<strong>SISTE HYLLEST:</strong> Det norske folk har lagt ned blomster og hilsener ved statuen av Wenche Foss utenfor Nationaltheatret. Nå har statuen også blitt utsmykket med en flaske champagne for å hylle den avdøde stjernen. Foto: Anders Myhren/ Seher.no
SISTE HYLLEST: Det norske folk har lagt ned blomster og hilsener ved statuen av Wenche Foss utenfor Nationaltheatret. Nå har statuen også blitt utsmykket med en flaske champagne for å hylle den avdøde stjernen. Foto: Anders Myhren/ Seher.no Vis mer

Folket ga Wenche den siste champagnen

- Hun var jo en champagne... Se video fra folkets markering!

Publisert
Sist oppdatert
Se video fra folkets hyllest til Wenche nederst i saken!

SEHER.NO: Hele Norges Wenche Foss døde mandag like etter klokken 12 på Diakonhjemmet i Oslo.

Den folkekjære skuespillerens bortgang har vekket sterke følelser blant venner, kolleger og familie, men også det norske folk er tydelig preget av Wenches død.
Ved Per Ungs statue av Wenche Foss utenfor Nationaltheatret har det de siste dagene strømmet til med mennesker som ønsker å gi Wenche Foss en siste hilsen.
 
Blomster i alle farger, takkekort og bilder ligger ved statuens sokkel. Og nå har folket også utsmykket statuen av teaterdivaen med en aller siste champagne av merket Gul Enke.

- Ja, hvorfor ikke markere henne sånn? Hun var jo en champagne, hun, sier Turid Rønneberg, som hadde møtt opp for å se folkets hyllest av teaterlegenden.

Helt siden Wenche Foss fikk sitt store gjennombrudd i «Champagnepiken» i 1937 har hun blitt assosiert med de edle dråpene. Og det er også sagt at hun nøt champagne fra sykesengen like før hun døde.

Tidligere har skuespilleren selv uttalt at champagne-stemplet innebærer en misforståelse.
 
- Folk skal alltid ha det til at jeg drikker champagne hele tiden, men det er jo tørr hvitvin jeg drikker, sa Wenche Foss under lanseringen av sin fotografiske selvbiografi i november 2009.

Venner og kolleger har de siste dagene omtalt Wenche som en livsnyter, noe som en av fremmøtte ved Wenches statue kan skrive under på.

- Jeg har selv ligget på Radiumhospitalet sammen med henne, og da fikk avdelingen servert rødvin av henne til maten. Så sånn er det. Hun var raus, sier Liv Raddum Helle til Seher.no. 

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Det er viktig at de får lov til å ha sin egen sorg 

Se video fra folkets Wenche Foss-hyllest her:[obj:media:9537]Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer