Kong Harald fyller 80 år:

Folket gratulerer: - Tror kongen feirer med sigar og konjakk

I anledning kongens 80-årsdag ønsker folket å gi en tale tilbake til ham. 

KONG HARALD 80 ÅR: I anledning Kong Haralds 80-årsdag tok Se og Hør turen ut i Oslo, der fikk vi høre det norske folk dele bursdagsgratulasjoner og synge for å hylle kongens fødselsdag, tirsdag 21. februar. Reporter: Stine Hartmann Video/klipp: Johannes Apelseth / Brusjan Film / Arkivfoto: NTB Scanpix Vis mer Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Seoghør.no): Tirsdag 21. februar fyller hele Norges konge 80 år.

I den anledning har Seoghør.no spurt det norske folket om hva de syns om han, og vi kan konkludere med at kong Harald er godt likt.

Kongen har blitt en folkekjær person, som har servert oss minneverdige taler på løpende bånd i løpet av sine 25 år på tronen.

Nå vil vi gi en tilbake.

- Jeg ønsker det beste i livet til kongen min, forteller en mann på gata.

Kong Harald har regjert i Norge siden han tok over tronen etter sin far, kong Olav, i 1991. I fjor feiret han 25-årsjubileet med dronning Sonja ved sin side.

Feirer som folket

Det er lov å tro at han vil bli feiret på lik linje som resten av oss, og at dronningen antakelig vil varte ham opp på den store dagen.

UNGDOMMELIG: Kong Harald er kjent for sin spreke personlighet og ungdommelige stil. I 2016 ble det sølvmedalje i VM for seilerkongen. Foto: NTB Scanpix. 
UNGDOMMELIG: Kong Harald er kjent for sin spreke personlighet og ungdommelige stil. I 2016 ble det sølvmedalje i VM for seilerkongen. Foto: NTB Scanpix.  Vis mer

- Det blir vel en frokost på sengen, forteller en til Seoghør.no

Imidlertid er uenigheten blant det norske folk stor når det kommer til kongens alder og det gjettes med et aldersspenn på over ti år. Likevel sier alle seg enig i at han både er ungdommelig og at han ser godt ut.

- Han ser så ungdommelig ut denne kongen vår, vet du, sier en dame til Seoghør.no

- Gratulerer med dagen til kongen. Du er vår alles konge.

LES OGSÅ: Slik er den folkekjære kongen som bestefar

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer