukte han som en fordel.

- Jeg ble ikke så stressa fordi jeg hadde vært. Det er selvfølgelig surt når man er så nærme en finale, men så følte jeg det var litt jeg hadde vunnet litt bare ved å komme meg til Svalbard også.

Denne sesongen avsluttes nemlig ikke på Nordkapp-platået på 71 grader nord, men på Svalbard. For mange av deltakerne har det derfor vært et mål å holde seg i konkurransen lenge nok til å få oppleve øygruppa i Arktis.

FJERDEPLASS: Jørgen Evensen havnet til slutt på en fjerdeplass. Foto: Matti Bernitz / Discovery
FJERDEPLASS: Jørgen Evensen havnet til slutt på en fjerdeplass. Foto: Matti Bernitz / Discovery Vis mer

- Da Tom Stiansen (programleder, red.anm.) nevnte Svalbard i starten tenkte jeg at «det blir spennende å se», men jeg hadde egentlig ikke noe spesiell målsetting så jeg ble ganske overrasket over at jeg klarte å komme meg så langt.

- Litt overrasket

Når «Hvite gutter»-stjernen ser tilbake på «71»-deltakelsen er det nesten utelukkende positivt:

- Jeg sitter igjen med en skikkelig god opplevelse med stort sett gode minner. Det er en klisjé, men man havner inn i den bobla.

«71 GRADER NORD»: Cristian Brennhovd og Vegard Ylvisåker går bak ryggen på lag Nordkapp. Video: Discovery + Vis mer

- Vi er jo på tur med folk man ellers kanskje ikke hadde møtt, og så blir man en god gjeng. Det var en veldig fin gjeng som fant tonen veldig fort, forteller han om det opprinnelige lag Lindesnes - som var lagkameratene hans i store deler av ekspedisjonen.

Flere har bemerket seg at det denne sesongen er to ganske forskjellige lag i realitykonkurransen. Lag Nordkapp har framstått som det brautende laget med mange sterke personligheter, mens lag Lindesnes var litt roligere.

- Jeg var litt overrasket over laginndelingen, vi kunne kanskje hatt godt av en som var litt mer bjeffete på lag Lindesnes så hadde vi kanskje vunnet litt mer, fleiper han.

Nå er det imidlertid opp til Njåtun å forsvare lag Lindesnes' ære da de ter gjenværende deltakerne neste uke skal slåss om seieren.

LES OGSÅ: Svarer etter reaksjonene: - Irriterende

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer